Dēls dāvanā izvēlas tikai Lego

Līdz šim uz jautājumu - Ko tev dāvināt? - mans dēls Klāvs no apmēram piecu gadu vecuma caurmērā ir sniedzis vienu atbildi: "Lego". 

Visi mūsu ģimenes bērni ir nostājušies uz Lego takas:). Foto: Agnese Gabrāne

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Visi mūsu ģimenes bērni ir nostājušies uz "Lego takas":). Foto: Agnese Gabrāne

 

Un Lego viņš vienmēr arī saņēma - vienalga, vai tā bija dzimšanas diena, vārda diena, Ziemassvētki vai citi svētki, kas saistīti ar dāvanām. Arī meita Lība, augot līdzi brālim, drīz vien atklāja Lego burvību un nu uz "Lego takas" ir nostāstājusies arī mūsu trīsgadniece Sāra. Lai arī šis izklausīsies pēc slavas dziesmas, Lego ir viena no labākajām dāvanām, kurā ieguldīt savus līdzekļus. Aizraujoši, mūžam mainīgi, nesalūztoši, iztēli raisoši - par Lego es no sirds varu dziedāt slavas dziesmas. Nu, ja neskaita tos trakos mirkļus, kad ar basu kāju uzkāp uz kaut kur nobiruša klucīša - es pat nesaprotu, kā šo daudzo gadu laikā mēs vēl neesam iegādājušies īpašās čības, kas pasargā no šādiem mirkļiem! :) 

Inga Akmentiņa-Smildziņa , Lego

Vienā lietā gan man jāatzīstas - kad meita Lība bija mazāka, viņa dažkārt aicināja mani kopā paspēlēties ar Lego. Tātad nevis salikt, bet paspēlēties. Un ne reizi vien viņa atmeta ar roku: "Ai, mammu, tu jau nemaz nemāki spēlēties ar Lego!". Toties tētis gan prot! Taču ar laiku bērni man Lego lietās atrada pielietojumu - no detaļu kastēm meklēt  to, kas viņu jauno pilsētu būvniecībai nepieciešams. Bērni mani pat godalgoja kā "labāko Lego detaļu meklētāju":). 

Mammamuntetiem.lv, Lego

Secināju, ka nav jau svarīgi, vai es protu vai neprotu spēlēties ar Lego. Svarīgi ir reižu reizēm pasēdēt bērnu istabā un vienkārši būt blakus, kamēr viņi spēlējas. Bez padomiem, ideju piedāvāšanas, ko un kā labāk darīt. Būt blakus saviem bērniem un iepazīt viņu bagāto iztēli, domu gaitu, radošumu.

Reklāma
Reklāma

Svarīgi ir reižu reizēm pasēdēt bērnu istabā un vienkārši būt blakus, kamēr viņi spēlējas. Bez padomiem, ideju piedāvāšanas, ko un kā labāk darīt. 

Tagad dēlam Klāvam ir 12 gadi un interesi par Lego pamazām, bet neatlaidīgi nomaina aizraušanās ar filmēšanu un montāžu. Tiesa, nupat no Lego saņemtā dāvana - "Lego Pirates of the Caribbian" konstruktors, vecuma norāde 14+ - seno Lego mīļotāju atkal ierāva azartā... Šo neiedomājami smalki izstrādāto kuģi viņš būvēja apmēram septiņas stundas.

Kā tas notika, skaties Klāva paša filmētajā un montētajā video:

https://www.youtube.com/embed/jVr8DDi31ag

Autore: Inga Akmentiņa-Smildziņa, Latvijas vecāku organizācijas Mammamuntetiem.lv vadītāja