Kādas grāmatas šogad liekam dāvanu maisā?

Latvijas vecāku organizācijas Mammamuntetiem.lv kolektīvā aktīvi lasītāji ir ne tikai pieaugušie, bet arī bērni, tādēļ ik gadu dāvanu maisā liekam arī grāmatas. Kādas ir mūsu šī gada izvēles? Skaties un iedvesmojies arī savam dāvanu maisam!

Lasām un izglītojamies! Lasām un baudām!

FOTO: Shutterstock.com

Lasām un izglītojamies! Lasām un baudām!

Savādā bibliotēka Haruki Murikami "Savādā bibliotēka"
“Es gribēju tikai paņemt lasīšanai dažas grāmatas...”

Ejot mājās no skolas, gados jaunais lasītājs aizdomājas par nodokļu iekasēšanas sistēmu Osmaņu-turku impērijā. Tāpēc viņš iegriežas līdzās esošajā pilsētas bibliotēkā, lai noskaidrotu, vai šādas grāmatas tur ir atrodamas. Tā ir viņa pirmā pieļautā kļūda.

Ērmīga izskata vecs vīrs viņu aizved uz īpašu lasītavu, kas paslēpta labirintā zem bibliotēkas, jo viņa pieprasītās grāmatas netiek izsniegtas lasīšanai mājās. Zēns attopas ieslodzīts cietumā kopā ar Aituvīru, kurš gatavo ļoti garšīgus virtuļus, un skaistu meiteni, kura sarunājas ar žestiem. Zēna mamma, visticamāk, ir pagatavojusi vakariņas un gaida viņu mājās, un uztraucas par to, kāpēc viņš kavējas. Vecais, ērmīgais vīrs šķiet ļoti bīstams, jo viņam garšo mazu zēnu smadzenes. Kā lai izbēg no turienes?

Šī brīnišķīgi baisā pasaka ar košajām un unikālajām ilustrācijām iepriecinās ikvienu Haruki Murakami uzticīgo lasītāju!

No japāņu valodas tulkojusi Ingūna Beķere.

 

Ilustrētā arhitektūras vēsture"Ilustrētā arhitektūras vēsture"
Grāmata "Ilustrētā arhitektūras vēsture" būs noderīgs uzziņu avots ikvienam, kurš interesējas par būvmākslu un tās attīstību dažādos laikposmos. Tajā aplūkoti visi nozīmīgākie arhitektūras stili, raksturoti dažādu laikmetu izcilākie arhitektūras pieminekļi un sniegts ieskats slavenāko arhitektu daiļradē. Aizraujošo, viegli saprotamā valodā uzrakstīto tekstu brīnišķīgi papildina ilustrācijas, kurās detalizēti attēlotas ievērojamas celtnes un to elementi.
Bagātīgi ilustrēts ceļvedis par arhitektūras attīstību dažādos laikos un pasaules vietās.
Ērti lietojams uzziņu avots ikvienam, kurš vēlas atklāt daudzveidīgo arhitektūras pasauli un papildināt savas zināšanas par pasaules arhitektūras meistardarbiem.
750 lieliski attēli sniedz vizuālu priekšstatu un palīdz labāk izprast arhitektūras jēdzienus.

 

Toms Kreicbergs "Lopu ekspresis"

Latvija, 20. gadsimta pirmā puse. Ulmaņlaiki, valsts okupācija, deportācijas, bailes, karš un nabadzība. 
Ņujorka, 21. gadsimts. Volstrītas bankas, nauda un arvien vairāk naudas, daudzsološa, spoža, iespēju pārbagāta dzīve. 
Laura – meitene no ulmaņlaiku Latvijas, kura pārcietusi izsūtījumu Krasnojarskā, un viņas mazdēls Pēteris – puisis, kurš ar postpadomju bagāžu plecos nokļuvis Volstrītas mahināciju džungļos. 
Toms Kreicbergs ir uzcēlis varenu tiltu pāri gadu desmitiem, pāri jūrām un okeāniem, pāri bailēm, izmisumam, vientulībai un iznīcībai, lai Laura un Pēteris – divi trimdinieki uz bezgalīgām vilciena sliedēm – satiktos.

