Ērkšķogu sorbets

Sorbetu mēdz pasniegt starp ēdieniem garšas atsvaidzināšanai. Saldos sorbetus gatavo no dažādiem augļiem un ogām. Ļoti gardi sanāk no ērkšķogām.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

6 līdz 8 personām

gatavošana 15 minūtes

dzesēšana 40 minūtes

saldēšana 8 stundas

 

Vajadzēs:

600 g ērkšķogu

3 cm ingvera saknes

100 ml ūdens

300 g cukura

 

Reklāma
Reklāma

Pagatavošana

Ērkšķogas notīri, liec katlā, pievieno šķēlītēs sagrieztu ingveru, ūdeni, cukuru un vāri, līdz ērkšķogas sāk šķīst.

Tad masu atdzesē un izberz caur sietu.

Liec saldējamajā kamerā un saldē 8 stundas.

Ik pa brīdim apmaisi.

 

Avots: žurnāls "100 labi padomi", 2011/07

 

Sastāvdaļas

Saistītie raksti