Jautā speciālistam

Speciālistu arhīvs

Vēlos saņemt
jaunumu vēstuli

Jautājumi un atbildes

parādīt neatbildētos jautājumus

Mārtiņš Sirmais, pavārs

Specialitāte: raidījuma "Sirmā ēdienkaratē" vadītājs

Kontaktinformācija:: Galerijas "Istaba", Barona 31 a; restorāns "Māja", Kalnciema ielas koka māju kvartāls, Kalnciema iela 37.

 

Latvijā labi zināmajam pavāram Mārtiņam Sirmajam jautā par visdažādakajiem pavārmākslas knifiņiem!

* uzdod jautājumu šim ekspertam

  • Maltās gaļas mērces gatavošana

    Jautājums:Gribēju pajautāt, kā no maltās gaļas var dabūt ārā to rūgto garšu, kad taisa mērcīti? Varbūt es kaut ko nepareizi daru? Varētu uzrakstīt aptuveno receptīti, kā būtu pareizi šādu mērci gatavot? Paldies!

    Atbilde 2010-11-11 12:50:33: Mārtiņš Sirmais, pavārs

    Tā kā nav norādīts, kā tieši mērci gatavo tu, man grūti noteikt, kur ir problēma. Iespējams, kaut ko nejauši piededzini? Varbūt mērces miltus tu apbrūnini eļļā, lai gan vajag sviestā. Maltās gaļas m

    Lasīt vairāk

  • Vai kus-kus der bērnam un diētām?

    Jautājums:Ko Jūs domājat par kus kus? :) Vai tas ir draudzigs "slaidās līnijas" vērotājiem? Vai tas ir piemērots ēdiens mazuļiem? Un varbūt ir kāds ieteikums, kā to pagatavot visgardāk? :)

    Atbilde 2010-11-11 11:04:34: Mārtiņš Sirmais, pavārs

    Kuks-kus slaidās līnijas vērotājiem noteikti nav ļauns, gluži tāpat kā maize, starp citu. Te nu es gribu skarbāk piebilst, ka, ja grib kļūt tievs, nepalīdzēs produktu nomaiņa; jāsāk ar galvas sakārtoš

    Lasīt vairāk

  • Kā izmantot jaunpienu?

    Jautājums:Labdien! Gribētos zināt, kā vēl var izmantot jaunpienu, izņemot pankūkas un sacepumus. Paldies!

    Atbilde 2010-11-11 10:40:10: Mārtiņš Sirmais, pavārs

    Jaunpiens ļoti labi der dažādām krēmīgām kūkām, piemēram, siera kūkām, desertiem. Jo jaunpiens ir ļoti trekns piens, bet nav saldais krējums. Man no jaunpiena vislabāk garšo sacepums ar cukuru un kanē

    Lasīt vairāk

  • Mārtiņdienas zoss vai pīles gatavošana

    Jautājums:Kā vislabāk cept zosi vai pīli, lai tik daudz labuma (tauku) neaiziet postā? Saprotu, ka var tos tauciņus pēc tam kāpostiņos, bet gribētos jau, lai arī cepetis nav galīgi sauss.:)

    Atbilde 2010-11-09 16:48:42: Mārtiņš Sirmais, pavārs

    Ja gribas, lai putna tauki neaiztek prom, lieliski der tāda franču metode „confit” – zosi, pīli vai citu putnu sadala gabalos, apcep (ātri apgrillē) uz pannas un liek cepties cepeškrāsnī savos taukos.

    Lasīt vairāk

  • Rauga mīkla

    Jautājums:Sveiki! Vēlos uzzināt rauga mīklas recepti, jo gribu uzcept bulciņas un ābolu plātsmaizi. Paldies jau iepriekš.

    Atbilde 2010-10-11 13:58:04: Mārtiņš Sirmais, pavārs

    Rauga mīklas ir ļoti, ļoti dažādas - gan tādas, no kā sanāk pufīgas bulkas, gan kraukšķīgi pīrādziņi. Dažādas raidījumā "Sirmā ēdienkaratē" izskanējušās receptes var meklēt šeit: http://www.

    Lasīt vairāk

  • Pastēte no sēnēm

    Jautājums:Labdien, Mārtiņ.
    Man ir tāds jautājums. Nesen soskatījos mārtiņa Rītiņa raidījumu, kurā viņš gatavoja sēņu pastēti no baravikām. Izskatījās jau ļoti kārdinoša. Bet tā kā mežā virs nav salasāmas baravikas, tad man ir jautājums, vai tādu pastēti var gatavot no rudens sēnēm? Piemēram no cūcenēm?Ja var, tad kādi nosacījumi būtu jāievēro( es domāju, kā jāapstrādā), lai varētu glabāt ziemai tādu pastēti?

    Atbilde 2010-10-11 13:30:00: Mārtiņš Sirmais, pavārs

    Jā, pastēti var gatavot gan no cūcenēm, gan arī no visām citām sēnēm – pat šampinjoniem un austersēnēm. Vienīgā atšķirība pagatavošanā – ir sēnes, kas pirms tam jānovāra, tai skaitā, cūcenes. Sēņu gat

    Lasīt vairāk

  1. « 
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. 5
  7. »

 

LAPAS KARTE