Toms Kreicbergs (1985) a.k.a. Tom Crosshill dzimis Rīgā, bet pēc Rīgas Valsts 1. ģimnāzijas beigšanas devies uz ASV.
Trīsreiz bijis nominēts prestižajai Nebulas balvai, vienu reizi – WSFA Small Press Award un Latvijas Literatūras gada balvai (nominācija Labākā debija par zinātniskās fantastikas stāstu krājumu “Dubultnieki un citi stāsti” 2012. gadā).
ASV strādājis finanšu nozarē Volstrītā, bet Rīgā vada biznesa sarunu, pārdošanas un prezentāciju kursus.
No angļu valodas tulkojusi Lauma T. Lapa.

 

SfēraDeivs Egers "Sfēra"
Kad Meja Holande tiek pieņemta darbā pasaules varenākajā interneta kompānijā, viņa domā, ka ir guvusi unikālu iespēju, un šo pārliecību nespēj satricināt nedz pakāpeniska attālināšanās no reālās dzīves, nedz uzņēmuma pretenzijas uz viņas privāto dzīvi, nedz iepazīšanās ar kādu savādu kolēģi. 
Drīz vien šis stāsts par jaunas sievietes ambīcijām un ideālismu pārtop par aizraujošu spriedzes romānu, kurš uzdod mums neskaitāmus aktuālus jautājumus par saskarsmi un informāciju, privāto un publisko, demokrātiju, vēsturi un cilvēka zināšanu robežām.

“Tas, kas reiz nonācis internetā, tur būs pieejams v

ienmēr. Tā ir jau tagad un būs arī nākotnē, taču Deivs Egerss šo apgalvojumu paceļ jaunā, utopiskā līmenī. Privātums šīs grāmatas pasaulē ir pielīdzināms zādzībai, bet dalīšanās ir visvērtīgākā darbība.
Šis ir darbs, ko derētu izlasīt ikvienam interneta lietotājam, jo liks paskatīties uz tik ierasto ar skaidrāku skatienu.”
Līva Alksne, žurnāliste

No angļu valodas tulkojusi Karīna Tillberga.

Korporatīvās pasakas

 

Edgars Untāls "Korporatīvās pasakas" (jauns, papildināts izdevums)
"Grāmata, kas uzdod jautājumus. Kas liek domāt un aicina aktīvi rīkoties." Vai šie apgalvojumi tev šķiet jau kaut kur dzirdēti? Nu protams - "Korporatīvās pasakas"! Tikai šoreiz jaunā un papildinātā izdevumā. Grāmatā iekļauts vēl vairāk iedvesmojošu stāstu un vēl vairāk neparastu attēlu, ka

s liek pakavēties pie izlasītā un uztvert tā patieso vēsti.

Lasi jaunās korporatīvās pasakas un atceries, ka "dzīve ir skaista tad, ja tā notiek tagad, tāpēc baudi dzīvi, koncentrējies uz to, kas tev svarīgs un investē rītdienā".

 

Saplēstās mežģīnesKarīna Račko: "Saplēstās mežģīnes"
Robeža starp dvēseles vēlmju skaistumu un destruktivitāti ir bīstami trausla...

Ketlīna Rozenfelde ir respektablu mediķu vienīgā atvase, priekšzīmīga teicamniece. Uzaugusi psiholoģiski smacējošā vidē un nogurusi pūlēties attaisnot vecāku cerības, meitene vairāk par visu vēlas izcīnīt brīvību, tiesības dzīvot pašai savu dzīvi un piepildīt savus sapņus.

Talantīgais plastikas ķirurgs Džonatans Holsts tiek dēvēts par visā valstī iekārojamāko vecpuisi. Viņš ir radis pārdroši izmantot dzīves piespēlētās iespējas un nesaudzīgi plosīt sieviešu sirdis, tomēr vīrieša allaž nesatricināmās aukstasinības un vienaldzības vairogs slēpj tumšus pagātnes dēmonus.

Pārkāpjot ceļu satiksmes noteikumus un iedragājot Džonatana jauno automašīnu, Ketlīna vēl nenojauš, ka pievilcīgais ā

rsts būs viņas vasaras prakses vadītājs.

Abu skatieniem sastopoties, uzšķiļas dzirksteles. Attiecības, kas sākušās naidīgi, pamazām pāraug svelmainā, nevaldāmā kaislē, kuras intensitāte nepakļaujas nekādām ētikas un veselā saprāta normām. Soli pa solim Ketlīna un Džonatans atklāj viens otra dvēseles kailumu... taču, maskām krītot, gaismā nāk šokējoša patiesība. Jūtas ir trauslas, un dzīves plīst kā vissmalkākās mežģīnes...

