Cidoniju sukādes - paštaisīti rudens našķi pašiem un dāvanām

Mainām veikalu našķus pret pašu gatavotiem!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Mainām veikalu našķus pret pašu gatavotiem!

Cidoniju našķa vienkāršā pagatavošana: vispirms tās nomazgājam. Sagriežam četrās daļās, iztīrām sēklas. Tad sagriežam vēl plānākās šķēlītēs. Tās pārkaisa ar cukuru. Ik pa laikam apmaisa un pēc sīrupa noliešanas saber cepešpannā plānā kārtā. Apmēram divu dienu laikā no cidonijām iztecēs visa suliņa. To nolej, vēlāk izmantojot garda dzēriena pagatavošanai. Cidonijas kaltē siltā (ne karstā) cepeškrāsnī.

Kad tās gatavas, var saiņot glītos maisiņos dāvināšanai. Tāpat var svētku reizē celt galdā kā īpašo kārumu. 

Reklāma
Reklāma