Ar dārzeņiem pildīta kabača laiviņa

Krāsnī cepti kabači ar dažādiem pildījumiem ir viens no klasiskajiem kabaču laika gardumiem. 

Ar dārzeņiem pildīta kabača laiviņa

FOTO: Shutterstock.com

Sastāvdaļas:

  • 1 prāvs kabacis
  • 100 g šampinjonu
  • 100 g brokoļu
  • 2 nelieli tomāti
  • 1 burkāns
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 2 tējk. pikantu sinepju
  • 2 tējk. izlobītu ķirbju sēklu
  • 1 ēdk. olīveļļas
  • sāls, malti melnie pipari

 

Pagatavošana:

 

  • Kabaci pārgriez gareniski uz pusēm un izgriez mīksto vidu ar sēklām. Liec uz plāts, pārklāj ar alumīnija foliju un uz 8–10 minūtēm ievieto 200 grādu karstā cepeškrāsnī.

 

  • Nomizotus burkānus un notīrītus šampinjonus sagriez salmiņos, brokoli sadali ļoti mazās rozetēs, ķiplokus smalki sakapā. Tomātus sagriez šķēlēs.

 

Reklāma
Reklāma
  • Pannā sakarsē eļļu un viegli apcep burkānus un brokoļus kopā ar sēnēm. Pievieno ķiplokus un sēklas, sāli un piparus un samaisi.

 

  • Kabaču puses ar griezuma vietu uz augšu liec uz folijas. Apzied ar sinepēm. Liec iekšā ceptos dārzeņus. Virsū kārto tomātu šķēles un vēlreiz pārkaisi ar pipariem.

 

  • Foliju rūpīgi aizloki. Liec uz plāts, ievieto 170 grādu karstā cepeškrāsnī un cep aptuveni 20 minūtes. Folijai augšpusi atloki vaļā un turpini cept vēl kādas 10 minūtes.

 

No http://jauns.lv