Katram savu Ģimenes skrējienu!

Maratona dienās sociālo tīklu ieraksti parasti dalās divās daļās - vieni atrādīja medaļas, bet otri - ko nu citu lielisku brīvdienās sadarījuši, kamēr skrējēji skrien. Mēs piederam pie pirmajiem, jo ik gadu piedalāmies Rimi Bērnu dienas Ģimenes skrējienā. Secinājums: katram savu ģimenes skrējienu!

Smildziņu ģimene Rimi Bērnu dienas Ģimenes skrējienā. No kreisās: tētis Kristaps ar meitu Sāru, dēls Klāvs, mamma Inga, meita Lība un Lības draudzene Rēzija. Foto: Artūrs Ķipsts

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Smildziņu ģimene "Rimi Bērnu dienas" Ģimenes skrējienā. No kreisās: tētis Kristaps ar meitu Sāru, dēls Klāvs, mamma Inga, meita Lība un Lības draudzene Rēzija. Foto: Artūrs Ķipsts

Ģimenes skrējiena garums ir 4,2km, un, kā jau var noprast - cilvēkam, kam ikdienā ir pietiekamas fiziskās aktivitātes, šī nav mokoši gara distance. Tomēr, ja ar skriešanu esi bijis uz “jūs”, gatavošanās ir nepieciešama. Tāpat gatavošanās skrējienam ir vajadzīga arī bērniem. 

Tā kā šajā gadā mēs, Smildziņu ģimene, bijām Rimi Bērnu dienas vēstneši, mums bija tā ekskluzīvā iespēja saņemt konsultācijas pie “Rimi” kustības “Labākai Dzīvei” ekspertiem - uztura speciālistes Olgas Ļubinas, garšas eksperta Normunda Baranovska un fiziskās sagatavotības speciālista Kārļa Birmaņa. 

Vērtīgu atziņu ļoti, ļoti daudz! Galvenā - katrai ģimenei ir vērtīgi kā savu tradīciju ieviest vismaz vienu kopīgu sporta pasākumu gadā. Kopīgais mērķis satuvina, un sporta pasākums ir labs iemesls ģimenei - neatkarīgi no to locekļu vecuma - gatavošanās posmā pārskatīt savu ēdienkarti un uztura paradumus, iedziļināties sportošanas jēgā un veselīga dzīvesveida pamatlikumos. Jā, un to ir vērts darīt katru gadu.

Reklāma
Reklāma

Mēs apņēmāmies turpmāk neēst vismaz 2-3 stundas pirms gulētiešanas. Es personīgi atmetu ierasto tekstu “Es tev nelieku ēst, tikai mazliet pagaršo!”, ar ko dažkārt mēdzu uzbāzties kādam no bērniem.

Šādā veidā ģimene var vienoties atmest kādu savu neveselīgo ieradumu, piemēram, mēs apņēmāmies turpmāk neēst vismaz 2-3 stundas pirms gulētiešanas. Es personīgi pēc konsultācijas pie uztura speciālistes Olgas Ļubinas atmetu ierasto tekstu “Es tev nelieku ēst, tikai mazliet pagaršo!”. Ar to dažkārt mēdzu uzbāzties kādam no bērniem, lai gan, ja bez tā iztiek, bērns ko jaunu nogaršot parasti nolemj ātrāk...

 

Autore: Inga Akmentiņa-Smildziņa, vecāku organizācijas Mammamuntetiem.lv vadītāja