 

5 mīlestības valodasGerijs Čepmens "5 mīlestības valodas bērniem"
Gerija Čepmena pirmā grāmata "5 mīlestības valodas" ir pārdota 10 miljonos eksemplāru

 visā pasaulē. Tajā autors saprotami un efektīvi paskaidro, kā izveidot noturīgas attiecības. 
Tagad uzziniet arī sava bērna mīlestības valodu un sāciet sarunāties viņam saprotamā veidā.

Izmantojot grāmatu 5 mīlestības valodas bērniem, 
• gūsiet priekšstatu par visām piecām mīlestības valodām,
• identificēsiet sava bērna mīlestības valodu,
• varēsiet palīdzēt bērnam veiksmīgāk mācīties,
• iemācīsieties izmantot mīlestības valodas, lai pozitīvi mainītu bērna uzvedību, 
• radīsiet pamatu beznosacījuma mīlestībai pret savu bērnu.
Bonuss: praksē pārbaudīti knifiņi veiksmīgai saziņai bērna mīlestības valodās.

Atklājiet sava bērna galveno mīlestības valodu. Runājiet tajā! Un baudiet lieliskas attiecības ar savu priecīgo un pašpārliecināto bērnu :)

No angļu valodas tulkojusi Antra Lezdiņa.

 

Vārdi un klusumsVija Beinerte "Vārdi un klusums"
Reizēm, lai kaut ko saprastu, tas ir jāuzraksta. Jānosauc vārdā. Jāizliek ārpus sevis. 


Reizēm, lai kaut ko saprastu, ir jāapklust. Jāienirst sevī. Un klusumā.

Kinorežisores un esejistes Vijas Beinertes grāmata “Vārdi un klusums” ir grāmata – Notikums. Ļoti personiska, taču vienlaikus tāda, kurā daudzi ielūkosies kā spogulī. Šo grāmatu gribas izrakstīt citātos, taču ne tādēļ, lai iemācītos no galvas, bet gan lai saskaņā ar tiem dzīvotu. Jo autore vārdos – bet visvairāk klusumā starp tiem – spējusi atklāt patiesas laimes formulu. “Vārdi un klusums” ir grāmata, ko gribēsies lasīt un pārlasīt visdažādākajos dzīves brīžos. Un ar katru lasījumu mēs tajā atklāsim mazliet vairāk nekā iepriekšējā reizē.

“Tu lasi, un visu laiku tev ir prieka sajūta. Pat tad, kad tiek runāts par skumjām un sāpīgām lietām. Jo ir cerība, brīžiem smalks humors un vienmēr daudz mīlestības. Tu aizver grāmatu, bet tā turpinās tevī.” 
Anita Paegle, māksliniece

 

Es klausītu savus vecākus, ja viņi aizvērtosEntonijs Volfs "Es klausītu savus vecākus, ja viņi aizvērtos"

Populārais autors Entonijs Volfs gudri un ar humoru risina dažādas ikdienišķas situācijas, parādot, kāpēc bērnu un vecāku komunikācija pārvēršas katastrofā, un piedāvā padomus, kā vislabāk atrisināt problēmas.

Autors aplūko visas iespējamās lietas, kas būtiski mainījušas sabiedrību un ietekmējušas 21.gadsimta audzināšanas metodes, īpašu uzmanību pievēršot internetam un visdažādākajām elektroniskajām ierīcēm, kuras ienākušas mūsu bērnu dzīvē.

Īpaši noderīgi visiem vecākiem ir grāmatā sniegtie padomi, kā tikt galā ar pusaudžiem sarežģītās situācijās (noraidoša attieksme pret skolu un mācībām, vecāku ignorēšana, atkarība no modernajām tehnoloģijām, sekss, narkotikas, alkohols), ko viņiem atbildēt un kādas frāzes nelietot nekādā gadījumā. Iespējamās konfliktsituācijas ilustrētas ar atraktīviem dialogiem un piemēriem no reālās dzīves.

Entonijs Volfs, bērnu un pusaudžu psihologs ar 30 gadu praktiskā darba pieredzi aicina izbaudīt dzīvi ar pusaudzi kā patīkamu un neaizmirstamu piedzīvojumu!

Tulkotāja: Sintija Zariņa.

