Jautā speciālistam

Speciālistu arhīvs

Vēlos saņemt
jaunumu vēstuli

Jautājumi un atbildes

parādīt neatbildētos jautājumus

Mārtiņš Sirmais, pavārs

Specialitāte: raidījuma "Sirmā ēdienkaratē" vadītājs

Kontaktinformācija:: Galerijas "Istaba", Barona 31 a; restorāns "Māja", Kalnciema ielas koka māju kvartāls, Kalnciema iela 37.

 

Latvijā labi zināmajam pavāram Mārtiņam Sirmajam jautā par visdažādakajiem pavārmākslas knifiņiem!

* uzdod jautājumu šim ekspertam

  • Rauga pankūkas ar bērnības garšu

    Jautājums:Rauga pankūkas ir tās, kuras man ļoti, ļoti garšo, bet jau sen neesmu ēdusi tādas - "ar bērnības garšu". Pati pērku to mīklu, kurai atliek pieliet ūdeni un ko tur vēl; gan jau velti cerēt, ka tādās būs bērnības garša... Bet varbūt jūs varat ieteikt - vai izšķirošā nozīme varētu būt rauga veidam?

    Atbilde 2010-10-11 13:30:00: Mārtiņš Sirmais, pavārs

    Rauga veidam te nebūs izšķirošās nozīmes, raugs nav mainījies. Bet milti ēdiena garšu gan var ievērojami ietekmēt! Mēs, kas visu vienmēr gribam lēti, ātri un uzreiz, esam panākuši to, ka ražotāji ražo

    Lasīt vairāk

  • Apelsīnu džems

    Jautājums:Kā pareizi gatavot džemu no apelsīniem, lai tas nebūtu rūgts? Divas reizes esmu mēģinājusi, diemžēl neveiksmīgi. Veikalā nopērku apelsīnus, izspiežu sulu un savāru ar iev. cukuru, bet nebija ēdams, jo rūgts. Izglābu ar burkāniem un mazliet rabarberu ievārījumu arī pieliku, tad bija tīri garšīgs. Ko es daru nepareizi?

    Atbilde 2010-10-11 13:30:00: Mārtiņš Sirmais, pavārs

    Aprakstītā ir pilnīgi nepareiza sistēma – džems jāvāra ar visām mizām! Vismaz es tā vienmēr daru. Tātad es rīkojos šādi: uzvāru cukura sīrupu, attiecības ūdenim ar cukuru aptuveni 1:4. Nomazgātus apel

    Lasīt vairāk

  • Mazās pankūciņas nesanāk pufīgas

    Jautājums:Kā panākt, lai mazās pankūciņas bez rauga būtu pufīgas? Es parasti pielieku šķipsniņu sodas un citronskābes, bet pankūkas uzpūšas tikai uz pannas, bet pēc tam sašļāpst:(

    Atbilde : Mārtiņš Sirmais, pavārs

    „Domājams, tu cept pankūkas pārāk augstā temperatūrā. Pankūkas jācep uz lēnas uguns, ja temperatūra regulējama ciparos no 1 – 10, tad jāizvēlas 3. Karstumā notiek reakcija ar sodu un citronskābi, pank

    Lasīt vairāk

  • Biezpienmaizes cepšana uz plīts

    Jautājums:Tā nu pagadījies saimniecībā ka man nav cepeškrāsns bet tikai gāzes plīts un ļoti gribas pagatavot kādu biezpienmaizīti, vai kaut ko tamlīdzīgu var pagatavot neizmantojot gāzes plīti?

    Atbilde : Mārtiņš Sirmais, pavārs

    „Jā! Vienkārši uz pannas var cept gan biezpiena pankūkas, gan biezpiena plāceņus, un var uzcept arī biezpienmaizi. Biezpienmaize izmanto klasisko recepti, proti, sagatavo biezpiena masu un cep to uz p

    Lasīt vairāk

  1. « 
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. 5

 

LAPAS KARTE