Cik īsti ir kaitīgs 5G? Skaidro Latvijas speciālisti

Ierosināju vecāku vidū jautājumu par 5G. Domas dalījās, tāpēc Mammamuntetiem.lv atbildi devās meklēt pie speciālistiem - Latvijas universitātes Fizikas nodaļas pētniekiem Kristapa Bergfelda un Tijas Sīles, kā arī pie ārstes radioloģes Ilzes Apines, Diagnostiskās radioloģijas dienesta vadītājas.

Aprunājoties ar vecākiem, man tomēr radušās aizdomas, ka “5G ticīgo” rindās ir arī tādi, kas arī tomēr līdz galam šīs inovācijas kaitīgumam netic, tāpēc atbildi jautājām speciālistiem.

FOTO: Shutterstock.com

Aprunājoties ar vecākiem, man tomēr radušās aizdomas, ka “5G ticīgo” rindās ir arī tādi, kas arī tomēr līdz galam šīs inovācijas kaitīgumam netic, tāpēc atbildi jautājām speciālistiem.

Neticu, ka 5G ir tik nevainīgs, tas starojums noteikti kaut ko ietekmē un kaut kur uzkrājas,” ierosinot tematu par 5G, saņēmu atbildi no kādas divu bērnu mammas. Savukārt kāds tētis pasmaidīja, ka arī radio un spuldzītes staro, vai no šīm lietām nav bail? Tai pat laikā, kad gribēju uzzināt savas 10 gadus vecās meitas viedokli, viņa pārsteigta, pat mazliet izsmējīgi jautāja: “Ar 4G viss bija kārtībā, bet tagad Tev pēkšņi šķiet, ka 5G būs nāvējošs?”. 

Ar 4G viss bija kārtībā, bet tagad Tev pēkšņi šķiet, ka 5G būs nāvējošs?

Sociālajos tīklos klejo “5G ticīgo” joki, ka sevi un bērnus varam pasargāt, uzliekot folija cepurītes. Aprunājoties ar vecākiem, man tomēr radušās aizdomas, ka “5G ticīgo” rindās ir arī tādi, kas arī tomēr līdz galam šīs inovācijas kaitīgumam netic, un tagad bail publiski jautāt, pretējā gadījumā pašiem tiks uzmauktas folija mices. 
Tad nu neērtos jautājumus Mammamuntetiem.lv devās uzdot 3 jomas speciālistiem - Latvijas universitātes Fizikas nodaļas pētniekiem Kristapam Bergfeldam un Tijai Sīlei, kā arī ārstei radioloģei Ilzei Apinei, Diagnostiskās radioloģijas dienesta vadītājai. Lūdzām, lai speciālisti atbildes sniedz “visiem saprotamā valodā”.

Autore: Inga Akmentiņa-Smildziņa, vecāku organizācijas Mammamuntetiem.lv