Klāt pirmais lielais vasaras festivāls – jau pēc nedēļas Cēsīs iedegsies līdz šim vērienīgākā LAMPA

Vasara pa īstam sākas tikai līdz ar pirmo lielo festivālu, un jau piekto gadu par to gādā Sarunu festivāls LAMPA. 

28. un 29. jūnijā, Cēsu pils parkā notiks saturiski un pasākumu skaita ziņā bagātākā līdz šim piedzīvotā LAMPA

FOTO: Mammamuntetiem.lv

28. un 29. jūnijā, Cēsu pils parkā notiks saturiski un pasākumu skaita ziņā bagātākā līdz šim piedzīvotā LAMPA

Kopš pirmās reizes apmeklētāju skaits ir gandrīz pieckāršojies, ierindojot šo notikumu starp lielākajiem vasaras festivāliem Latvijā. Jau pēc nedēļas, 28. un 29. jūnijā, Cēsu pils parkā notiks saturiski un pasākumu skaita ziņā bagātākā līdz šim piedzīvotā LAMPA – vairāk nekā 350 pasākumi divu dienu garumā, kopējam diskusiju un notikumu ilgumam sasniedzot teju 700 stundas. Ieeja bez maksas!

 

 

LAMPA spīdēs visām paaudzēm un dažādām interešu grupām
LAMPAS notikumos tiks skarts plašs tēmu loks – personiskā izaugsme un laime, ģimenes un attiecību veidošana, dzīve pēc 50, garīgā veselība, reģionālā attīstība, mobings, nodokļi, drošība, laikmetīgā māksla, mediji, vide un zaļais dzīvesveids, tehnoloģijas un citi indivīdam, Latvijai un Eiropai aktuāli jautājumi. 

Tāpat apmeklētājiem aizdomāties liks vēstules no cietuma, stāsti par dažādību, kā arī plašs kultūrnotikumu klāsts, bet visu iemīļoto “Politiķu cepienu” šogad papildinās “Politiķu disko”, sešiem politiķiem daloties savā muzikālajā gaumē. Savukārt vairāk nekā piecdesmit pasākumi festivālā būs veltīti drosmei, kas ir izvirzīta par Sarunu festivāla LAMPA 2019 virstēmu.

 

Vairāk nekā piecdesmit pasākumi festivālā būs veltīti drosmei, kas ir izvirzīta par Sarunu festivāla LAMPA 2019 virstēmu.

 

Ikviens festivāla programmā atradīs sev interesantus pasākumus, tostarp, pusaudži un bērni – pašus mazākos izklaidējoši izglītos “miniLAMPA”, bet jaunieši aicināti pievienoties aizraujošajiem LAMPAS jauniešu programmas “Īssavienojums” notikumiem. 

LAMPA iedzīvinās arī kādu simtgadīgu tradīciju jaunā formā – festivāla centrālajā laukumā “Brīvais rupors” aicinās ikvienu uzdrošināties runāt publikas priekšā, gluži kā 20. gadsimta sākumā ļaudis to mēdza darīt uz improvizētām skatuvēm, un paust savu viedokli par jebkuru tēmu.

Ar detalizētu festivāla programmu var iepazīties festivāla mājaslapā. Lai neapjuktu plašajā piedāvājumā un izbaudītu LAMPU kā personisku piedzīvojumu, ikvienam tiek piedāvāta iespēja “Mana programma” – mājaslapā atrodams rīks, kas palīdz personalizēt festivāla pieredzi, izveidojot tikai sev interesējošu pasākumu sarakstu, kuru viegli pārskatīt telefonā. 

 

Reklāma
Reklāma

 

Praktiski padomi LAMPAS apmeklētājiem
LAMPAS saime kļūst aizvien kuplāka, un, īpaši domājot par tiem, kuri šogad uz LAMPU dosies pirmo reizi, esam sagatavojuši praktisku ceļvedi, kas palīdzēs plānot un padarīt uzturēšanos festivālā pēc iespējas ērtāku. 

Cēsu un tuvākās apkārtnes iedzīvotāji uz festivālu var bez bažām doties ar divriteni – festivāla teritorijā būs pieejamas velosipēdu novietnes. LAMPAS viesiem no galvaspilsētas un citām pilsētām iesakām izmantot sabiedrisko transportu. Par LAMPAS apmeklētāju nogādāšanu uz festivālu un atpakaļ uz mājām rūpēsies festivāla draugi AS “Pasažieru vilciens”, kas līdz ar ierastajiem vilciena reisiem maršrutā Rīga–Cēsis–Rīga nodrošinās arī papildreisus 28. jūnijā plkst. 23.45 no Cēsīm uz Rīgu, kā arī 29. jūnijā plkst. 8.55 no Rīgas uz Cēsīm un plkst. 00.32 no Cēsīm uz Rīgu.

 

 

Tiem, kas dod priekšroku personiskā auto dāvātajām ērtībām, festivāla teritorijas tuvumā Niniera ielā 14 tiks nodrošināta autostāvvieta. Festivāla viesu auto laipni gaidīs arī citas Cēsu autostāvvietas, taču jāņem vērā, ka vietu skaits tajās ir ierobežots. Iespējams, nāksies spēkratu novietot tālāk no festivāla teritorijas, tomēr aicinām saglabāt mieru un baudīt pastaigas pa skaisto pilsētu! 

Lai bez steigas izbaudītu  abas festivāla dienas un naktī uzkrātu spēkus jaunām aizraujošām sarunām, LAMPA piedāvā bez maksas palikt telšu pilsētiņā pavisam netālu no festivāla teritorijas – Cēsu Bērnu un jauniešu centra pagalmā Bišu ielā 3. Telšu pilsētiņa darbosies no 28. jūnija plkst. 9.00 līdz 30. jūnija plkst. 12.00. Pašiem jāparūpējas tikai par teltīm un guļammaisiem.


Citi praktiski padomi, informācija par auto stāvvietām un satiksmes ierobežojumiem skaties šeit

Par festivālu
Sarunu festivāls LAMPA ir vieta vērtīgām sarunām, domu apmaiņai, prāta asināšanai un redzesloka paplašināšanai – tā ir iedvesmojoša un aizraujoša platforma visiem, kam ir, ko teikt, un visiem, kas gatavi uzklausīt. Galvenais festivāla mērķis ir stiprināt demokrātijas, diskusiju un cieņpilnu sarunu kultūru Latvijā. LAMPU Cēsīs 28. un 29. jūnijā iedegs Fonds atvērtai sabiedrībai DOTS, Swedbank Latvija, komunikācijas vadības aģentūra “Deep White”, reklāmas aģentūra “Armadillo”, Cēsu novada pašvaldība un British Council Latvija. Projektu finansiāli atbalsta arī Vācijas Federālā Ārlietu ministrija, Valsts kultūrkapitāla fonds, Open Society Foundations, Eiropas Savienības programma “Eiropa pilsoņiem”, uzņēmumi “Latvijas Finieris”, “Enefit”, “EkoRija” un “Latvijas Valsts meži”.