Pasaki paldies mammai un pati arī sev, māmiņ!

Vai Māmiņdienā Tu pasaki paldies un sarūpē dāvanu arī pati sev? Izdari to. Ar labām domām un mazu palutināšanu apsveic arī pati sevi, Tu to esi pelnījusi.

Skaistu Māmiņdienu katrai no jums un arī man pašai!

FOTO: Artūrs Ķipsts

Skaistu Māmiņdienu katrai no jums un arī man pašai!

Māmiņdiena ir diena, kurā apsveikt ne tikai savu un vīra mammu, bet arī visas mīļās un atbildīgās mammas sev apkārt. Un pašām sevi. Iemācīties pateikt paldies arī sev ir būtiski.

Atceros sajūtas un domas, kad piedzima mans vecākais dēls - man gribējās iet klāt un teikt paldies ikvienai daudzbērnu mammai un vientuļajai māmiņai. Piedzīvoju spēcīgu sajūtu: bērns ir tiiiik liela atbildība un tiiiik daudz darba ir jau ar vienu bērnu! Kā tad klājas tām mammām, kurām ir vairāki bērni, varbūt pat dvīņi, vai kurām nav līdzās otra cilvēka, kurš atbalsta un praktiski palīdz?

Tu uzkrāsojies iziešanai, bet pēc mirkļa ieraugi, ka tava iemīļotā skropstu tuša ir izmantota kā ota izlietnes pārkrāsošanai.

Tu laidies saldā miegā, kad mazais jau atkal sāk knosīties un ņurdēt, jo zobiņš nāk, ir apaukstējies vai viņam vienkārši bijusi kreņīga diena.
Tu saplāno, kā bērna diendusiņā rāmi iedzersi kafiju un palasīsi žurnālu, bet mazais šodien nolemj negulēt. 
Tu saposies ārā iešanai, santuntuļo savu acuraugu, apkraujies ar somām, kad secini: nupat notika TAS un atkal jāmaina autiņbiksītes. 

Tu ierušinies dīvānā, lai noskatītos vakara filmu, kad bērns dīc un mīļi lūdz, lai atnāc kopā paspēlēties. 
Tu izdomā, kā šovakar romantiski pasēdēsi un papļāpāsi ar vīru, bet pati aizmiedz bērna gultā, lasot viņam vakara pasaku.
Tu uzkrāsojies iziešanai, bet pēc mirkļa ieraugi, ka tava iemīļotā skropstu tuša ir izmantota kā ota izlietnes pārkrāsošanai.

Reklāma
Reklāma

…tad mazās, mīļās rokas - varbūt mazliet lipīgas - apvijas ap tavu kaklu, nošmaukšķ buča un atskan: “Mammu, es Tevi mīlu!”. Un tu atkal un atkal atskārt: visas šīs ikdienas grūtības ir pārējošs dzīves sīkums. Jo tev ir kas tik ļoti dārgs - tavs bērns. Tomēr tas nenozīmē, ka grūtības nav grūtas, jo, kopā ņemtas, tās prasa no tevis ļoti, ļoti daudz. Tāpēc mammu samīļošanai ir neatsverama nozīme. 

Labu vārdu mīļām mammām nevar būt par daudz. 

Skaistu Māmiņdienu katrai no jums un arī man pašai!


Autore: Inga Akmentiņa-Smildziņa, trīs bērnu mamma un vecāku organizācijas Mammamuntetiem.lv vadītāja