Nelaid bērnu sirojumos pēc Helovīnu saldumiem – konfektes vietā var pārnest Covid-19

Rudens jampadracis un masku gājiens, ko saucam par Helovīniem, daudziem bērniem ir ilgi gaidīts un mīļš notikums. Tomēr vecāku organizācija Mammamuntetiem.lv aicina saviem bērniem turpināt skaidrot bīstamību, ko mūsu ikdienā ienesis Covid-19, un nelaist bērnus “saldumu medībās”.

“Covid nogurums” ir pārņēmis arī bērnus – jau tik daudzi ierastie svētki ir pavadīti ar tekstu no vecāku mutēm “šoreiz jāizlaiž” vai “mīļumiņ, ir taču covid”.

FOTO: Artūrs Ķipsts

“Covid nogurums” ir pārņēmis arī bērnus – jau tik daudzi ierastie svētki ir pavadīti ar tekstu no vecāku mutēm “šoreiz jāizlaiž” vai “mīļumiņ, ir taču covid”.

Vai tiešām nedrīkst?, Kāpēc nedrīkst?, Es tāpat iešu!, Bet, mammu, mēs ievērosim distancēšanos! – lai vai kādus izsaucienus un argumentus bērns liktu priekšā, šoreiz jāspokojas mājās, savā “burbulī”. 


Redzu, ka “covid nogurums” ir pārņēmis arī bērnus – jau tik daudzi ierastie svētki ir pavadīti ar tekstu no vecāku mutēm “šoreiz jāizlaiž” vai “mīļumiņ, ir taču covid”. 

Vietā ir jautājums, ko gan darīt, lai bērniem radītu šo īpašo svētku noskaņu? Veltīt bērniem uzmanību. Būt atsaucīgiem. Ja bērni piedāvā iet nakts pastaigā un baidīties – ejiet! Ja piedāvā šausmu filmu, kas nešķiet aizraujoša – piekrītiet!  Ja lūdz nopirkt ķirbi, lai to tūdaļ pārvērstu briesmonī – nopērciet! Spokojieties līdzi ar prieku un mīlestību, taču nelaidiet saldumu groziņā salasīt Covid-19. 

Jā, arī viens no maniem bērniem ir visai pūcīgs par aizliegumiem, ko vīruss sagādājis. Bet mans un vīra "jā" ierobežojumiem ir nelokāms.

Man ir dažas idejas, ko izklaidēm piedāvāt, varbūt patiks kādam mājiniekam vai lasītājiem. 

1. Romantiska filma par zombijiem:) "Mans draugs Zombijs" ("Warm Bodies") - tiešām lieliska! Mūsu ģimene to ir noskatījusies vairākas reizes. Asprātīga, mazliet baisa, sirsnīga un galu beigās mīlestības pilna. 
 

Citi ģimenes filmu ieteikumi: 11 labākās Halovīnu filmas visai ģimenei drebulīgam vakaram mājās 
 

2. Padarīt spocīgu māju (iesaistoties vecākiem!). Mūsu dzīvoklī jau pirms kāda laika durvis sākušas rādīt savu attieksmi pret Covid-19.

helovīna rotājumi
Reklāma
Reklāma

3. Masku veidošana vai rotāšana. Covid-19 sejas aizargmasku veidošanu Helovīna noskaņās! Skati zemāk, kādas tās ir mums. 

 

 

Lai jūsu ģimenei spēks un izturība arī Covid-19 rudenī!

 

Autore: Inga Akmentiņa-Smildziņa, vecāku organizācijas Mammamuntetiem.lv vadītāja