Trīs māsas no Krievijas, kuras brutāli nogalināja savu tēvu, aizkustinājušas iedzīvotāju sirdis

2018. gada jūlijā trīs māsas – pusaudzes, nosita savu tēvu Maskavas dzīvoklī, kamēr viņš bija aizmidzis. Nu izmeklētāji apstiprinājuši, ka meiteņu tēvs viņas ilgstoši fiziski un emocionāli izmantojis. 

 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Par slepkavību apsūdzētās māsas nu kļuvušas par karstu sarunu tematu Krievijā. Jau vairāk nekā 300 000 iedzīvotāju parakstījuši petīciju par meiteņu atbrīvošanu no soda. 

Kā tas notika? 
2018. gada 27. jūlijā 57 gadus vecais Mihails Hačuturjans tolaik vēl nepilngadīgās meitas pa vienai iesauca savā istabā, lai kārtīgi norātu par nesakārtoto dzīvokli. Bez vārdiska skandāla, tēvs meitām acīs iepūta piparu gāzi. Neilgi pēc tam, kad vīrietis bija aizmidzis, meitas viņam uzbruka ar nazi, āmuru un piparu aerosolu, atstājot nāvējošas brūces galvā, kaklā un krūtīs. Pēcāk izmeklēšanas laikā tika konstatēts, ka vīrietis miris no vairāk nekā 30 nažu dūrieniem. 

 

Policija Krievijā pret vardarbību mājās parasti izturas kā pret “ģimenes iekšējo problēmu”. 

 

Jaunietes pēc izdarītā pašas izsaukušas policiju un nekavējoties tika aizturētas.
Izmeklēšanas gaitā atklājies, ka Hačuturjans regulāri sitis savas meitas, spīdzinājis, turējis ieslēgtas un seksuāli izmantojis. 

 

 

 

Reklāma
Reklāma

Lieta ātri kļūst slavena visā Krievijā
Cilvēktiesību aktīvisti pēc izmeklēšanā atklātā iebilda, ka māsas nav noziedznieces, bet gan upuri, tomēr Krievijā nav likumu, kas aizsargātu vardarbībā ģimenē cietušos. Saskaņā ar 2017. gadā ieviestajām likuma izmaiņām, pirmreizējam likumpārkāpējam, kas Krievijā piekauj savu ģimenes locekli līdz tādam stāvoklim, ka nav nepieciešama mediķu palīdzība, draud tikai naudas sods. 

Gan pusaudžu māte, gan kaimiņi jau iepriekš vērsušies policijā ar sūdzībām par meiteņu tēva vardarbīgo uzvedību, taču policijas rīcība neesot sekojusi. 

Māte jau ilgstoši neesot dzīvojusi kopā ar vīru un meitām, bet Hačuturjans arī aizliedzi meitām ar māti sazināties. 

Saskaņā ar psihiatru vērtējumu meitenes ilgstoši dzīvojušas izolācijā un cietušas no posttraumatiskā stresa sindroma. 

Lieta velkas lēni
Lai gan meitenes vairs neatrodas apcietinājumā, viņām ir uzlikti dažādi aizliegumi, piemēram, viņas nedrīkst runāt viena ar otru, kā arī ar presi. 

Prokurori apgalvojuši, ka tēva slepkavība ir iepriekš plānota un motīvs bijis atriebība. Ja māsas tiks atzītas par vainīgām, viņām draud 20 gadu cietumsods. Taču ir cerība, ka lieta tiks traktēta kā pašaizsardzība. 

Meiteņu advokāts uzsver, ka māsas bijušas nepārtraukta fiziska nozieguma upuri un tādēļ būtu jāatceļ visas pret viņām izvirzītās apsūdzības. 

Cilvēktiesību aktīvisti un parastie iedzīvotāji uzsākuši parakstu vākšanu par māsu attaisnošanu. 

 

No portāla Jauns.lv