 

Zīdaiņa uzturs

Anabella Karmela "Zīdaiņa un mazuļa uzturs"
Grāmatā ir vairāk nekā 200 gardu ēdienu recepšu ar interesantu noformējumu – ēdieni, kas iekārdinās pat visizvēlīgākos mazuļus.
Grāmatā iekļauti vērtīgi padomi un informācija par bērna uztura vajadzībām katrai vecuma grupai no dzimšanas līdz septiņu gadu vecumam.

 

Aktīvs mazulis - gudrs mazulisGlens Domens, Duglass Domens, Brūss Heigijs "Aktīvs mazulis - gudrs mazulis! No dzimšanas līdz sešu gadu vecumam"
Grāmata, kurā autori piedāvā jaunu izpratni par cilvēka potenciāla atraisīšanu caur kustību brīvību un par to, kā agrīna mobilitāte ietekmē cilvēka fizisko un smadzeņu attīstību visa mūža garumā.

Bērni visintensīvāk aug no dzimšanas līdz 6 gadu vecumam. Šajā laikā ir vitāli veicināt viņu fizisko attīstību, jo garīgās un fiziskās spējas ir savstarpēji saistītas.

Glens Domens (Glenn Doman) ir fizikālās terapijas doktors un savu dzīvi ziedojis bērnu smadzeņu darbības izpētei, viņš ir arī daudzu pasaulē populāru šai tēmai veltītu grāmatu autors. 1

Duglass Domens (Douglas Domann) ir The Institutes direktora vietnieks un Glena dēls. Dibinājis School for Human Development jauniešiem ar smadzeņu darbības traucējumiem.

Brūss Heigijs (Bruce Hagy) ir bijušais The Institutes for the Achievment of Physical Excellence direktors, kas The Institutes pievienojās septiņdesmitajos gados.
Grāmatas autori aicina vecākus tādā pašā veidā darboties arī ar saviem veselajiem bērniem.

No angļu valodas tulkoja Vija Stabulniece.

 

Hanija

Silvana de Mari "Hanija. Gaismas Bruņinieks"
Grāmata – himna mīlestībai, drosmei un izturībai 

Tumšais Kungs nolemj pazudināt cilvēci, liekot pasaulē dzimt savam bērnam, bet par māti tam izraugās Septiņu Virsotņu karalistes princesi Haksenu. Princeses vectēvs ar burvju mākslu palīdzību paredz vēl nedzimušā bērna ļauno spēku un atstāj pirmsnāves vēsti, piekodinot jaundzimušo nekavējoties nogalināt. Taču, kad Hanija piedzimst, viņas māte nolemj kopā ar zīdaini aizbēgt tuksnesī, cerēdama, ka tur mazulītes ļaunais spēks mazāk kaitēs ļaudīm.

Reklāma
Reklāma

Taču ko par to domā pati Hanija, kura jau pirms dzimšanas apzinās sevi un savu likteni?

“Hanija. Gaismas bruņinieks” ir pirmā grāmata jaunajā itāļu rakstnieces Silvanas De Mari triloģijā. Latviešu lasītājiem jau ir pazīstamas autores grāmatas “Pēdējais elfs” un “Pēdējais orks”.

No itāļu valodas tulkojusi Dace Meiere.

 

Toms SojersMarks Tvens "Toma Sojera piedzīvojumi"
Marka Tvena klasiskais vēstījums par zēnu piedzīvojumiem ir viens no iecienītākajiem deviņpadsmitā gadsimta amerikāņu romāniem. Tajā netrūkst jautrības, sirsnības, enerģijas un interesantu raksturu un ir spilgti atainota mazpilsētas dzīve pie Misisipi upes.

Nevaldāmais Toms Sojers ir oriģināls zēna tēls, kurā valdzinošā veidā apvienota līksma aizrautība, slikta uzvedība un bramanība. Vai nu viņš aizbēg no mājām, lai kopā ar draugu Haklberiju Finu kļūtu par pirātu, vai kļūst par liecinieku slepkavībai, nepatikšanas un piedzīvojumi vienmēr ir viņam līdzās.

Grāmatas “Toma Sojera piedzīvojumi” pamatā ir paša Marka Tvena nostalģiskās bērnības atmiņas, un tā guva panākumus uzreiz pēc publicēšanas 1876. gadā. Šis jaunais, skaistais izdevums, kas publicēts, lai atzīmētu Marka Tvena nāves simtgadi, ietver pilnīgu, nesaīsinātu tekstu un vairāk nekā septiņdesmit brīnišķīgu godalgotā mākslinieka Roberta Ingpena ilustrāciju.

