Deserts Panna Cotta jeb ''vārītais krēms''. Piemērots vegāniem

Uz vienas rokas pirkstiem saskaitāmas sastāvdaļas + elementāra pagatavošana. Taču jāsāk gatavot pietiekami laicīgi, lai desertu varētu atstāt uz pāris stundām ledusskapī 'ievlikties'.

Panna Cotta lieliski garšās sader kopā ar dažādām ogām vai no tām izveidotu saldo mērcīti!

FOTO: Artūrs Ķipsts

Panna Cotta lieliski garšās sader kopā ar dažādām ogām vai no tām izveidotu saldo mērcīti!

4 porcijām

Sastāvdaļas:

  • 1/2 litrs augu piens (mandeļu, kokosriekstu utml.)
  • 40g kukurūzas cietes
  • 80g pūdercukura
  • vaniļas cukurs

Gatavošana:

Visas sastāvdaļas sajauc blenderī un sablendē, līdz kunkuļi izzuduši. To lej katlā un vāra aptuveni 10 minūtes, līdz krēms sabiezē. Kad tas sabiezējis, lej burciņā, krūzē, bļodā - visur, kur tas glīti izskatīsies. Liek ledusskapī uz apmēram 2 stundām, lai atdziest un izveidojas pilnīga saldēdiena masa.

Dažādus interesantu formu traukus var izmantot arī saldēdiena formas iegūšanai, jo gatavais saldēdiens viegli izslīdēs ārā, ieņēmis formu.

Panna Cotta lieliski garšās sader kopā ar dažādām ogām vai no tām izveidotu saldo mērcīti!

Reklāma
Reklāma

 

 

 

Sastāvdaļas