Jautā speciālistam

Speciālistu arhīvs

Vēlos saņemt
jaunumu vēstuli

Jautājumi un atbildes

parādīt neatbildētos jautājumus

Solvita Noze, konditore

Specialitāte: Iļģuciema maiznīcas konditorejas tehnoloģe

Kontaktinformācija:: http://www.imk.lv

 

Solvita: „Saldumu gatavošana ir patīkams izaicinājums un jaunrade, kas sagādā prieku, bet ir reizes, kad neizdodas, tad labprāt palīdzēšu un dalīšos savā pieredzē un zināšanās!”

* uzdod jautājumu šim ekspertam

  • Sāļā torte

    Jautājums:Labdien, vai Jūs lūdzu varētu izstāstīt kādu gardu sāļās tortes recepti (piemēram, ar zivi)?!

    Atbilde : Solvita Noze, konditore

    Sveika! Par pamatni var izmantot sāļo siera mīklu: Siers 300 gr; Kviešu milti 300 gr; Taukviela300 gr. Visu ātri sastrādā. Sāli pievieno pēc garšas. No mīklas izrullē ripās 3-4 plānas un cep +220 °C

    Lasīt vairāk

  • Kā pagatavot austiņas?

    Jautājums:Svecinati..Veelos  veel  uzzinaat  kaa  pagatavot  Austinjas..??:)Un  kaa  pareizi  vaariit  Ievaariijumu..jo  man  pagaisgad  sanaaca  paaraak  biezs..un  tumss..:(paldiesinj  par  atbildeem..:))

    Atbilde : Solvita Noze, konditore

    Sveika! Austiņām izmanto kārtaino bezrauga mīklu, kuru izrullē 3,5 mm biezumā. Sagatavošana: Galdu nokaisa ar cukuru uz kura liek mīklu. Mīklu vēl apkaisa ar cukuru. Tad no augšējās un apakšējās malas

    Lasīt vairāk

  • Rauga mīkla un baltmaize

    Jautājums:Sveicināta.. Vēlētos uzzināt, kā pagatavot īstu Rauga Miklu, un baltmaizi..?? Paldies par atbildi..:)

    Atbilde : Solvita Noze, konditore

    Sveika! Rauga mīklas recepte: Kviešu milti 2,1 kg; Cukurs 0,250 kg; Raugs 0,150 kg; Sāls 0,020 kg; Olas 4gb; Margarīns vai sviests 0,200 kg; Eļļa 0,05 kg; Piens 1,0 litrs. Mīcītājā liek miltus, raugu,

    Lasīt vairāk

  • Tējas kūka

    Jautājums:

    Nesen nogaršoju kādā beķerejā ceptu tējas kūku; faktiski nopirku nejauši, domāju, ka "Daile", jo visādi citādi tējas kūkas mani nekad nebija "uzrunājušas". Bet tā bija DIEVĪGA! Domāju, ka pagatavošana ir ļoti vienkārša - biskvīts un kāds vārītais krēms pa vidu. Sakiet, vai tā tas ir, un varbūt varat padalīties ar kādiem šīs receptes knifiņiem? Kāds ir labākais krēms, garnējums utt.

    Atbilde : Solvita Noze, konditore

    Sveika! Ja ir vēlme gatavot tējas kūku, tad mājas apstākļos ieteiktu izmantot klasiskā biskvīta recepti, vai iegādāties jau gatavas biskvīta kārtas. Tējas kūkā svarīgākais ir krems. Ieteiktu šādu r

    Lasīt vairāk

  • Šokolādes trifeles

    Jautājums:

    Kādreiz esmu baudījusi mājās gatavotas konfektes trifele - no šokolādes, riekstiem. No saimniecītes, kas tās bija taisījusi, stāstījuma atceros, ka recepte vienkārša, bet... galīgi neatveros:) Varbūt varat ieteikt kādu vienkāršu šo konfekšu recepti?

    Atbilde : Solvita Noze, konditore

    Sveika! Visparastākā trifeļu masa gatavojas: 250 gr saldais krējums; 500 gr rūgtās tumšās šokolādes; Rums vai Brendijs vai Kafijas liķieris (mazliet)! Saldo krējumu uzkarsē un tajā izkausē tumšo šoko

    Lasīt vairāk

  • Kā pagatavot marmelādi?

    Jautājums:

    Labdien! Man ļoti garšo marmelāde, bet nezinu, kā to pagatavot. Varbūt varat palīdzēt? Paldies!

    Atbilde : Solvita Noze, konditore

    Sveika! Varētu ieteikt šādu recepti: 300 gr ķirši; 300 gr plūmes; 250 gr āboli; ~ 400 gr cukurs; garšai, citronskabe , kanēlis; ūdens 350-400 gr. No ķiršiem un plūmēm izņemam kauliņus, āboliem

    Lasīt vairāk

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. »

 

LAPAS KARTE