No angļu valodas tulkojusi Mirdza Ķempe.

 

Astoņdesmit dienās apkārt zemeslodeiŽils Verns. "Astoņdesmit dienās ap zemeslodi"
– Īsts anglis nekad nejoko, ja runa ir par tik nopietnu lietu kā derības, – Fileass Fogs atbildēja. – Es deru uz divdesmit tūkstošiem mārciņu ar katru, kas vēlas, ka apceļošu zemeslodi astoņdesmit dienās, tas ir, tūkstoš deviņi simti divdesmit stundās vai simt piecpadsmit tūkstoši divi simti minūtēs. Vai pieņemat?

Kādu vakaru noslēdzis derības Reformatoru klubā, angļu džentlmenis Fileass Fogs kopā ar savu sulaini Āķi dodas aizraujošā ceļojumā apkārt pasaulei.

Pārvietojoties ar tvaikoni, vilcienu, burinieku, kamanām un pat ziloni – turklāt līdzi ņemot vien nelielu ceļasomu –, Fileass Fogs ir apņēmības pilns derībās uzvarēt. Taču ar karstasinīgo Āķi līdzās viņš tiek ierauts arvien jaunos piedzīvojumos: bezbailīgie ceļabiedri nonāk apšaudē ar indiāņiem, izvairās no apcietinājuma, pārdzīvo viesuļvētru un izglābj indiešu atraitni no sārta – un tā ir tikai daļa no visiem pārbaudījumiem, ar ko viņiem nākas sastapties. Turklāt ceļotājiem pa pēdām dzenas neatlaidīgais Skotlendjarda detektīvs Fikss, kas kļūdaini domā, ka Fogss ir aplaupījis Anglijas banku.

Humora un aizrautības pilnais romāns “Astoņdesmit dienās ap zemeslodi” pelnīti vienmēr bijis populārākais Žila Verna darbs. Šo glīto, jauno izdevumu papildina vairāk nekā 70 brīnišķīgas godalgotā mākslinieka Roberta Ingpena ilustrācijas.

No franču valodas tulkojis Andrejs Upīts.

 

Hesterhilas noslēpumsKristīna Olsone "Hesterhillas noslēpums"
Vasaras brīvlaikā Mega un Franks uz dažām nedēļām apmetas pie tēvoča Eliota Hesterhillā. Un gandrīz tūlīt pēc viņu ierašanās lielajā, vecajā mājā sāk risināties dīvaini notikumi.

Kas tie par bērniem, kurus Mega naktī dzird raudam? Kas ir meitene ar bizi, kura kādu gaida pamestajā dzelzceļa stacijā? Un kas tā par Lielo nelaimi, kura pirms simt gadiem draudēja iznīcināt visu ciemu?

Mega un Franks sāk šķetināt noslēpumu un pa slepenām telpām un pazemes tuneli nokļūst... Hesterhillā 20. gadsimta sākumā! Vai viņiem izdosies mainīt vēstures gaitu un izglābt ciemu no bojāejas?

Zviedru rakstniece Kristīna Olsone ir diplomēta politoloģe, taču patlaban pilnībā pievērsusies rakstniecībai. Viņa rada grāmatas gan pieaugušajiem, gan bērniem, turklāt vairākas no tām ir saņēmušas literārās godalgas. Literatūrkritiķi ir nodēvējuši rakstnieci par vienu no izcilākajām spriedzes meistarēm zviedru literatūrā.

No zviedru valodas tulkojusi Mudīte Treimane.

 

Grega dienasgrāmataDžefs Kinnijs "Grega dienasgrāmata 12. Laižamies!"
Klāt jau divpadsmitā “Grega dienasgrāmata” – tikpat aizraujoša un jautra kā vienmēr!

Gregs Heflijs un viņa ģimene laižas projām no pilsētas! Un laižas arī vārda tiešajā nozīmē – ar lidmašīnu, kurā Gregs ir nonācis pirmoreiz dzīvē un nebūt nejūtas ērti.

Aukstajā, stresa pilnajā Ziemassvētku tuvošanās laikā Hefliji ir pieņēmuši lēmumu meklēt atpūtu un mieru kādas tropu salas kūrortā. Dažām šajā paradīzes stūrītī pavadītām dienām vajadzētu darīt ar Gregu un viņa sagurušo ģimeni brīnumus.

