Ābolu rozītes

Kad gribas pagatavot kaut ko, kas ne tikai labi garšo, bet arī skaisti izskatās, tad var ķerties pie ābolu rozītēm. Neticami, bet tas ir vienkāršāk, nekā izskatās. Ar recepti dalās mamma Dace.

Rozītei vidiņā var iebērt cukuru, vai arī ielikt mazu marmelādes gabaliņu.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Rozītei vidiņā var iebērt cukuru, vai arī ielikt mazu marmelādes gabaliņu.

Gatavošanas process:

Āboliem izgriež serdes un sadala 4 daļās. Tad tos sagriež plānās šķēlītēs. Pēc tam uzvāra sīrupu, izmantojot norādīto daudzumu ūdeni un cukuru. Kad sīrups sāk vārīties, liek tajā ābolu šķēlītes un pāris minūtes pavāra. Kad āboli kļuvuši caurspīdīgi un elastīgi, tos nokāš caurdurī un atdzesē.

Tālāk izrullē mīklu un dāsni apber ar kanēli, ko iepriekš sajauc ar cukuru (cik daudz - atkarīgs no katra paša vēlmēm, beru "uz aci", ja gribas saldāku, tad vairāk, mazāk saldu - mazāk). Mīklu sagriež aptuveni 3 cm platās strēmelēs, tad uz katras no tām kārto ābolu šķēlītes vienu blakus otrai, tā, lai ābola maliņas veidotu vilnīti. Tad rullē ciešā rullītī un liek formiņā.

Rozītei vidiņā var iebērt cukuru, vai arī ielikt mazu marmelādes gabaliņu. Cep 200 grādos aptuveni 25 minūtes. Gatavās rozītes apkaisa ar pūdercukuru.

Reklāma
Reklāma

 

 

 

Sastāvdaļas

  • Āboli - 3.vidēja izmēra
  • kārtainā rauga mīkla (var izmantot lielveikalos nopērkamās sasaldētās mīklas plāksnes)
  • Cukurs - 1.glāze
  • Ūdens - 2 .glāzes
  • Kanēlis