Jautā speciālistam

Speciālistu arhīvs

Vēlos saņemt
jaunumu vēstuli

Uzdod savu jautājumu

  • Kā uzcept mīkstas kanēļmaizītes? (2)

    Jautājums:Labdien! Es gatavoju rauga mīklu kanēļmaizītēm no šādām sastāvdaļām: 250 g margarīna, 1 l ūdens, 1 paciņa rauga (100g), 2kg miltu, cukurs, sāls. Cepu aptuveni 200 grādu temperatūrā. Kamēr maizītes karstas, tikām mīkstas, taču pēc tam paliek cietas:( Otrajā dienā vēl varēja ēst, bet nebija vairs īpaši garšīgas. Forumos lasīju, ka margarīna vietā jāliek sviests, ka jāliek ola klāt, ka jāmīca ilgāk, jāļauj 2-3x mīklai pacelties un atkal jāmīca utt... Kā tad īsti ir? Kāpēc man sanāk cietas? Dikti gribētos mīkstas un garšīgas kanēļmaizītes.

    Atbilde (29.12.2010): Mārtiņš Sirmais, pavārs

    Rauga mīklai ir labi pielikt klāt kefīru, jo pienskābā rūgšana, reaģējot ar raugu, maizītes padara pufīgas. Tātad vari darīt tā – 800 g ūdens, 200 g krējuma (tas ir dārgāk) vai kefīra. Jā, margarīna vietā ņem sviestu un tālāk rīkojies kā parasti. Proti, atdzīvini raugu – to darot, pieber klāt vairāk cukura. Sajauc raugu kopā ar visām šķidrajām mīklas sastāvdaļām un tad pievieno sausās. Mīklai vari ļaut pacelties 2-3x un tad atmīcīt to, bet tas ir ilgs process. Lielisks (pufīgs) rezultāts būs arī tad, ja mīklai ļausi pacelties vienreiz, bet, kad uztaisīsi bulciņas, ļausi tām uzbriest un tikai tad liksi krāsnī cepties. Tev ir jāpanāk, lai bulciņās pirms cepšanas, rodas gaiss. Dažādu mīklu receptes skati sadaļā Virtuve: http://www.mammamuntetiem.lv/articles/?id=17&pg=2&cat=489

  • Lasīt vairāk

    Biezpienmaizes cepšana uz plīts

    Autors: Mārtiņš Sirmais, pavārs

    Jautājums: Tā nu pagadījies saimniecībā ka man nav cepeškrāsns bet tikai gāzes plīts un ļoti gribas pagatavot kādu biezpienmaizīti, vai kaut ko tamlīdzīgu var pagatavot neizmantojot gāzes plīti?

    Atbilde : „Jā! Vienkārši uz pannas var cept gan biezpiena pankūkas, gan biezpiena plāceņus, un var uzcept arī biezpienmaizi. Biezpienmaize izmanto klasisko recepti, proti, sagatavo biezpiena masu un cep to uz p

    Šobrīd uzdot jautājumu šim speciālistam nevar.

  • Lasīt vairāk

    Mazās pankūciņas nesanāk pufīgas

    Autors: Mārtiņš Sirmais, pavārs

    Jautājums: Kā panākt, lai mazās pankūciņas bez rauga būtu pufīgas? Es parasti pielieku šķipsniņu sodas un citronskābes, bet pankūkas uzpūšas tikai uz pannas, bet pēc tam sašļāpst

    Atbilde : „Domājams, tu cept pankūkas pārāk augstā temperatūrā. Pankūkas jācep uz lēnas uguns, ja temperatūra regulējama ciparos no 1 – 10, tad jāizvēlas 3. Karstumā notiek reakcija ar sodu un citronskābi, pank

    Šobrīd uzdot jautājumu šim speciālistam nevar.

  • Lasīt vairāk

    Apelsīnu džems

    Autors: Mārtiņš Sirmais, pavārs

    Jautājums: Kā pareizi gatavot džemu no apelsīniem, lai tas nebūtu rūgts? Divas reizes esmu mēģinājusi, diemžēl neveiksmīgi. Veikalā nopērku apelsīnus, izspiežu sulu un savāru ar iev. cukuru, bet nebija ēdams, jo

    Atbilde (11.10.2010) : Aprakstītā ir pilnīgi nepareiza sistēma – džems jāvāra ar visām mizām! Vismaz es tā vienmēr daru. Tātad es rīkojos šādi: uzvāru cukura sīrupu, attiecības ūdenim ar cukuru aptuveni 1:4. Nomazgātus apel

    Šobrīd uzdot jautājumu šim speciālistam nevar.

  • Lasīt vairāk

    Rauga pankūkas ar bērnības garšu

    Autors: Mārtiņš Sirmais, pavārs

    Jautājums: Rauga pankūkas ir tās, kuras man ļoti, ļoti garšo, bet jau sen neesmu ēdusi tādas - "ar bērnības garšu". Pati pērku to mīklu, kurai atliek pieliet ūdeni un ko tur vēl; gan jau velti cerēt, k

    Atbilde (11.10.2010) : Rauga veidam te nebūs izšķirošās nozīmes, raugs nav mainījies. Bet milti ēdiena garšu gan var ievērojami ietekmēt! Mēs, kas visu vienmēr gribam lēti, ātri un uzreiz, esam panākuši to, ka ražotāji ražo

    Šobrīd uzdot jautājumu šim speciālistam nevar.

  • Lasīt vairāk

    Kā izvārīt irdenus griķus?

    Autors: Mārtiņš Sirmais, pavārs

    Jautājums: Man nekad nesanāk irdeni griķi. Palīdziet!

    Atbilde (11.10.2010) : Griķi ir jāvāra tāpat kā suši rīsi, un sistēma ir šāda: kad ūdens uzvārījies, tajā ieber griķus, uzliek katlam vāciņu un vāra tik minūtes, cik norādīts uz griķu paciņas. Ūdenim ir jābūt īkšķa garumā v

    Šobrīd uzdot jautājumu šim speciālistam nevar.

  • Lasīt vairāk

    Ķirbis zīdainītim

    Autors: Mārtiņš Sirmais, pavārs

    Jautājums: Kā pareizi sagatavot ķirbi likšanai saldētavā priekš zīdainīša? Sagriezt kubiciņos un sasaldēt, vai labāk savārīt, sataisīt pa porcijām  un tad saldēt?

    Atbilde (11.10.2010) : No minētajiem variantiem ķirbi vislabāk būtu savārīt un tad sasaldēt, bet labāk pat nesaldēt, lai nav lieka termoapstrāde – savārītu biezenīti var glabāt sterilizētā burciņā ledusskapī vai citur vēsā,

    Šobrīd uzdot jautājumu šim speciālistam nevar.

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. »

 

LAPAS KARTE