Taču drīz vien Hefliji atklāj, ka “paradīzē” ne viss ir tā, kā viņi bija cerējuši. Saules apdegumi, vēdera darbības traucējumi un indīgi tropu radījumi ir tikai daži no kaitīgajiem faktoriem, kas draud sagraut ģimenes brīvdienas.

Vai Heflijiem izdosies saglābt savu atpūtas braucienu vai arī šī bēgšana uz salu izvērtīsies par pilnīgu katastrofu?

No angļu valodas tulkojusi Daina Ozoliņa.

 

GanksteromīteDeivids Valjamss "Gangsteromīte"
Deivida Valjama romāns “Gangsteromīte” ir grāmata, kas liks jums smieties pat otrajā un trešajā lasīšanas reizē. Tā iznākusi jau daudzās valstīs un sajūsmina ne tikai bērnus – rakstnieka izdoma un asprātīgā valoda, ko papildina Tonija Rosa komiskās ilustrācijas, spēj sasmīdināt arī pieaugušos. Tāpēc “Gangsteromīte” ir romāns, ko vecāki pavisam noteikti nočieps saviem bērniem, ja viņi šo grāmatu būs atstājuši bez uzraudzības.

Bens ir 11 gadus vecs zēns, kas nevar ciest piektdienu vakarus, kad jāpaliek pie vecmāmiņas. Viņa ir tipiska omīte ar biezām brillēm, liekajiem zobiem, dzirdes aparātu un nošļukušām zeķbiksēm. Vecmāmiņa ož pēc kāpostiem un ik pa laikam palaiž vējiņu. Viņa ir veca un šķiet šausmīgi garlaicīga. Bet tad zēns uzzina, ka omītei ir noslēpumi, un nevar vien sagaidīt nākamo piektdienu. 

Izlasi un uzzini, kā Bens un vecmāmiņa kļūst ne tikai par sabiedrotajiem pārdrošā afērā, bet arī par labākajiem draugiem...

No angļu valodas tulkojusi Daina Ozoliņa.

 

Cilvēka ķermenis"Cilvēka ķermenis. Kā darbojas organisms no galvas līdz papēžiem"
Bagātīgi ilustrētā, visai ģimenei paredzētā grāmata "Cilvēka ķermenis" aizved lasītāju aizraujošā ceļojumā pa šo neparasti komplicēto veidojumu, pa ceļam demonstrējot, cik lieliska un iespaidīga ir cilvēka organisma uzbūve dažādos līmeņos – no mikroskopiskajām šūnām līdz resnajai zarnai –, un sniedzot pamatinformāciju par dzīvībai svarīgajiem orgāniem un to funkcijām. Atklājot ķermeņa noslēpumus, grāmata dod atbildes pat zinātkārākajiem interesentiem uz daudziem jautājumiem, piemēram:

Cik kaulu ir pieauguša cilvēka ķermenī?
Kādēļ vēnas izskatās zilas?
Kurš ir cilvēka vislielākais orgāns?
Cik ilgā laikā viss ķermeņa šķidrums tiek izfiltrēts caur nierēm?
Cik sver cilvēka galvas smadzenes un sirds?

Informatīvie zīmējumi un shēmas ļoti uzskatāmi parāda cilvēka ķermeņa uzbūves detaļas. 
Šķirstot šo grāmatu, lasītājs dosies aizraujošā vizuālā ceļojumā un atklās, cik apbrīnojams patiesībā ir!

 

101 lielisks dabaszinību eksperimentsNīls Ardlejs "101 lielisks dabaszinību eksperiments"
Rodi prieku, veicot 101 dabaszinību eksperimentu, kas ir droši izpildāms arī mājas apstākļos.

Izgatavo vulkāna modeli no virtuvē esošām vielām.

Vēro, kā pupiņa augot izvijas cauri labirintam.

Izgatavo periskopu no piena pakas un palūkojies ap stūri.

Īsteno šos brīnišķīgos projektus un iepazīsti zinātnes pasauli! 

 

Burvju trikiDžons Trements "Burvju triki"
Lieliska rokasgrāmata topošajam burvju māksliniekam! Tajā ir vairāk nekā 60 triku aprakstu. Katrs trika demonstrēšanas posms ir izskaidrots soli pa solim un ilustrēts ar attēliem. Vajag tikai nedaudz pacietības, lai sagatavotu visu nepieciešamo un ievingrinātos trika demonstrēšanā, un drīzumā jaunais burvju mākslinieks jau varēs pārsteigt publiku, no papīra tūtas izņemot trusīšus, vai izbrīnīt draugus, nolasot viņu domas.

