Jautā speciālistam

Speciālistu arhīvs

Vēlos saņemt
jaunumu vēstuli

Jautājumi un atbildes

parādīt neatbildētos jautājumus

Mārtiņš Sirmais, pavārs

Specialitāte: raidījuma "Sirmā ēdienkaratē" vadītājs

Kontaktinformācija:: Galerijas "Istaba", Barona 31 a; restorāns "Māja", Kalnciema ielas koka māju kvartāls, Kalnciema iela 37.

 

Latvijā labi zināmajam pavāram Mārtiņam Sirmajam jautā par visdažādakajiem pavārmākslas knifiņiem!

* uzdod jautājumu šim ekspertam

  • Folija no kafijas

    Jautājums:Vai var cept tādā folijā no kafijas paciņām?

    Atbilde 2010-12-29 14:29:01: Mārtiņš Sirmais, pavārs

    Šo foliju neesmu mēģinājis izmantot, bet zinu, ka tā krāsnī nedeg. Ieteikums – eksperimentēt, izcepot vienu kartupeli šajā folijā. Nekas jau netiks zaudēts.

    Lasīt vairāk

  • Kā pagatavot karstvīnu?

    Jautājums:Klāt aukstais laiks, un mājas ballītēs tad labi iederas karstvīns. Ko tam vislabāk likt klāt? Esmu dzirdējusi, ka labāk karstvīnu gatavot no parasta vīna, nevis jau gatava nopērkamā karstvīna. Kādi vīni šim nolūkam būtu vislabākie? karstvīnu varot gatavot arī no baltā vīna - vai tiešām? Un kādas uzkodas piestāv karstvīnam?

    Atbilde 2010-12-10 16:51:10: Mārtiņš Sirmais, pavārs

    Gatavais karstvīns, kas nopērkams pudelēs vai tetra pakās, ir vīns ar garšvielām un tas ir „paģirains”. Proti, šiem vīniem ir klāt ļoti daudz mākslīgā cukura, un tas savukārt rada paģiras. Tas ir tāpa

    Lasīt vairāk

  • Ziemassvētku tējas gatavošana

    Jautājums:Tuvojas Ziemassvētki, tāpēc iedomājos par Ziemassvētku tēju. Kā viņa ir jāvāra, kas jāpērk? Lūdzu, iesakiet kādu jauku recepti.

    Atbilde 2010-12-10 16:14:01: Mārtiņš Sirmais, pavārs

    Tradicionālās Ziemassvētku garšas rada: krustnagliņas, kardamons, kanēlis, koriandrs, smaržīgie pipari, ingvers, citrona miziņa un apelsīna miziņa. Miziņas no augļiem norīvē vai nogriež un sasmalcina

    Lasīt vairāk

  • Auzu pārslu grauzdēšana uz pannas

    Jautājums:Man patīk mājās pagatavot kaut ko garšīgu un ja vēl labi izdodas, tad patiess prieks. Vienmēr ieskatos receptēs, prieks uzzināt kaut ko jaunu. Varbūt Jūs varētu uzrakstīt, kā pareizi jāgrauzdē auzu pārslas un kā tās karamelizēt ar medu? Paldies par atbildi.

    Atbilde 2010-12-10 16:00:37: Mārtiņš Sirmais, pavārs

    Uz siltas, sausas pannas uzber auzupārslas tā, lai vienmērīgi noklāj pannu – ja panna būs pilna ar kaudzi, tad nebūs iespējams kontrolēt visu pārslu apgrauzdēšanos. Kad pārslas apgrauzdētas – kad tās

    Lasīt vairāk

  • Kā nopirkt labu pannu?

    Jautājums:Lai vai kādas cenu kategorijas pannu es izvēlētos, tās allaž beidz kalpot vēlākais pēc 2 gadiem. Varbūt varat ko ieteikt, kas jāņem vērā, izvēloties pannu? Materiālu, ražotāju, cenu kategoriju, veikalus?

    Atbilde 2010-12-01 12:27:16: Mārtiņš Sirmais, pavārs

    Pannu veidi ir tik daudz un dažādi, ka varētu piekraut pilnu pieliekamo! Bet saimniecībā ļoti vajadzētu vismaz trīs veidu pannas – mērču gatavošanai (ar augstām malām), grilēšanai (lēzenu, kādā „kojās

    Lasīt vairāk

  • Kāpēc veikalā pirktās olas ož? (1)

    Jautājums:Sveiki. Gribēju pajautāt, kāpēc veikalā pirktās vistu olas pārsitot vai izvārot, lai pēc tam notiesātu, tik nelabi ož...? Tām ir tāda ļoti nepatīkama smaka. Paldies.

    Atbilde 2010-11-11 13:05:17: Mārtiņš Sirmais, pavārs

    Veikalā nopērkamās olas parasti ir no vistām, kas augušas fermās un barotas ar tādu mākslīgo barību, kas vistas augšanu paātrina pat 5-6 reizes un attiecīgi tās sāk dēt krietni agrāk, nekā, ja vista b

    Lasīt vairāk

  1. « 
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. 5
  7. »

 

LAPAS KARTE