Bērnus un pusaudžus aicina apgūt uzņēmējdarbības prasmes jaunā biznesa skolā MiniBoss

Septembra vidū Rīgā tiks atklāta Latvijā pirmā starptautiskā bērnu biznesa skolu tīkla MiniBoss mācību iestāde, kur bērni un pusaudži vecumā no 6-14 gadiem apgūs uzņēmējdarbības pamatus pēc inovatīvas izglītības programmas.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

“MiniBoss nav parasta skola, kur māca rakstīt un rēķināt. MiniBoss ir jaunā, 21. gadsimta domāšanā balstīta skola, kurā, izmantojot starptautisku biznesa modeli un īpašas, inovatīvas metodes, bērni un pusaudži apgūst uzņēmējdarbības teroriju un praksi un iegūst noderīgas iemaņas visām dzīves situācijām  – gan veidojot savu biznesu, gan strādājot uzņēmumos un citās jomās,” stāsta MiniBoss skolas pārstāve Latvijā Diāna Blažaitiene.

Skolas programmu veido astoņi kursi, katrs ilgst vienu mācību gadu. Katru gadu tiek apgūta jauna joma, piemēram, uzņēmējdarbības un ekonomikas pamati, komandas darbs, projektu vadība, ideju ģenerēšana, mārketings, biznesa vadība u.c.  Mācības notiks sestdienās Rīgas centrā. Grupas tiek veidotas atbilstoši bērnu vecumam, katrā grupā mācās līdz 15 bērniem. Mācības varēs apgūt latviešu, angļu un, iespējams, arī krievu valodā. Lai attīstītu radošumu, sadarbībā ar starptautisko mākslas skolu Leonardo bērniem programmas ietvaros tiks piedāvātas arī nodarbības mākslā.

Kā uzsver D. Blažaitiene, tradicionālās skolas joprojām bieži tiecas bērniem iemācīt pēc iespējas vairāk faktus, taču globālās pārmaiņas prasa jaunu izglītības pieeju, kas māca būt radošiem, ģenerēt drosmīgas idejas, nebaidīties pieņemt lēmumus, analizēt u.c. Tāpēc biznesa skola MiniBoss aicina bērnus sestdienās mācīties savādāk. 

 

Līdz 2% iedzīvotāju ir iedzimtas uzņēmējdarbības prasmes, bet 97% iedzīvotāju šīs prasmes var attīstīt. Sešu gadu vecumā, kad veidojas bērna personība un raksturs, ir labākais laiks sākt apgūt biznesa domāšanu, attīstīt biznesā vajadzīgās prasmes un ieradumus

 

Reklāma
Reklāma


Apmācības notiek bērniem interesantā, rotaļīgā, izzinošā formā. Interaktīvās nodarbības un spēles veicina ātru zināšanu apguvi. Īpaši tiek domāts par bērnu motivāciju, labākajiem nodrošinot iespēju piedalīties darījumu braucienos un starptautiskās sacensībās.

MiniBoss biznesa skolas izglītības modelim ir 20 gadus sena vēsture. 2015. gadā, sākot piedāvāt franšīzes skolu atvēršanai visā pasaulē, MiniBoss zīmols piedzīvoja strauju izaugsmi. Skolas galvenais birojs bāzēts Lielbritānijā, bet tās darbojas arī Polijā, Ukrainā, Krievijā, Gruzijā, Armēnijā, Bugārijā, Moldovā, Austrālijā, Nīderlandē, Filipīnās, Taizemē. Pirms diviem gadiem MiniBoss veiksmīgi sāka  darbu Lietuvas pilsētās Klaipēdā, Viļņā un Kauņā.

Pēdējos 15 gados MiniBoss skola apmācījusi vairāk nekā 5000 bērnu daudzās pasaules valstīs, kas kļuvuši par uzņēmējiem un augstākā līmeņa vadītājiem.

MiniBoss biznesa skolas metožu efektivitāti apliecina arī daudzās kolas audzēkņu uzvaras valstu un pasaules uzņēmējdarbības čempionātos. Augstie rezultāti sasniegti, izmantojot MiniBoss skolas radītās izglītības inovācijas metodes, nodrošinot standartizētu skolotāju apmācību un sertifikāciju, kā arī vienotus globālus biznesa standartus.

Apmācību efektivitāti apliecina arī MiniBoss vecāku veiktās aptaujas, kas atklāj, 99,8% vecāku pirmajā skolas gadā novērojuši pozitīvas izmaiņas bērna attīstībā.
Kā skaidro skolas pārstāve,  līdz 2% iedzīvotāju ir iedzimtas uzņēmējdarbības prasmes, bet 97% iedzīvotāju šīs prasmes var attīstīt. Sešu gadu vecumā, kad veidojas bērna personība un raksturs, ir labākais laiks sākt apgūt biznesa domāšanu, attīstīt biznesā vajadzīgās prasmes un ieradumus, ko sniedz MiniBoss skola.

Vairāk par skolu uzzini mājas lapā https://lv.miniboss-school.com/ un Facebook vietnē. Ja jums ir jautājumi, sazinieties ar mums info@miniboss.lv vai pa tālruni +37128145623.