Mammamuntetiem.lv aicina vecākus, kas iepirkušies greznu bērnu mēbeļu veikalā Castlebeds.net, vērsties policijā

Uz aizdomu pamata par krāpniecību vecāku organizācija Mammamuntetiem.lv ar iesniegumu vērsusies Valsts Policijā, rosinot izvērtēt bērnu mēbeļu interneta veikala Castlebeds.lv darbību. “Minētais veikals piedāvāja portālam Mammamuntetiem.lv sadarbību, uzdevās par latviešu radītu zīmolu, taču ir pamats uzskatīt, ka tie ir krāpnieki, kas Latvijas vecākiem izkrāpuši naudu, tāpēc aicinām ikvienu, kas ir veicis pasūtījumu Castlebeds.net, vērsties policijā,” aicina Mammamuntetiem.lv vadītāja Inga Akmentiņa-Smildziņa.

Atrādītās mēbeles inerneta veikalā Castlebeds.net bija ļoti skaistas un greznas, lapa veidota ļoti kvalitatīvi, funkcionāli ērti lietojama, kolīdz ienāca lapā, uzreiz čata veidā tika piedāvāta palīdzība. Aizdomas par krāpniecību pat neradās.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Atrādītās mēbeles inerneta veikalā Castlebeds.net bija ļoti skaistas un greznas, lapa veidota ļoti kvalitatīvi, funkcionāli ērti lietojama, kolīdz ienāca lapā, uzreiz čata veidā tika piedāvāta palīdzība. Aizdomas par krāpniecību pat neradās.

Aprīļa otrajā pusē no epasta adreses latvia@castlebeds.net Mammamuntetiem.lv saņēma piedāvājumu sadarboties bartera veidā, tas ir, piedāvāja dāvanu kartes sociālo tīklu konkursiem un citām redakcijas vajadzībām, pretī saņemot reklāmas izvietošanu. 


“Tā kā redakcijai tobrīd bērnu mēbeles nebija nepieciešamas, pasūtījumus neveicām, taču pildījām reklāmas plānu, par kurām bijām vienojušies ar potenciālo klientu, tas ir, izvietojām baneri un organizējām konkursu saviem sekotājiem Facebook lapā. Trīs uzvarētājiem tika solītas dāvanu kartes, katra 100 EUR vērtībā,” notikušo skaidro Inga Akmentiņa-Smildziņa.

Atrādītās mēbeles mājas lapā bija ļoti skaistas un greznas, lapa veidota ļoti kvalitatīvi, funkcionāli ērti lietojama, kolīdz ienāca lapā, uzreiz čata veidā tika piedāvāta palīdzība. “Ievērojām, ka vienlaikus ar Mammamuntetiem.lv konkursu, dāvanu kartes izspēlēja arī citas lielākas un mazākas Facebook lapas, šo visu kopā ņemot, aizdomas par krāpniecību pat neradās.”

castlebeds krāpšana


Tāpat “mēbeļu ražotāji” atsūtījuši informāciju reklāmas rakstam, kas izklausījusies visai ticama, pat sirsnīga, tālāk citāti:

“Labdien. Mēs esam EKO mēbeļu ražotāji bērniem un pusaudžiem. Gatavojam unikālas bērnu gultas, divstāvu gultas, piļu gultas. Jau Jūlijā mūsu veikals būs pieejams TP Alfā ar ekspozīcijas materiāliem.
Mūsu komandā ir 200 cilvēki, principā visi dizaineri, mākslinieki, vadītāji, loģistikas kompānijas B2B Logistics KFT īpašnieki ir Latvieši. Pirmā ražotne 2017. gadā arī bija Latvijā un ražojām mēbeles priekš ASV tirgus, bet tad sapratām, ka Latvijā ir grūti savākt pat 10 galdnieku komandu un vienīgā iespēja bija ražotni pārcelt uz Ungāriju, kur jau veiksmīgi strādāja mūsu loģistikas kompānija B2B Logistics KFT.
Tā kā neskatotiet uz to, ka ražotne ir Ungārijā, viss kompānijas kodols sastāv no Latviešiem, kā arī vēl joprojām, neskatotiet uz to, ka ražotne ir Ungārijā - visus materiālus, priedes masīvkoku un saplākšņus turpinam sūtīt no Latvijas uz Ungāriju.
Kaut kādā rakstā vai banneros varat pieminēt ka iespējams iegādāties uz nomaksu līdz 12 mēnešiem ar ikmēneša maksājumu sākot no 19.90 EUR/mēn
Ekoloģiskas bērnu gultas, skapji, ārtelpu mājas, rotaļu laukumi, roku darbs.
Mēbeļu rāmji, konstrukcijas ražotas tikai un vienīgi no Priedes masīvkoka (saplākšņus izmantojam tikai dekoratīvām lietām), līdz ar to mēbeles ir ļoti izturīgas. Garaintija gultām 5 gadi - visa šī termiņa ietvaros jebkāda bojātā komponente tiks nomainīta bez maksas (izņemot matračus). 
Divstāvu gultas sertificētas pie 120 kg svara, tas apstiprina mūsu teikto par masīvkoka konstrukciju / rāmi - nebūs problēmas arī ja mamma uzkāps otrajā stāvā iemidzināt bērnu vai nolasīt vakara pasaciņu. Vēstules Paraksts - castlebets.net, B2B Logistics KFT."

Diemžēl drīz pēc Facebook konkursa noslēguma saņēmām kāda sava lasītāja vēstuli ar aizdomām par krāpniecību – pasūtītā mēbele neesot atvesta un piegādātājs telefoniski vairs neesot sasniedzams.

Diemžēl drīz pēc Facebook konkursa noslēguma saņēmām kāda sava lasītāja vēstuli ar aizdomām par krāpniecību – pasūtītā mēbele neesot atvesta un piegādātājs telefoniski vairs neesot sasniedzams. Pēc tam socālos tīklos izlasījām vēl vienu šādu sūdzību un vērsāmies ar iesniegumu policijā.

Reklāma
Reklāma

Savukārt 25.jūnijā konstatējām, ka lapa Castlebeds.net vairs neeksistē.


Tā kā šādā veidā ir gan izkrāpta vecāku nauda, gan vienlaikus nodarīts reputācijas kaitējums Mammamuntetiem.lv, ikvienam, kam bijusi saskare ar Castelbeds.net, aicinām vērsties Valsts policijā, siedzot sīkākas liecības. 


Rakstisku iesniegumu ar lūgumu uzsākt izmeklēšanu var iesniegt:

-klātienē jebkurā policijas iecirknī
-elektroniski bez eParaksta Latvijas valsts portālā, izmantojot e-pakalpojumu "E-iesniegums iestādei" 
-elektroniski ar eParakstu, sūtot uz kanc@vp.gov.lv
-pa pastu uz kādu no policijas struktūrvienībām


Iesniegumā jānorāda:

-detalizēta informācija par notikumu;
-kādā veidā ir aizskartas Jūsu tiesības;
-citu informāciju, kas varētu būt noderīga nozieguma vai pārkāpuma atklāšanai;
-savus personas datus un adresi, ja ir iespējams, kontakttālruni.