Smildziņu ģimenes tradīcija - dalība maratonā. Ieguvumi

Mūsu ģimenes vīrieši pirms pāris gadiem aizsāka tradīciju - piedalīties “Rimi Bērnu dienas” Ģimenes skrējienā. Tagad skrien arī meitenes. Tas ir 4,2km garš skrējiens, kura ģimeni saliedējošākā daļa ir gatavošanās lielajam notikumam. 

Kad vakaros pārnākam mājās, mums, meitenēm, dažkārt itin viegli atrodas atrunas, kāpēc “labāk skriesim rīt”. :) Tomēr, lai noskrietu 4,2km, tam ir pakāpeniski jāgatavojas.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Kad vakaros pārnākam mājās, mums, meitenēm, dažkārt itin viegli atrodas atrunas, kāpēc “labāk skriesim rīt”. :) Tomēr, lai noskrietu 4,2km, tam ir pakāpeniski jāgatavojas.

No “Rimi” kustības “Labākai dzīvei” trenera Kārļa Birmaņa uzzināju, ka skriešanas treniņā tempam ir jābūt tādam, lai varētu mierīgi sarunāties. Mums, pļāpām, tā ir lieliska ziņa! :) Kad ar 10 gadus veco meitu Lību vakaros vai brīvdienu rītos ejam skriet, tad sarunas ir svarīga treniņa sastāvdaļa. Ar dēlu treniņos attiecīgi skrien tētis.

Skriešanas treniņā tempam ir jābūt tādam, lai varētu mierīgi sarunāties. Mums, pļāpām, tā ir lieliska ziņa!

Dalība “Ģimenes skrējienā” ir vērtīga tradīcija ar to, ka šis nav viens pasākums, ko apmeklējam kopā. Tradīcija ir pats gatavošanās process. Šis ir arī laiks, kad pārskatām savu ēdienkarti un ieviešam jaunas receptes.  Parasti nākas secināt, ka mūsu uzturā ir pārāk daudz gaļas. Attiecīgi šogad meita Lība aizrāvusies ar dažādu veselīgu smūtiju gatavošanu (skati recepti spinātu smūtijam). Ar receptēm dalīsimies gan Mammamuntetiem.lv, gan “Mans Rimi” sociālo tīklu kontos. 

Ģimenes skrējiena maršruts ir skaists - tas sākas Krastmalā, turpinās pāri Vanšu tiltam un cauri Vecrīgai. 

Jāatzīst gan, ka treniņu process nepaiet vienos priekos. Manam vīram Kristapam skriešana ir bijusi un būs kā ikdienas treniņu sastāvdaļa, savukārt dēls trenējas vieglatlētikā un arī viņam skriešana ietilpst ikdienas treniņos. Taču ar meitenēm ir citādi. Mums reizēm uz skriešanu piemetas slinkums. Lība apmeklē dejošanas nodarbības, bet es sporta klubu, un kad vakaros pārnākam mājās, dažkārt itin viegli atrodas atrunas, kāpēc “labāk skriesim rīt”. :) Tomēr, lai noskrietu 4,2km, tam ir pakāpeniski jāgatavojas. Trenera padomus, kā tam gatavoties, lasi rakstā Līdz maratonam mēnesis. Treniņu grafiks 4,2km Ģimenes skrējienam

Reklāma
Reklāma

Ģimenes skrējiena maršruts ir skaists - tas sākas Krastmalā, turpinās pāri Vanšu tiltam un cauri Vecrīgai. Noslēgumā pilnīgi visiem tā dalībniekiem pienākas medaļa. 

Ģimenes skrējienam un citiem “Rimi Bērnu dienas” skrējieniem var reģistrēties www.tetrigamaratons.lv