Marinēti pieneņu pumpuri

 10. aprīlis 2018 5:00 Recepte

Ir īstais laiks savākt neatvērušos pieneņu pumpurus un gatavot pikantus viltotos kaperus. Ziemā tie ir lieliska piedeva siltajiem ēdieniem.



Foto: Shutterstock.com

Pirmais pavasara marinējums


Nepieciešams:

2 glāzes pieneņu pumpuri
0,5 l ūdens
2 smaržīgo piparu graudi
3 melno piparu graudi
2 ĒK ābolu etiķis
1 TK sāls
1 TK cukurs

 

Gatavošana:

Savāc stingrus, vēl neatvērušos pieneņu pumpurus, notīra kauslapiņas un nokniebj kātiņa galu. Lai nebūtu rūgteni, pirms marinēšanas blanšē. Sagatavo aukstu ūdeni ar ledus gabaliņiem. Pumpuriem uzlej tikko vārītu ūdeni, pēc divām minūtēm notecina sietiņā un strauji atdzesē ledusaukstajā ūdenī, pēc tam sietā notecina.

Gatavo marinādi: ūdeni uzvāra kopā ar garšvielām, sāli un cukuru, pievieno ābolu etiķi, samaisa un atdzesē. Tikmēr mazās burciņās pilda pieneņu pumpurus tā, lai līdz trauka augšpusei paliek divi centimetri, un ielej siltu marinādi. Burciņas pasterizē +85°C piecas minūtes, pēc tam izņem no katla un aizskrūvē. Vēsumā labi glabājas līdz nākamajai ražai.

 

Avots: Prakstiskais Latvietis



0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Reklāma

Kategorijas