Triku aprakstus papildina ieskats slavenu iluzionistu biogrāfijās un vērtīgi padomi, kā kļūt par īstu burvju mākslinieku.

Grāmata noderēs gan skolēniem, kuri vēlas iemācīties ko jaunu un neparastu, lai pārsteigtu draugus un ģimenes locekļus, gan arī pieaugušajiem.

 

365 dabaszinību eksperimenti"365 dabaszinību eksperimenti"
Ja esi kādreiz vēlējies uzzināt, kāpēc maize ir poraina, kā izskatās DNS molekula vai kā pašam radīt varavīksmi, tad šī iedvesmojošā grāmata ir paredzēta tieši tev. Veselu gadu tu ik dienu varēsi veikt kādu eksperimentu, atklājot un uzzinot kaut ko jaunu.

 

50 prāta spēles"50 prāta spēles" (kastītē ir 50 kartītes + flomāsters)
Šajā kartīšu komplektā ir daudz aizraujošu prāta spēļu un mīklu, kas būs īsts pārbaudījums. Te arī varēs risināt dažādus ģeometriskus uzdevumus, zīmēt un veikt vēl citus interesantus darbus. Kastītē atrodas speciāls flomāsters, ar kuru var zīmēt un rakstīt! Ja bērns kļūdīsies vai gribēs izmēģināt kādu citu atrisinājuma variantu, viņš viegli varēs nodzēst iepriekš rakstīto un sākt darbu no jauna.

 

Lielā zelta pasaku grāmata"Lielā zelta pasaku grāmata"
Lasi pasakas  un uzzini, kā Sniegbaltīte nokļuva pie rūķīšiem, kas notika ar mūžam īgno zvejnieka sievu, kā sivēntiņi paglābās no vilka, kā Briesmonis pārvērtās par staltu princi, bet drosmīgais Skroderītis pieveica nežēlīgo milzi u.c. Patiesu prieku jebkuram lasītājam sagādās Karlosa Bisketa krāšņās ilustrācijas.

 

Brīnumainās pasakas"Brīnumainās pasakas"
Kas gan varēja iedomāties, ka pastāv noslēpumaina un brīnumaina Feju pasaule!
Tā tikai jāatklāj, kā tas gluži nejauši izdevās māsiņām Sofijai un Elēnai. Izrādās, ka tieši fejas ir tās, kas piepilda bērnu vēlēšanās, kad viņi nopūš svecītes dzimšanas dienas tortē vai arī zem spilvena noliek izkritušu zobiņu.
Šī burvīgā pasaku grāmata ar skaistām un izteiksmīgām ilustrācijām iepazīstinās bērnu ar neparasto brīnumzemi.

 

Mīļgrāmatiņa maniem 3 gadiem

 

"Mīļgrāmata maniem 3 gadiņiem"
Pavadiet brīnišķīgus brīžus ar savu mazuli, kopā šķirstot un lasot šo grāmatu! Katrā atvērumā atradīsiet viegli lasāmus stāstiņus, pasakas un dzejolīšus ar burvīgām ilustrācijām, kas piesaistīs mazuļa interesi un rosinās iztēli.

No angļu valodas tulkojusi Dace Rudzīte. 

 

Mazuļa pirmā grāmata - autobusiņšStella Begeta, Žozefīne Tompsone "Mazuļa pirmā grāmata - autobusiņš"
Mazuļiem ļoti patīk jautras un krāsainas ilustrācijas, un tieši tādas ir šajā burvīgajā grāmatiņā - autobusiņā!

 

 

Kustīgās bildītes lauku sētā

Lauku sētā. Kustīgās bildītes
Pirmā gudrību grāmatiņa pavisam maziem bērniem, kam noteikti patiks aplūkot skaidri saprotamos attēlus un pašam tos izmainīt. Kā? Pavisam vienkārši – pavelkot, pagrozot vai pabīdot bildītes. Mazulis priecāsies, kā gailis uzlec uz siena gubas, kā zaķis izlec no kāpostiem vai kā traktors aizvelk piekabi. Klausoties pieaugušo runā, bērns apgūs jaunus vārdus – lauku sētas iemītnieku nosaukumus.

Bērniem no 6 mēnešu vecuma.


  


Ieskaties: www.zvaigzne.lv