Dari ne tā, kā visi, un tev veiksies! Mammas - miljonāres seši ieteikumi veiksmīgu bērnu audzināšanā

Multimiljonāre, personības izaugsmes trenere, biznesa konsultante Denija Džonsone pasaulē pazīstama ne tikai kā veiksmīgu uzņēmēja, kas spēja no nabadzīgas, narkomānu ģimenē izaugušas un seksuāli izmantotas meitenes kļūt par stipru un emocionāli veselu sievieti, bet arī māte, kas izaudzinājusi 5 veiksmīgus bērnus un tagad audzina arī 7 mazbērnus. 

Iemācot bērniem tādus tikumus kā cieņa, paklausība un finansiālā atbildība, nodrošināsiet viņiem panākumus visā turpmākajā dzīvē. Tā vietā, lai taustītos cauri dzīvei, panākumi kļūst par dabisku dzīves standartu, nevis laimīgu sagadīšanos.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Iemācot bērniem tādus tikumus kā cieņa, paklausība un finansiālā atbildība, nodrošināsiet viņiem panākumus visā turpmākajā dzīvē. Tā vietā, lai taustītos cauri dzīvei, panākumi kļūst par dabisku dzīves standartu, nevis laimīgu sagadīšanos.

Denija Džonsone ir apmācījusi desmitiem tūkstošu klientu, kā gūt panākumus, un ir secinājusi, ka pilnīgi visiem lielākais klupšanas akmens ceļā uz panākumiem ir audzināšanas kļūdas bērnībā. Tā kā Denija pati audzina bērnus un ir uzkrājusi lielu pieredzi personīgās attīstības trenera lomā, viņa ir pilnībā kvalificēta, lai sniegtu padomus par veiksmīgu bērnu audzināšanu. Šis seminārs palīdzēs pieaugušajiem saprast, kādēļ viņi ir sastapušies ar grūtībām gūt panākumus, kādus tie vēlējās gūt, parādīs, kā audzināt bērnus, lai viņi spētu gūt panākumus savā dzīvē. 

Daži principi, kurus bērnu audzināšanās ievēro Džonsone. 


Dari pretēji

Pasaulē 98% cilvēku strādā tam, lai nopelnītu naudu atlikušajiem 2%, kam pieder visas pasaules bagātības. Tāpēc mans veiksmes princips ir – dari otrādi, nevis tā, kā visi, un tev veiksies! Ja visi manu bērnu draugi iet kādā pulciņā, tad mani bērni šajā pulciņā kāju nespers, jo viņi nav kā visi! Tev būs lielākas iespējas nokļūt 2% veiksminieku, ja rīkosies pretēji masai.

 

Nosaki mērķus saviem bērniem un parādi viņiem skarbo dzīvi

Bagātie cilvēki saviem bērniem kopš mazotnes uzliek skaidri noteiktus mērķus. Pārējie cilvēki dzemdē bērnus un dzīvo ar domu, ka varbūt paveiksies.

"Kad manu draugu ģimenē, kurai pieder savs bizness izdevējdarbības jomā, dēls negribēja studēt un vispār nezināja, ko grib darīt dzīvē, tēvs pieņēma kardinālu lēmumu. Jaunietis uz nedēļu bez nodrošinājuma tika nosūtīts strādāt bezpajumtnieku patversmē. Pēc nedēļas pusaudzis bija ļoti motivēts studēt un iesaistīties ģimenes biznesā, " stāsta Džonsone. Arī viņas 11 gadus vecā meita Āfrika regulāri strādāja bezpajumtnieku zupas virtuvē un palīdzēja uz ielas dzīvojošajiem bērniem. Kontrasts, ko turīgas ģimenes pusaudzis ieraudzīja uz ielas, kardināli ietekmēja motivāciju studēt un strādāt. 

 

Nebaidies uzdot muļķīgus jautājumus 

Denija auga ģimenē, kur centrālajā vietā bija televīzijas pārraides ar stulbiem realitātes šoviem, ko diennaktīm vēroja viņas vecāki alkoholiķi. " Viņus nekas neinteresēja un viņi nebija iemācījuši man, kā ir uzdot jautājumus un saņemt atbildes. Man pat nav koledžas diploma!"  Bet man nav kauns atzīt, ka es neko nezinu un jautāt! Cilvēks, kas nāk ar apziņu, ka ir ļoti gudrs un visu zina, domā, ka nedrīkst kļūdīties. Esi sevi pozicionējis kā nezinīti, kuram ir atļaut jautāt visu, kas uz mēles un arī kļūdīties. Šāda attieksme dod brīvību riskēt, kļūdīties, izgāzties un atkal darboties.

