Māmiņu sarunas: pirms ķerties klāt seksam, jāizrunā, kas notiek pāra starpā

Var jokot vai ne, taču ir redzams, ka šobrīd sievietes ar bērniem izmaiņas savā ikdienas ritmā izjūt īpaši spēcīgi – mammas ir tā sabiedrības daļa, kas lielu daļu smaguma iznes uz saviem pleciem. Par to, kā tikt galā ar daudzajiem mammu izaicinājumiem, kādus knifiņus ir atklājušas citas mammas, skaties jaunajā raidījumā “AKROPOLE Māmiņu rīti ar Gundegu Rozi” jau šodien, 8. maijā. Pirmā raidījuma viešņas geštaltterapeite Līva Spurava un fitnesa trenere Nika Linde.

Jaunā realitāte un mammas izaicinājumi

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Jaunā realitāte un mammas izaicinājumi

Pavisam nesen, pirms ārkārtas situācijas izsludināšanas, iepirkšanās un izklaides centrs “Akropole” aizsāka tradīciju rīkot “Māmiņu rītus”, kur mammas ar bērniem draudzīgā atmosfērā varēja piedalīties ekspertu diskusijās. Līdz ar apstākļu maiņu un pulcēšanās aizliegumiem šīs klātienes tikšanās nenotiek. Taču sievietēm šobrīd komunikācija un sajūta, ka viņas šajā situācijā nav vienas, ir vajadzīga jo īpaši, tāpēc ir tapis raidījums. Jaunais raidījums ir iepirkšanās un izklaides centra “Akropole” iniciatīvas – māmiņu tikšanās – īstenošana attālinātā formā, lai arī šajā saspringtajā laikā mammām sniegtu atbalstu, iedvesmu un sajūtu, ka “es neesmu viena, kas jūtas apjukusi, izmisusi un varbūt ne līdz galam laimīga situācijā, kurā dzīve mani ir nolikusi”. Jaunais raidījums ir sievišķīga un atklāta saruna ar sievietēm, kuras iedvesmo. Raidījums noteikti ir aktuāls arī vīriešiem, lai attiecībās viens otru labāk izprastu.

 

 

Ir jārunā – no tā sliktāk nekļūs!

Kā raidījumā stāsta trenere Nika Linde, sākotnēji viņa vislielākās pārmaiņas izjuta ne tik daudz savu bērnu, bet tieši savā profesionālajā dzīvē. Nika atzīst, ka šī situācija ir bijis kā vistiešākais spēriens pa viņas un vīra darbu – abi ir sporta treneri, un zāle, kas citkārt ikdienā pulcējusi daudz cilvēku, nu ir tukša. Viņa arī neslēpj, ka tas ir milzīgs finansiāls izaicinājums – tikt galā ar pašlaik notiekošo. Nika norāda, ka viens no lielākajiem atbalstiem šobrīd ir sarunas ar vīru: “Ir ļoti svarīgi saglabāt labas attiecības – tikai ar labām attiecībām mēs varam iet uz priekšu!”
 

Pirms ķerties klāt seksam, jāizrunā, kas notiek mūsu starpā, un tad sekss notiks dabiski

Arī Līva Spurava norāda, ka tikt galā ar trauksmi un bailēm viņai vislabāk palīdz sarunas, un viņa runā daudz – gan ar vīru, gan terapijā. Iespējams, arī šis jaunais raidījums būs pamats sarunām, ko mammas un sievietes varēs uzsākt savā starpā vai ģimenē.
 

Rūpes par sevi – vai tas nozīmē aiziet uz salonu?

Domājot par rūpēm par sevi, Nika raidījumā uzsver, ka šobrīd un arī citreiz ikdienā sievietēm un mammām ir būtiski neskriet ar savu “es” visur pa priekšu, bet arī apdomāties, kā jūtas vīrietis. Viņa iesaka atcerēties, ka ne tikai mammas un sievietes ir svarīgas ģimenēs, ir arī jārēķinās ar savu partneri un ir jādod iespēja arī otram cilvēkam atvilkt elpu un tikt galā ar sevi.
 

Jebkuru attiecību pamats ir vispirms parūpēšanās par saviem resursiem – ja cilvēkam nav savu iekšējo resursu, tad partneri nespēj viens otru sadzirdēt

Šajā kontekstā Līva atgādina, ka tomēr jebkuru attiecību pamats ir vispirms parūpēšanās par saviem resursiem – ja cilvēkam nav savu iekšējo resursu, tad partneri nespēj viens otru sadzirdēt un nav iespējama nekāda konstruktīva saruna. Līva uzsver – rūpes par sevi primāri nav iešana uz skaistumkopšanas salonu, kā nereti tiek uzskatīts. Tās nav tās rūpes, kad ir kaut kas jādara, lai citu acīs izskatītos īpaši, bet gan padomāt par sevi – kas man ir svarīgi? “Kad es būšu parūpējusies par sevi, man būs enerģija parūpēties par otru, un tikai tad mēs kopā kā pāris varēsim rūpēties par bērniem,” uzskata Līva.
 

