Jaunie kartupeļi ar sviestu un rozmarīnu

Mājražotāja un daudzbērnu mamma Ilze Kupča saka, ka viņu ģimenes ēdienkarte ikdienā ir ļoti krāsaina, kur izdomai ir jājauļ vaļu. Lūk, Ilzes piedāvātā recepte, kā neierasti iespējams pagatavot jaunos kartupeļus!

Zaļie salāti būs īstā piedeva šiem kartupeļiem

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Zaļie salāti būs īstā piedeva šiem kartupeļiem

 

Sastāvdaļas:

  • 1,5 kg jaunie kartupeļi
  • 50 g rozmarīns
  • 100 g sviests (82%)

 

Pagatavošana:

Reklāma
Reklāma
  • Kartupeļus nokasa, lai tie ir gludi un apaļi, tad liek katliņā un izvāra.
  • Kad tie ir gatavi, tos nosusina un ieber traukā.
  • Pieliek sagrieztus rozmarīna zariņus un sviestu, uzber mazliet sāli.
  • Liek cepeškrāsnī uz 10 min.
  • gatavi baudīšanai!
  • Tos var ēst ar zaļajiem salātiem vai klāt pie gaļas. Bet vasarā, kad jaunie kartupeļi ir tikko izauguši, tie bagātīgi garšo arī vieni paši.

 

Receptes autore: Ilze Kupča, trīs bērnu māmiņa un "Dabas Saldumu maģijas" vadītāja.