 

Ja esi sakrājis 10 dolārus, un tad vēl 10 iedod  klāt. Kad nauda ir sakrāta, pirkt drīkst lietas, kas ir investīcija, kas tev ļauj augt un attīstīties – velosipēdu, mūzikas instrumentu, ceļojumu.



Iztiec bez tā, kas ir visiem "normāliem" cilvēkiem 

Katram normālam mūsdienu bērnam ir dators un mobilais telefons. Džonsones bērni pirmo mobilo telefona saņēma pusaudžu vecumā. "Mani bērni nevar atļauties mobilo telefonu, jo viņi paši nepelna," komentē māte. Mobilais telefons iemāca neorganizēt un neplānot savu laiku, nerēķināties ar citu cilvēku laiku. Arī televizora skatīšanās ir strikti ierobežota. Atkarība no multiplikācijas varoņu gaitām un modernu brendu drēbēm ir pirmais, ko miljonāre iesaka izskaust no prioritāšu saraksta. Sekošana pūļa gaumei un mācīšanās no muļķīgiem multeņu tēliem individualitāti neveido. 
 

Reklāma
Reklāma


Liec nopelnīt bonusus pašiem un investēt gudri

Džonsones bērni jau no 2 gadu vecuma veic vienkāršus mājas darbs, bet no 11 gadu vecuma pienākumu klāstā jau ir atbildīgi darbi. Tas ir veids, kā bērni atmaksā par dzīvošanu un ēšanu mājā. "Nekas dzīvē nav par velti!. Veicot darbiņus, kas nepatīk, kuru izpildei ir jāpiespiežas, cilvēks attīsta raksturu, gribasspēku, mērķtiecību. Darot to, kas patīk, sevi nav jāpārvar. Tas neko nemāca." 

" Es nodrošinu bērnus ar pašu nepieciešamāko - vienkāršiem apaviem, ikdienas pārtiku. Piemēram, dodu 50 dolārus gadā apaviem un nopērku četrus pārus džinsu nēsāšanai. Nekādus daiļos apavus par tādu naudu nopirkt nevar, bet, ja gribi ko skaistāku – strādā un nopelni, vai arī gaidi atlaides!"

Sliktākais, ko vecāki var izdarīt – pelnīt naudu, lai iedotu bērniem to, kas pašiem trūka bērnībā. Kad bērni kļūst pilngadīgi, viņi nonāk pasaulē, kurā nevarēs atļauties dzīvot tā, kā to nodrošināja vecāki.


Kā motivēt bērnu netērēt naudu tur, kur tas nav vajadzīgs? Džonsone māca investēšanas iemaņas jau ļoti agri - ja esi sakrājis 10 dolārus, un tad vēl 10 iedod  klāt. Kad nauda ir sakrāta, pirkt drīkst lietas, kas ir investīcija, kas tev ļauj augt un attīstīties – velosipēdu, mūzikas instrumentu, ceļojumu.
 


Iemāci ziedot 

Savu audzināšanas principu pamatos Džonsone liek ticību Dievam un iesaka visiem izlasīt Bībeli, kas ir lieliskākā panākumu mācību grāmata. Bībele māca, ka 10% no nopelnītā ir jāziedo. Lielākā daļa veiksmīgu biznesa cilvēku ir emocionāli un materiāli devīgi. To Džonsone iemācījusi arī bērniem – no katra nopelnītā dolāra 10% tiek ziedoti bāreņiem, 20% veltīti atpūtai un paša priekam, pārējais noguldīts krājkasē jeb kā viņa saka – investēts nākotnei un idejām.

 

 


 

Denija iedvesmo milzīgu skaitu ģimeņu, draugus un klientus, kuru dzīves ir mainījušās, pateicoties viņas mācītajām metodēm. D. Džonsone ir izvēlējusies, ka visas finanses, kas tiek iegūtas no semināru vadīšanas un mācību materiālu izplatīšanas, izmanto, lai visā pasaulē uzceltu mājas pašiem nabadzīgākajiem, lai pabarotu un apģērbtu bērnus, bezpajumtniekus, lai glābtu seksa tirdzniecības gūstekņus, kā arī lai parūpētos par atraitnēm. Denijas personīgais mērķis ir katru mēnesi ziedot vismaz vienu miljonu dolāru, lai vairāk bērniem visā pasaulē varētu nodrošinātu ēdienu, apģērbu un pajumti.
 

Apmeklē semināru “Pirmie soļi ceļā uz panākumiem” un iemācies vienkāršas, ikdienā pielietojamas lietas dažādu bērnu tipu motivēšanai, paklausības veicināšanai, efektīvākai komunikācijai ģimenē. Vairāk informācijas www.desoltraining.lv