Sulu spiedes krātuve ir pilna ar biezumiem! Liec tos lietā

Svaigā sula izspiesta un izdzerta, bet biezumu pilna sulu spiedes krātuve! Izmest žēl, bet ko citu ar tām pasākt? Iesaka veģetāra uztura skolas „Vegus” vadītāja Dita Lase.

Biezumi, kas paliek pēc sulas izspiešanas  - pats labums

FOTO: Shutterstock.com

Biezumi, kas paliek pēc sulas izspiešanas - pats labums

1. Pievieno mazliet biezumu pašai sulai, iznāks krēmkokteilis (smūzijs).

2. Gatavo sejas, roku vai pēdu maskas, biezumus sajaucot, piemēram, ar medu, auzu pārslām, biezpienu, ogām u. tml.


3. Sasaldē – izmantosi vēlāk.


4. Liec sacepumu kārtās un mērcēs. Kas vainas dārzeņu lazanjai?


5. Gatavo dārzeņu kotletītes – masai pievieno garšvielas, zirņu miltus vai olu, rīvmaizi, sēkliņas, veido plācenīšus un karstā eļļā apcep no abām pusēm brūnas.


6. Gatavo krēmzupas! Apcep sīpolu, ķiploku, pievieno biezumus, dārzeņu buljonu, garšvielas, pavāri 10–15 minūtes. Gatava ēšanai! Var pievienot arī krējumu vai kausēto sieru,


7. Cep maizi! Ņem miltus un biezumus vienādās daļās, pievieno raugu, mazliet sāls, cukura, eļļas, izmīci, stundu uzraudzē, veido klaipiņu un cep 180 grādos apmēram 40 minūtes.


8. Cep kūkas un cepumus! Tava iecienītā burkānu, ķirbju vai kabaču kūka izdosies ne vien no rīvētajiem dārzeņiem, bet arī no šādiem biezumiem.


9. Augļu sulu biezumus izmanto kūku pildījumu kārtām. Sajauc ar jogurtu un kādu saldumu, lej veidnītēs un sasaldē, būs veselīgs saldējums. Cep gardas maizītes vai saldos maizes sacepumus – sajauc biezumus ar ievārījumu vai iebiezināto pienu, uzsmērē maizei, kanēli pāri un cepeškrāsnī iekšā! Sacepumam var pārliet arī ar olu sakultu pienu, ja vēlies, lai tas labāk turas kopā.
 

10. Ja tev ir dārzs, liec biezumus kompostkaudzē, būs labs papildinājums dabiskajam mēslojumam.

 

Reklāma
Reklāma

 

Avots: Žurnāls „100 labi padomi”