Mammu un vecmāmiņu labākās RECEPTES. Iesaka meitas un mazmeitas

Atzīmējot Mātes dienu, sadarbībā ar  Balticovo un EVA aicinājām dalīties ar savām labākajām atmiņām - kurš ir vai ir bijis visgardākais Tavas māmiņas, vecmāmiņas vai krustmāmiņas pagatavotais ēdiens, kura neatņemama sastāvdaļa ir superprodukts ola. 

Arī kopīga darbošanās rada skaistas atmiņas!

FOTO: Shutterstock.com

Arī kopīga darbošanās rada skaistas atmiņas!

Raksts tapis sadarbībā ar Balticovo

Jaukākās atmiņas par mammu, vecmāmiņu labākajām receptēm:

Aija Zvidriņa: Manas mammas ceptās lauku tortes!!! Mamma bija izslavēta toršu cepēja tuvākā un tālākā apkārtnē. Tortes mūsu mājā cepa regulāri. Atceros, ka priekš vienām lielām kāzām, kādas agrāk rīkoja, bija jāizcep 12 tortes, katrai vajadzēja izdomāt citādu garnējumu. Mums ar brāli patika "izlaizīt" bļodas ar gardo masu. Tā garša vēl aizvien ir saglabājusies!!!


Liene Bundziņa: Mammas krājumos ir ļooooti daudz gardu recepšu, kuras tā pagatavot māk tikai mamma. Visbiežāk lūdzu viņai pagatavot biezpiena plācenīšus vai biezpiena pončikus (abos sastāvā ir olas). Tās mamma joprojām māk pagatavot tā, kā neviens cits un tas ir īpašs kārums...


Ina Oinase: Mana mamma gatavoja visu ļoti gardi, ar lielu mīlestību - vienu no tām nosaukšu kā Kotletes!  
 
Ieva Zemture: Viennozīmīgi biezpiena plācenīši. Pēc mammas receptes gatavoju arī šobrīd, gan vīram, gan dēliem šie ir topā! Būs drīz atkal jāuzcep. 


Imanda Livčāne: Vecmamma visus ēdienus gatavo lieliski. Taču no bērnības vismīļākais ēdiens bija rabarberu uzpūtenis, skābeņu zupa un viņas debešķīgās lauku tortes. Tās aizvien šad tad tiekam nobaudīt, un tām ir nezūdoša vērtība. Vislabāko no šiem ēdieniem es nespēju izvēleties, jo tie ir tik ļoti gardi. Viss, ko vecmamma dara un gatavo, ir ar lielu mīlestību. 


Sanda Zelve: Tik gardas plānās pankūkas, kādas gatavoja mana omīte, man nesanāk un neesmu arī citur baudījusi. Kaut kas maģisks viņās, jo ātri vien pazuda no šķīvjiem... 


Ruta Saliņa: Mamma agrāk mēdza cept tādas gaisīgas, mutē kūstošas vēja kūkas, un neatņemama svētku sastāvdała ir joprojām šokolādes desa!


Nataļja Spriņģe: Mammai visi ēdieni sanāk ļoti garšīgi, bet vislabākie ir mammas pankūkas un bulciņas. Arī omlete mammai sanāk ļoti gaisīgs un garšīgs. Un vienkārši ceptas olas nekur negaršo tik pat labi ka pie mammas! Omei vienmēr cepa ļoti garšīgus pīrādziņus ar olu un lociņiem, kapostiem, kartupeļiem un Šarloti ar āboliem, arī bulciņas ar kanēli. Viņai vienmēr sanāca ļoti garšīga mīkla, jo strādāja par maizes cepēju, žēl ka viņas vairs nav un man tā arī nesanāca iemācīties taisīt tik pat labu mīklu.

Reklāma
Reklāma


Laura Lazda: Manas mīļās omītes buberts ar ogu ķīseli ir visu labāko garšu ceļojums atpakaļ bērnībā!!! Jo tā var tikai mana ome, citu to nekur neesmu ēdusi!!!  


Guntars Inita Frīzendorfi: Vīra omītes gatavotas plātsmaizes un mazie cepumi astoņnieciņi! Tā smarža sētā no agra rīta, kad viņa mīcīja mīklu un lika malkas krāsnī cept - tas bija fantastiski! To smaržu neviens nevar atkārtot!

Linda Eltermane: Katra svētdiena, ciemojoties pie vecmammas laukos, bija īsti svētki - īpašās omletes un pankūku diena! Vecmamma cepa omleti īstā malku krāsnī, ar lauku speķīti! Bet saldajā bija krāsnī ceptas pankūkas - ar kūstošu lauku sviestu un cukuru! Nekad dzīvē neesmu ēdusi ko garšīgāku! Žēl, ka omīte jau viņsaulē, bet mūsu ģimene joprojām ar īpašu siltumu atceras šos "svētdienas svētkus" - patiesas laimes brīžus! Mamma solīja šovasar, kad viesosimies vecmammas mājā, pamēģināt atkārtot vecmammas receptes!

 

Laura Lazda: Mana mamma, tāpat kā omīte, gatavo fantastiski gardas kūkas, pīrādziņus, plātsmaizes, keksus, cepumus, piciņas un citus labumus. Tie vienmēr mums bērnībā bija vieni no foršākajiem brīžiem, kad varējām piedalīties procesā un palīdzēt! Vai beigās, piemēram, pīrādziņus apsmērēt ar olu! Kas par prieku un atbildīgu darbu!

 

Dace Bruce Tomele: Bērnība pagāja pie vecāsmammas laukos. Vēl tagad nevaru aizmirst viņas gatavotās saldās klimpas, debesmannu, mūsu kopējo darbu, gatavojot visgaršīgāko piparkūku mīklu pasaulē, to burvīgo smaržu, kad cepās piparkūkas un pīrādziņi. Un vecāsmammas rabarberu plātsmaize, kurai pa virsu man bija atļauts pārkaisīt cukuru Tiiik gardi bija.


Ilze Malnača: Bērnībā no rītiem modos, kad istaba, kad bijām laukos brīvdienās, vienmēr smaržoja pēc garšīgām bulciņām, tā raudzēšana mīklas uz plīts, vesels pasākums, tad pildīšana un pīrādziņa apsmērēšana ar oliņu un žviks cepeškrāsnī. Un vēl bija pankūkas, kas pildītas ar plaušām. Fantastiski un bija gardie krēmi... Mmmm... Kakao... Tādas burvestības būra mamma un vecmamma.

 

Piedāvājam recepšu izlasi, nepretendējot, ka tās ir tās īstākās, jo katrai saimniecei taču savi slepenie paņemieni, lai rezultāts būtu neatkārtojams!

Saistītie raksti