Skolēns pašizolācijā. Vai viņam pienākas bezmaksas pārtikas paka pusdienu kompensācijai?

Attālinātās mācības skar arvien vairāk skolēnu. Ir skolas, kurās arī 1.-6. klasēm mācību process tiek organizēts attālināti. Vai šiem skolēniem pienākas bezmaksas pārtikas paciņas pusdienu kompensācijai?

Par šiem jautājumiem vislabāk interesēties savā skolā vai pašvaldībā

FOTO: Shutterstock.com

Par šiem jautājumiem vislabāk interesēties savā skolā vai pašvaldībā

Kā skaidro Rīgas Domes Izglītības kultūras un sporta departamenta Komunikācijas un sabiedrisko attiecību vadītāja Indra Vilde, Rīgas pašvaldībā bezmaksas pārtikas pakas pienākas visiem skolēniem, kas mācības turpina attālināti. Tas nozīmē – ja, reaģējot uz epidemioloģiskās situācijas pasliktināšanos un saslimstību ar Covid-19, kādā no Rīgas skolām noteiktai klašu grupai tiek noteikts pašizolācijas (karantīnas) periods, kad skolēni mācību vielu apgūst mājās attālinātā mācību darba organizācijas formā, tad skola sadarbībā ar ēdināšanas pakalpojuma sniedzēju organizē pārtikas paku izsniegšanu skolā izglītojamiem vai to likumiskajiem pārstāvjiem. To paredz  Rīgas domes pagaidu administrācijas 17. septembra sēdē akceptēja grozījumus lēmumā “Par izglītojamiem, kuru ēdināšanas izmaksas sedz Rīgas pilsētas pašvaldība”. 

Jāpiebilst, ka Izglītības un zinātnes ministrija nodrošina valsts budžeta finansējuma pārskaitīšanu 1. – 4.klašu skolēnu brīvpusdienām, bet jautājumi par citu klašu audzēkņu nodrošinājumu ir konkrēto pašvaldību kompetencē. 

Tāpēc par to, vai skolēnam, atrodoties pašizolācijā un turpinot mācību procesu attālināti, pienākas bezmaksas pusdienu kompensācija, vislabāk interesēties savā skolā vai pašvaldībā. 

Reklāma
Reklāma

Saistītie raksti