Krēmīgs pesto ar penne makaroniem

Super krēmīga ideja pusdienu vai vakariņu maltītei!

Laba ideja kā vakariņām, tā pusdienām.

FOTO: Shutterstock.com

Laba ideja kā vakariņām, tā pusdienām.

Pesto sastāvdaļas:

  • 100g svaiga bazilika
  • 1 neliela ķiplokdaiva
  • 120g grauzdēti ciedru rieksti
  • 2 ēdamkarotes rauga pārslu
  • 100ml olīveļļas
  • 1 citrons

 

Atsevišķi:

Reklāma
Reklāma
  • 400g pilngraudu penne makaroni
  • sāls un pipari garšai
  • 250 sojas krēma (soya cuisine - nopērkams lielākajos pārtikas veikalos)
  • 3 ēdamkarotes krēmsiera
  • 100g spinātu

 

Pagatavošana:

  • Vispirms pagatavo pesto: uz pusēm pārgriež citronu un tā sulu izspiež blenderī. Notīra ķiploku un liek blenderī.
  • Tad pievieno arī pārējās pesto sastāvdaļas: baziliku (pievieno tikai bazilika lapiņas bez kātiņiem), ciedru riekstus, rauga pārslas, olīveļļu, un blenderē līdz krēmīgai konsistencei.
  • Sagatavo penne makaronus: kastroli lej pilnu ar ūdeni un uzvāra. Pievieno dāsnu šķipsnu sāls, tad pievieno pašus makaronus.
  • Nokāš makaronus, atstājot 3-4 ēdamkarotes makaronu ūdens.
  • Pagatavo mērci: pesto lej kastrolī un silda uz vidējas liesmas, nepārtraukti maisot.
  • Pievieno sojas krēmu un krēmsieru, visu izmaisa.
  • Pievieno arī spinātus.
  • Pagaršo mērci un pēc garšas pievieno sāli un piparus.
  • Beigās visam pievieno arī no makaroniem atstāto ūdeni, lai krēmīgā mērce mazliet sašķidrinās.
  • Maltīti garnē ar bazilika lapiņām, nedaudz rauga pārslām, pasniedz ar salātiem un citrona šķēlīti.