Covid-19 ierobežojumi: visvairāk man žēl, ka atcelts Pasaules čempionāta hokejā

Pasaules čempionātam hokejā esmu sekojusi kopš pirmsākumiem. Katru gadu aprīļa beigas un maija sākums bijuši kā mazs festivāls. Diemžēl, šogad varenais hokeja turnīrs visiem zināmu iemeslu dēļ atcelts, par ko man no sirds žēl. 

Ekrānuzņēmums no video.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Ekrānuzņēmums no video.

 

Kādreiz man istabā vesela siena bija nolīmēta ar avīžu izgriezumiem ar spēļu atskatiem, intervijām ar hokejistiem un prognožu tabulām. Protams, priekšplānā bija arī iemīļotāko hokejistu attēli. Toreiz tādas kolekcijas veidošana bija īpašs process - jāvaktē avīzes un žurnāli, jāpaspēj šos izdevumus iegādāties, kamēr vēl kioskos pieejami. Ilgi un grūti krāju naudu, lai nopirktu Armanda Pučes grāmatu "Sarauj, Latvija! Latvijas hokeja slavas desmitgade". Lasīju un pārlasīju. 

 

Lai redzētu spēles, atprasījāmies no stundām (jāatzīst, ka skolotāji bija ļoti atsaucīgi), pulcējāmies pie tā klasesbiedra, kuram bija lielāks un labāks televizors.

Studiju gados nepieciešamības gadījumā kavējām lekcijas (hokeja spēļu laikos auditorijas, maigi izsakoties, bija tukšas). Par televizoriem runājot, kojās man bija tāds pavisam, pavisam maziņš pārnēsājamais televizors. Pie tā sēdējām cieši pielipuši, jo mazā ekrānā hokeja ripa kā kniepadatas galviņa. 

Pavisam vēlākos gados gan process kļuva vienkāršāks - datori un internets ļāva notikumiem pieslēgties teju jebkurā laikā un vietā.

 

Šajā pavasarī liels iepriecinājums, redzot, ka lsm.lv piedāvā noskatīties 2000. gada leģendāro spēli starp Krievijas un Latvijas izlases komandām. Spēli ir iespējams noskatīties arī Youtbe.com. 

https://www.youtube.com/embed/J4smeTQ-4XA

2000. gada spēle starp Latvijas un Krievijas izlasēm patiešām bija īpaša. Ne tikai tādēļ, ka to skatījāmies, daļai vidusskolas klases sapulcējoties vienuviet, bet arī tādēļ, ka toreiz vienīgā precīzi biju prognozējusi rezultātu mūsu lokālajā totalizatorā, līdz ar to nopelnīju 20 santīmus. Mazie dzīves prieciņi!

Reklāma
Reklāma

 

Šobrīd atkal skatos spēli. Joprojām sirds salecas, vai komandai izdosies. Un izdodas! 

 

Latvijas izlase 2000.gada pasaules čempionāta spēlē pret Krieviju

Vārtos: Artūrs Irbe (rezervē Sergejs Naumovs)

Aizsardzībā: Kārlis Skrastiņš - Normunds Sējējs; Viktors Ignatjevs - Igors Bondarevs, Rodrigo Laviņš - Andrejs Maticins; Atvars Tribuncovs - Jānis Sprukts

Uzbrukumā: Leonīds Tambijevs - Harijs Vītoliņš - Grigorijs Panteļejevs; Aleksandrs Ņiživijs - Aleksandrs Semjonovs - Juris Opuļskis; Aleksandrs Kerčs - Vjačeslavs Fanduļs - Aleksandrs Beļavskis; Artis Ābols - Sergejs Seņins - Aigars Cipruss

 

Autore: Audra Šauere