Jautā speciālistam

Speciālistu arhīvs

Vēlos saņemt
jaunumu vēstuli

Jautājumi un atbildes

parādīt neatbildētos jautājumus

Mārtiņš Sirmais, pavārs

Specialitāte: raidījuma "Sirmā ēdienkaratē" vadītājs

Kontaktinformācija:: Galerijas "Istaba", Barona 31 a; restorāns "Māja", Kalnciema ielas koka māju kvartāls, Kalnciema iela 37.

 

Latvijā labi zināmajam pavāram Mārtiņam Sirmajam jautā par visdažādakajiem pavārmākslas knifiņiem!

* uzdod jautājumu šim ekspertam

  • Ēdiens gadu vecam bērnam

    Jautājums:Gribēju pajautāt, ko es drīkstu dot ēst un ko nedrīkstu dot savai gadu vecajai meitai?

    Atbilde 2011-01-24 07:15:48: Mārtiņš Sirmais, pavārs

    Domājams, jums noderēs šis raksts: http://www.mammamuntetiem.lv/articles/889/edinasanas-plans-pirmajam-dzives-gadam/ Kā arī uztura speciālistes Ksenijas Andrijanovas sniegtā atbilde līdzīgam jautā

    Lasīt vairāk

  • Paliek cieti pīrādziņi

    Jautājums:Zinu, ka Z-sv jau aiz muguras, bet mani neatstāj viens jautājums. Uztaisu pīrāgu miklu - milti, raugs, eļļa, vienvārdsakot, viss kā parasti, mīkla skaisti uzrūgst. Pīrāgu izcepšanas brīdī viņi ir mīksti un garšīgi, bet pēc pāris stundām paliek cieti. Ko es nepareizi daru, vai kādu paņēmienu izmantot, lai ari nākamajā dienā pīrāgi būtu garšīgi un mīksti?

    Atbilde 2011-01-24 07:05:18: Mārtiņš Sirmais, pavārs

    Līdzīgam jautājumam atbilde ir jau sniegta, skati šeit: http://www.mammamuntetiem.lv/experts/?qid=3330 Tev var noderēt arī šis konditores raksts par pareizu pīrāgu mīklas gatavošanu: http://www.ma

    Lasīt vairāk

  • Kā uzcept mīkstas kanēļmaizītes? (2)

    Jautājums:Labdien! Es gatavoju rauga mīklu kanēļmaizītēm no šādām sastāvdaļām: 250 g margarīna, 1 l ūdens, 1 paciņa rauga (100g), 2kg miltu, cukurs, sāls. Cepu aptuveni 200 grādu temperatūrā. Kamēr maizītes karstas, tikām mīkstas, taču pēc tam paliek cietas:( Otrajā dienā vēl varēja ēst, bet nebija vairs īpaši garšīgas. Forumos lasīju, ka margarīna vietā jāliek sviests, ka jāliek ola klāt, ka jāmīca ilgāk, jāļauj 2-3x mīklai pacelties un atkal jāmīca utt... Kā tad īsti ir? Kāpēc man sanāk cietas? Dikti gribētos mīkstas un garšīgas kanēļmaizītes.

    Atbilde 2010-12-29 15:04:48: Mārtiņš Sirmais, pavārs

    Rauga mīklai ir labi pielikt klāt kefīru, jo pienskābā rūgšana, reaģējot ar raugu, maizītes padara pufīgas. Tātad vari darīt tā – 800 g ūdens, 200 g krējuma (tas ir dārgāk) vai kefīra. Jā, margarīna v

    Lasīt vairāk

  • Atkal par pannām

    Jautājums:Izlasīju Jūsu atbildi par to, kā nopirkt labu pannu. Vienā izstādē redzēju šīs firmas produkciju

     Diezgan labi iepatikās, bet gribētos dzirdēt kāda profesionāļa viedokli. Ir vērts nopirkt?

    Atbilde 2010-12-29 14:49:54: Mārtiņš Sirmais, pavārs

    Jūsu norādītā panna man šķiet aizdomīga. Nav norādīts pannas materiāls. Skaista panna, bet par šādu cenu var nopirkt pannu, kas kalpos visu mūžu. Te ir adrese vietai, kur pannas iegādājos es un arī da

    Lasīt vairāk

  • Garšvielu proporcijas karstvīnam

    Jautājums:Kādas proporcijas garšvielu būtu jāpatērē uz 1 litru vīna karstvīna iegūšanai?

    Atbilde 2010-12-29 14:45:11: Mārtiņš Sirmais, pavārs

    Es bērtu sauju, bet garšvielu daudzums ir atkarīgs no tā, kādu vēlies rezultātu. Ja vēlas izteiktu vīna garšu ar nelielu garšvielu nojausmu, tad būs jāliek mazāk. Gaumes lieta, gluži tāpat kā ar cukur

    Lasīt vairāk

  • Skābajiem kāpostiem gluma suliņa

    Jautājums:Ieskābēju kā parasti - ar cukuru, sāli, ķimenēm, burkāniem... Un sula ir gluma, staipīga... Paši kāposti kraukšķīgi un garšīgi. Ko lai tagad daru? Kas būs vēlāk? Kāposti skābuši 3 nedēļas, stāv tagad vēsumā.

    Atbilde 2010-12-29 14:33:35: Mārtiņš Sirmais, pavārs

    Ar kāpostiem viss būs labi! Kādā brīdī ir bijusi problēma ar temperatūru, kaut kas ir nogājis greizi. Piemēram, ir stāvējuši siltumā, tad vēsumā, tad atkal siltumā. Vai arī kāposti novākti nepareizā l

    Lasīt vairāk

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. »

 

LAPAS KARTE