Jautā speciālistam

Speciālistu arhīvs

Vēlos saņemt
jaunumu vēstuli

Jautājumi un atbildes

parādīt neatbildētos jautājumus

Mārtiņš Sirmais, pavārs

Specialitāte: raidījuma "Sirmā ēdienkaratē" vadītājs

Kontaktinformācija:: Galerijas "Istaba", Barona 31 a; restorāns "Māja", Kalnciema ielas koka māju kvartāls, Kalnciema iela 37.

 

Latvijā labi zināmajam pavāram Mārtiņam Sirmajam jautā par visdažādakajiem pavārmākslas knifiņiem!

* uzdod jautājumu šim ekspertam

  • Spinātu receptes bērniem

    Jautājums:Kā vislabāk mazajam sagatavot spinātus? Tie esot ļoti veselīgi. Paldies par atbildi!

    Atbilde 2010-10-11 13:30:00: Mārtiņš Sirmais, pavārs

    Spinātus var pagatavot ļoti vienkārši – uz siltas pannas uzliek piciņu sviesta un spinātus apcep. Tad smalki sagriež un liek klāt to, kas bērnam garšo. Garšviela, kas labi iet klāt spinātiem – muskatr

    Lasīt vairāk

  • Miežu miltu izmantošana

    Jautājums:Labdien, Mārtiņ!
    Nopirku ekoveikalā miežu miltus, secinot, ka tie varētu būt veselīgāki - tumšāki, graudaināki. Mēģināju taisīt lielās pankūkas, pēc klasiskās receptes kā, izmantojot kviešu miltus, neizdevās (laikam šajos miltos lipeklis mazāks). Sanāca mazas pankūciņas. Ko vēl varētu uztaisīt no šiem miltiem? Vai/kā viņi ir veselīgāki par kviešu miltiem?

    Atbilde 2010-10-11 13:30:00: Mārtiņš Sirmais, pavārs

    Pareizi pateicāt par lipekli, tieši tāpēc alu brūvē no miežiem. Attiecīgi – miežu miltus nevar lietot kviešu miltu vietā, tie ir pilnīgi citi milti! Tikpat dažādi kā griķi un rīsi. Vienkārši labās grā

    Lasīt vairāk

  • Kā garšīgāk pagatavot pupiņas? (2)

    Jautājums:Labdien, gribu pajautāt kā vienkāršak un garšīgāk pagatavot pupiņas?

    Atbilde 2010-10-11 13:30:00: Mārtiņš Sirmais, pavārs

    Iepriekšējā dienā pupiņas vajag iemērkt ūdenī, bet, ja tas nav izdarīts, var darīt arī tā – aplej pupiņas ar siltu ūdeni, kad tas atdzisis, ūdeni nolej un atkal uzlej siltu. Tā dara kādas trīs reizes,

    Lasīt vairāk

  • Ko ēst barojošai māmiņai?

    Jautājums:Labdien, rakstu ar lielu interesi:)
    Tūlīt, tūlīt jau būs klāt mazulis un rodas dikti daudz jautājumu-Ko labāk gatavot, lai mazulim nebūtu vēdera pūšanās? No kā tiešām vajadzētu atturēties? Ir vietas, kur to var atrast, bet viss raksts ir divdomīgs un nav saprotošs, tāpēc būšu ļoti pateicīga par atbildi:)

    Atbilde 2010-10-11 13:30:00: Mārtiņš Sirmais, pavārs

    Cik atceros no laikiem, kad mums bija zīdainītis, mana sieva Sandra ēda visa veida dārzeņus, saknes, salātus – mums šis laiks veiksmīgā kārtā iekrita rudenī -, atteicās no riekstiem, nekvalitatīviem p

    Lasīt vairāk

  • Ķirbis zīdainītim

    Jautājums:Kā pareizi sagatavot ķirbi likšanai saldētavā priekš zīdainīša? Sagriezt kubiciņos un sasaldēt, vai labāk savārīt, sataisīt pa porcijām  un tad saldēt?

    Atbilde 2010-10-11 13:30:00: Mārtiņš Sirmais, pavārs

    No minētajiem variantiem ķirbi vislabāk būtu savārīt un tad sasaldēt, bet labāk pat nesaldēt, lai nav lieka termoapstrāde – savārītu biezenīti var glabāt sterilizētā burciņā ledusskapī vai citur vēsā,

    Lasīt vairāk

  • Kā izvārīt irdenus griķus? (2)

    Jautājums:Man nekad nesanāk irdeni griķi. Palīdziet!

    Atbilde 2010-10-11 13:30:00: Mārtiņš Sirmais, pavārs

    Griķi ir jāvāra tāpat kā suši rīsi, un sistēma ir šāda: kad ūdens uzvārījies, tajā ieber griķus, uzliek katlam vāciņu un vāra tik minūtes, cik norādīts uz griķu paciņas. Ūdenim ir jābūt īkšķa garumā v

    Lasīt vairāk

  1. « 
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. 5
  7. »

 

LAPAS KARTE