Vai bolei noteikti jābūt ar alkoholu? + RECEPTE

Pirmkārt, bole bez alkohola nav bole. Otrkārt, boli gatavo tikai viens cilvēks. Treškārt, šis viens cilvēks ir zinīgs alkoholisko dzērienu saderības mākslā. 

Jāņem vērā, ka dzēriena pamatproduktiem ir jāievelkas vismaz divas stundas, tāpēc izskats ne vienmēr būs reklāmiski perfekts.

FOTO: Shutterstock.com

Jāņem vērā, ka dzēriena pamatproduktiem ir jāievelkas vismaz divas stundas, tāpēc izskats ne vienmēr būs reklāmiski perfekts.

Boles pamatā ir viegls baltais vīns vai sārtvīns. Par izsmalcinātu dzērienu bole top tad, kad pievieno šampānieti vai dzirkstošo vīnu. Alkoholiskos dzērienus ielej mirkli pirms boles pasniegšanas, turklāt dara to ļoti lēni, lai bole ir dzirkstošāka. Visiem dzērieniem jābūt ļoti aukstiem. Gatavā bolē nekad neliek ledu, jo tas dzērienu radara ūdeņainu; lai nodrošinātu boles vēsumu, trauku var turēt ledus vižņos. Taču, ja bole vienalga ir par siltu – pieber sauju saldētu augļu un ļauj 10 minūtes pastāvēt. Sevišķi labi izskatās, ja bolei pievieno sasaldētas apelsīnu, citrona un laima šķēlītes. Jāņem vērā, ka dzēriena pamatproduktiem ir jāievelkas vismaz divas stundas, tāpēc izskats ne vienmēr būs reklāmiski perfekts. 

 

Bolei der ne tikai tava dārza augli un ogas, bet arī ziedi, piemēram, liepziedi, lavanda, izops, vijolītes, rozes. Izmantojot konservētos augļus, svarīgi, cik saldi tie ir. Jo bole ir viltīga: jo vairāk cukura ir dzērienā, jo ātrāk alkohols iesit galvā. Tas jāpatur prātā, arī izvēloties stipros dzērienus, ko pievieno bolei –  liķieris vai brendijs aromatizē un paspilgtina garšu un tik dabiski saplūst ar augļu sulīgumu, ka tā klātbūtni var arī nepamanīt... Taču paturi prātā morning after problēmu!

Vienai personai rēķina puslitru boles un ne vairāk par 50 līdz 200 gramiem augļu. 


ZEMEŅU UN CAMPARI BOLE
Zemenes un baziliks ir klasiskas boles sastāvdaļas. Ja gribi raibāku garšu, daļu zemeņu vari aizstāt ar svaigām avenēm – arī ar tām baziliks sader ļoti labi. 

10 personām 
Gatavošana 15 minūtes plus ievilkšanās 

Reklāma
Reklāma

750 g zemeņu
2 ēdk. Cukura
350 ml Campari
2 pudeles šampānieša
1 I tonika 
1 apelsīns
1 maza buntīte bazilika 

Zemenes nomazgā, notīri, nosusini un pārgriez uz pusēm, lielākās sagriez četrās daļās. Pārber ar cukuru un ļauj 10 minūtes pastāvēt. Pielej Campari un 1/2 I tonika un atstāj, lai četras stundas ievelkas. Apelsīnus sagriez plānās šķēlītēs, baziliku nomazgā, nosusini un noplūc lapiņas. Pirms pasniegšanas pielej ļoti aukstu atlikušo toniku un šampānieti, pievieno apelsīna šķēlītes un bazilika lapiņas.

 

Avots: žurnāls "100 labi padomi", 2011/07 Nr7/8

 

Sastāvdaļas

Saistītie raksti