Noderīgi padomi, kas palīdzēs izvēlēties labāko velosipēdu bērnam

Velosipēda iegāde bērnam var būt patiešām mulsinoša - kaut vai tādēļ, ka, izvēloties bērnu velosipēdu, jāņem vērā daži specifiski aspekti. Piemēram, bērnu velosipēdu izmēri tiek norādīti citādāk, nekā pieaugušo braucamrīkiem. 

Noderīgi padomi, kas palīdzēs izvēlēties labāko velosipēdu bērnam

FOTO: Mammamuntetiem.lv

 

Rodas arī citi jautājumi: kas ir labāk - kāju vai roku bremzes? Un cik liela nozīme ir velosipēda kvalitātei, ja zināms, ka bērni aug ļoti ātri? Tas viss rada nelielu apjukumu - īpaši tādēļ, ka velosipēdi bērniem pieejami tik plašā izvēlē. 

 

Turpiniet lasīt un noskaidrojiet, kā izvēlēties labāko velosipēdu savam bērnam!

 

Velosipēdu izmēri 

Atšķirībā no pieaugušo velosipēdiem, kad izmēri tiek noteikti pēc rāmja lieluma, bērnu velosipēdi tiek iedalīti pēc to riepu izmēra. 

 

Tipiski izmēru bērnu velosipēdiem ir 12 ”, 14”, 16Labākais veids, kā atrast bērnam piemērotāko velosipēdu, ir ņemt vērā bērna parametrus - izmērīt kājas garumu no stakles līdz zemei. ”, 18”, 20 ”un 24.” Jo lielāks bērns, jo lielāki riteņi (un lielāks velosipēda izmērs). Ir izstrādātas tabulas, kas sniedz aptuvenās norādes par to, kādam augumam un vecumam konkrētais velosipēda izmērs piemērots.

 

Tomēr šajā gadījumā nevajadzētu paļauties uz tabulām vien, jo skaidrs, ka tur norādīti vien aptuvenie parametri. Ir ļoti svarīgi, lai izvēlētais velosipēds labi derētu konkrētajam bērnam - ja tas būs par lielu vai mazu, bērnam būs grūti ar to braukt, turklāt tas var arī apdraudēt viņa drošību.

 

Labākais veids, kā atrast bērnam piemērotāko velosipēdu, ir ņemt vērā bērna parametrus - izmērīt kājas garumu no stakles līdz zemei.

Vēl drošāk ir velosipēdu pirms pirkšanas piemērīt - bērnam, nostājoties virs velosipēda sēdekļa, ar abām kājām vajadzētu aizsniegt zemi. 

 

Labākais veids, kā atrast bērnam piemērotāko velosipēdu, ir ņemt vērā bērna parametrus - izmērīt kājas garumu no stakles līdz zemei. Velosipēds, kas ieteicams 5 gadus vecumam, var derēt arī kādam četrgadniekam vai sešgadniekam. Katrs bērns ir atšķirīgs un pelnījis tieši sev piemērotu velosipēdu. Vēl drošāk ir velosipēdu pirms pirkšanas piemērīt - bērnam, nostājoties virs velosipēda sēdekļa, ar abām kājām vajadzētu aizsniegt zemi. 

 

Izvēloties velosipēdu bērnam priekšroku vajadzētu dot labi zināmu ražotāju velosipēdiem - tie izstrādāti, ņemot vērā tieši bērnu vajadzības. 

 

Kvalitāte

Pat, ja ir skaidrs, ka iegādātais velosipēds nekalpos pārāk ilgi - bērns gluži vienkārši ātri izaugs, tomēr uz kvalitātes rēķina taupīt gan nevajadzētu. Priekšroku vajadzētu dot labi zināmu ražotāju velosipēdiem - tie izstrādāti, ņemot vērā tieši bērnu vajadzības. Izvēloties kvalitāti, varēsiet būt drošs, ka visi velosipēda komponenti kalpos ilgi un labi. Turklāt, iegādājoties labu velosipēdu, vēlāk Jūs to varēsiet pārdot tālāk. 

 

Reklāma
Reklāma

Iegādes vieta

Svarīga ir arī velosipēda iegādes vieta. Viens no variantiem ir specializētie veikali, tomēr arī tas nenozīmē, ka visi tur pieejamie velosipēdi ir kvalitatīvi. Daudzi šobrīd dod priekšroku velosipēda iegādei internetā - tas šķiet ērtāk un vienkāršāk. Tomēr jebkurā gadījumā svarīgi izvēlēties uzticamu velosipēda iegādes vietu. 

 

Velosipēda svars

Daļa pieejamo bērnu velosipēdu ir ļoti smagi - tie var sasniegt pat 50% no bērna svara. Tas nozīmē vien to, ka bērnam būs ļoti grūti tikt galā ar šādu braucamo. Tādēļ arī velosipēda svars ir ļoti būtisks faktors, ko ņemt vērā. 

 

Visvieglākie ir alumīnija vai titāna velosipēda rāmji. Tomēr arī tēraudu nevajadzētu pilnībā izslēgt no opciju saraksta - ja vien riteņi un citas detaļas ir pietiekami vieglas, tērauds var būt kvalitatīvs, izturīgs variants. 

 

Bremzes

Liela daļa bērniem paredzētu velosipēdu ir aprīkoti gan ar kājas, gan rokas bremzēm. Tomēr, ja velosipēds ir gana kvalitatīvs, tas efektīvi darbosies arī tikai ar rokas bremzēm - šīs bremzes piemērotas arī mazām, salīdzinoši vājām rokām. Protams, pieaugušajam vispirms jāpārbauda, vai tās ir gana viegli izmantojamas, un bērns pratīs ar tām rīkoties.

 

Ja aktuāls skrejritenis

 Šobrīd aktuāli arī skrejriteņi - ar tiem labprāt pārvietojas dažāda vecuma bērni. Svarīgākie aspekti, ko ņemt vērā, ja aktuāls skrejritenis: 

    • Riteņu skaits - skrejriteņiem var būt divi, trīs vai vairāk riteni;

    • Bērna svars un auguma garums;

    • Bremžu sistēma;

    • Bērna vecums;

    • Skrejriteņa materiāls

 

Skrejriteņi, gluži tāpat kā velosipēdi, pieejami plašā izvēlē, tādēļ vērts veltīt laiku tam, lai atrastu piemērotāko risinājumu. 

 

Dažādu veidu velosipēdus un skrejriteņus (skatīt šeit) plašā izvēlē atradīsiet arī interneta veikalā 220.lv. Tā ir iespēja ātri atrast savām vajadzībām atbilstošus variantus, tos savstarpēji salīdzināt un izvēlēties to, kas bērnam derēs vislabāk. Ērta pasūtījuma noformēšana un ātra piegāde nodrošinās lielisku iepirkšanās pieredzi, sniedzot braukšanas prieku gan pavisam maziem, gan arī lielākiem velosipēdistiem.