Mamma, sieva... Kur ir vieta romantikai?

Abas raidījuma viešņas atzīst, ka šajā laikā veidot attiecības ar bērniem ir izaicinājums. Nika dalās ar dažiem praktiskiem knifiņiem, kā tikt galā ar pirmās klases skolnieku un viengadnieku, un neslēpj, ka sastopas ar dažādām grūtībām, mācot dēlu mājās: “Ļoti grūti ir saprast, cik daudz es varu ļaut bērnam kļūdīties. Jā, mums nākas skolas uzdevumu pārrakstīt pat četras reizes! Ar asarām.” Dāmas raidījumā spriež, ka ir ļoti būtiski apzināties savas iekšējās bailes un neslēpt izjūtas no sevis pašas, lai labāk tiktu laukā no šīs situācijas. Tāpat sevis salīdzināšana ar citiem var nodarīt vairāk slikta nekā laba – katram ir savi vājie punkti.
 

Runājot par to, kā šajā laikā saglabāt pārī romantiku, Līva norāda: “Attiecības ir jākopj tad, kad ir labi, kad nav krīzes.” Viņa ir pārliecināta – pāra seksuālās attiecības ir balstītas uz cilvēku emocionālajām attiecībām: “Pirms ķerties klāt seksam, jāizrunā, kas notiek mūsu starpā, un tad sekss notiks dabiski.” Speciāliste aicina vecākus atvērties savām sievas un vīra lomām un mazliet izkāpt no mammas un tēta lomas.
 

Nākamo raidījumu “Mammas dzīve mājās: kā to padarīt maksimāli patīkamāku” redzēsi 15. maijā

Telpas, kur gaiss ir tīrāks

Raidījums tapis, pateicoties iepirkšanās un izklaides centram “Akropole”, lai ar neklātienes klātbūtni sniegtu atbalstu, iedvesmu un iedrošinājumu mammām – viss būs labi! Taču papildus tam “Akropole” īpaši rūpējas par drošiem pirkumiem klātienē. Iepirkšanās centrā ir ieviesti visi nepieciešamie preventīvie pasākumi, lai apmeklētāji varētu iepirkties droši un ērti, – pie katras ieejas ir izvietoti roku dezinfekcijas līdzekļi, papildus standarta tīrīšanas prasībām tiek veikta regulāra un pastiprināta saskares virsmu tīrīšana ar dezinfekcijas līdzekļiem, “Akropole” plašie gaiteņi nodrošina vieglu drošas distances ievērošanu un visi darbinieki rūpīgi seko līdzi savam veselības stāvoklim. Īpaši interesants, vērā ņemams un pozitīvs ir fakts, ka iepirkšanās centrā ventilācijas sistēma ir pārslēgta uz svaigā gaisa režīmu un gaiss iziet cauri dažādiem filtriem, līdz ar to centra telpās tas ir pat tīrāks nekā ārā. Tas palielina pārliecību un sniedz drošību, ka, ievērojot dezinfekcijas un distancēšanās prasības, iepirkšanās var būt droša un arī ērta. Papildus drošības aspektam “Akropole” veikali šobrīd piedāvā ievērojamas atlaides, kas ļauj ietaupīt un varbūt nedaudz palutināt sevi ar vajadzīgām un noderīgām lietām mājai, ģimenei un savai labsajūtai.

 

Raidījumu skaties šeit un gaidi nākamo!

Visu sarunu par to, kā sevi motivēt ikdienā, varbūt sākt sportot, kā uzturēt dzīvu interesi par partneri un kā citām dāmām izdodas sabalansēt visas lomas, kurās esam nonākušas, skaties pirmajā raidījumā “AKROPOLE Māmiņu rīti ar Gundegu Rozi”. Bet nākamo raidījumu “Mammas dzīve mājās: kā to padarīt maksimāli patīkamāku”, kurā viesosies pāru attiecību koučs Kristīne Kreile un “Pavasara studijas” vadītāja Inese Prisjolkova, redzēsi 15. maijā “YouTube” “Akropole Rīga” kanālā!
 

Vairāk informācijas par iepirkšanās un izklaides centra “Akropole” aktualitātēm:

www.akropoleriga.lv
Facebook.com/akropoleriga
Instagram.com/akropoleriga
Youtube.com/akropoleriga