Karstais dzēriens ziemas vakariem

Līdz ar janvāri, ir atnācis arī ilgi gaidītais gadalaiks – ziema. Sals kniebj degunā, visapkārt, kur paveras skats, redzama balta sniega sega. Lai pēc lieliski pavadītas dienas svaigā gaisā sasildītos un piepildītu māju ar fantastisku aromātu, kas rada omulīgu un siltu gaisotni, būtu lieliski iepriecināt sevi un savus mīļos ar gardu dzērienu.

Īsta ziemas smarža!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Īsta ziemas smarža!


Tad nu garda karstā dzēriena pagatavošanas procesu jums pastāstīs kokteiļu miksalogs un kvalitātes speciālists Ross Roberts Stepānovs. Šī ir garda un viegli pagatavojama recepte, kas nevienu neatstās bez smaida uz lūpām un priecīgām garšas kārpiņām pēc tā degustēšanas.

1. Izvēlamies sulu, kuru vēlamies par pamatu karstajam ziemas kokteilim. (Iesaku upeņu sulu, bet ja ir vēlme var lietot speciālās karstā dzēriena sulas, kuras nopērkamas veikalos – īpaši ziemas laikā.) Ielejam to glāzē.

2. Sulai pievienojam zemeņu sīrupu, kas piedos karstajam dzērienam īpašu garšu.

3. Pievienojam klāt augļus pēc izvēles: citronu šķēlītes, apelsīnu šķēlītes, laimu.

4. Pievienojam garšvielas – krustnagliņas un kanēļa standziņas.
5. Kad visas sastāvdaļas ir pievienotas, pārlejam dzērienu katliņā un uz plīts, uz lēnas uguns uzvārām (minūtes 4-5); ja ir iespējams, tad dzērienu var uzkarsēt arī ar karsto tvaiku.
6. Pārlejam dzērienu glāzē un nu tas ir gatavas pasniegšanai – kādai noskumušai sirsniņai vai priecīgam prātam, lai kļūtu vēl labāk!

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas