Mazā Beāte piedzima saulainajā Tēva dienas rītā. Bērniņa gaidīšanas stāsts

"Viss sākās 7.janvārī, kad pilnīgi intuīcijas vadīta iemetu Rimi iepirkumu groziņā grūtniecības testu. Nemiers, uztraukums, neziņa.. IR! Ieraugot divas svītriņas, sirds apmet milzīgu kūleni, lai gan tas viss bija ļoti gaidīts un prieks lien ārā pa visām maliņām, tomēr pēkšņi jautājums, kā tagad būs?" tā ģimenes portāla mammamuntetiem.lv konkursam "Mana bērniņa gaidīšanas laiks" raksta Arita.

Sākot ar 38.nedēļu, es biju pilnībā gatava un noskaņojusies lielajam tikšanās brīdim, tomēr meitiņa nesteidzās, manā puncī viņa jutās labi, un mazā personība pati izvēlējās savu dzimšanas dienu.

FOTO: Shutterstock.com

Sākot ar 38.nedēļu, es biju pilnībā gatava un noskaņojusies lielajam tikšanās brīdim, tomēr meitiņa nesteidzās, manā puncī viņa jutās labi, un mazā personība pati izvēlējās savu dzimšanas dienu.

Neviens jau priekšā nepateiks, tagad ik mirkli es dzīvoju ar apziņu, ka man zem sirds aug bērniņš, maza dzīvībiņa - un nav nekādas nozīmes vai tā ir meitenīte, vai puisītis, nozīme ir tikai tam, lai šis mazais brīnumiņš jūtas labi. Ik reizi dodoties uz vizīti pie dakteres pārkāpju pāri uztraukuma slieksnim, katru reizi gaidu apstiprinājumu tam, ka mazais aug un attīstās, tā arī ir.. Cik lieliska sajūta bija pirmo reizi dzirdēt kā pukst šī mazā sirsniņa, ar katru USG apskati es jau redzēju kā mazais punktiņš sāk veidoties par individuālu personību. 18. nedēļā es pirmo reizi sajutu, ka manī kāds kustās, tā nebija nekāda speršana, bet pavisam viegli pieskārieni no iekšpuses, tāda kā kūņošanās. Tāda kā apsveicināšanās. Visu laiku gribējās turēt roku uz vēdera un gaidīt, kad bērniņš atkal dos par sevi kādu ziņu, no sākuma jau tas bija ļoti reti un nemanāmi, tomēr ar katru dienu, nedēļu un mēnesi šīs kustības pieauga radot arvien jaunu prieku gan man, gan draugam, kurš gaidīja ik kustību, lai varētu just savu bērniņu. Maija sākumā uzzinām, ka gaidām meitiņu, atkal lielās prieka asaras, aši vien tiek sagādāti pirmie rozā komplektiņi un pirmās kruzuļainās kleitiņas. 

 

Meitiņa ir ieradusies šajā pasaulē skaistā saulainā svētdienas rītā, sagādājot savam tētim skaistāko Tēva dienas dāvanu.


Šis laiks ir bijis dažāds - nemiers un satraukums, prieks, laime un saviļņojums, ilgas pēc mazuļa kustībām, nogurums pēc darba, vēlēšanās justies skaistai, kašķēšanās un tikšanās ar grūtnieču hormoniem, asaras, kuras pašas no sevis izlaužas no manis, nenormālas ilgas pēc lielā satikšanās brīža. Ik solis mani tuvināja lielajam notikumam, gan dzemdību somas gatavošana, gan istabas iekārtošana un mazo drēbīšu gludināšana un likšana kumodē, tas viss padarīja ikdienu krāsaināku un ilgošanos pēc meitiņas arvien lielāku. Sākot ar 38.nedēļu, es biju pilnībā gatava un noskaņojusies lielajam tikšanās brīdim, tomēr meitiņa nesteidzās, manā puncī viņa jutās labi, un mazā personība pati izvēlējās savu dzimšanas dienu. 

Acīs sariešas asaras, no sajūtas, ka es taču esmu tik bezgala laimīga - aiz loga pilnīga tumsa un ceļš mūs ved uz tikšanos ar meitiņu.

Pavisam nemanot pienācis jau 13.septembris, līdz pilnām 40 nedēļām tieši viena diena! Sestdiena, skaista, saulaina un plānu pārbagāta. Daži piezvana, lai apvaicātos vai esmu gatava rītdienas dzemdībām, es tik smejos un atbildu, ka nu neticu tam, ka meitiņa varētu dzimt tieši tajā noliktajā datumā, gan vēl nedaudz pastaigāšu. Izplānoju, ka rīt par godu tēvu dienai cepšu skaistu kūku un izrotāšu to ar melleņu sirdi, cik skaisti un gardi. Tā visu dienu nodzīvojamies pa pilsētu, uzbraucam televīzijas tornī, izstaigājamies un vakarā atgriežamies mājās. Noskatāmies vēl filmu un dodamies gulēt, tomēr visus šos plānus izmaina viens mirklis. Mirklis, kad es saprotu, ka tek ūdeņi un ka brīdis līdz satiksim savu mazo meitiņu ir nu jau tepat aiz stūra. Viss notiek kā sapnī, ceļamies augšā, pārskatām visas saliktās somas, sakārtojam dzīvokli, piezvanām uz Jūrmalas slimnīcu, lai noskaidrotu vai tur ir vietas, ieeju dušā, cenšos pavisam atslābināties, tomēr tas neizdodas, manī ir miljons jautājumu par to, kā viss notiks, vai tiešām tas beidzot būs pa īstam. Pēc apmērām 2 stundām esam pilnībā gatavi, izsaucam taksi, pēc 15min jau sēžam mašīnā, skan mūzika, braucam pa naksnīgo Jūrmalas šoseju, es skatos pa logu, acīs sariešas asaras, no sajūtas, ka es taču esmu tik bezgala laimīga - aiz loga pilnīga tumsa un ceļš mūs ved uz tikšanos ar meitiņu.

 

No ierašanās slimnīcā līdz lielajam satikšanās brīdim paiet nedaudz vairāk kā sešas stundas. Un tā, 08.57 ar skaļu brēcienu uz punča tiek uzlikta mazā Beāte. Nu jau raudam visi, emocijas pārņem dzemdību zāli, meitiņa ir ieradusies šajā pasaulē skaistā saulainā svētdienas rītā, sagādājot savam tētim skaistāko Tēva dienas dāvanu. Apķeramies un sabučojam mazo peciņu. Kamēr mazo saģērbj un sadara visu nepieciešamo, guļu un smaidu, nespēju noticēt, ka beidzot tas brīdis ir pienācis un nekas cits vairs nav svarīgi.
Ir pagājusi jau nedēļa kopš mazā princese ir ārpus punča, tomēr vēl joprojām skatoties uz viņu man acīs sariešas asaras, tā ir bezgala liela laime būt par mammu, tās ir varen lielas sajūtas, ko es izdzīvoju ik dienas ceļoties un esot blakus mazajam cilvēciņam. Laime rodas no sīkumiem un tikai turot rokās šo mazo cilvēciņu es esmu sapratusi, ka patiesi ikviens sīkums dara mani bezgala laimīgu. Mēs gaidām pirmo apzināto smaidu, pirmo atbildi uz mūsu jautājumiem, pirmo apvelšanos un piecelšanos, jā, arī pirmo vārdiņu, bet līdz tam mēs no visas sirds izbaudām ik mirkli kopā ar mūsu mazulīti!

 

Iesūtījusi māmiņa Arita Golubeva, stāstu konkursa "Mana bērniņa gaidīšanas laiks" dalībniece.


Konkursu atbalsta ELKOR "Māmiņu karte". Konkursa balvu fonds 70,00 eiro.

Universālveikals ELKOR radījis palīgu jaunajai māmiņai –„Māmiņu karti”. Karti jaunās un topošās māmiņas var saņemt bez maksas, un tā sniedz 15% atlaidi pirkumiem ELKOR bērnu preču nodaļās.  

 Elkor Māmiņu karte

Reklāma
Reklāma

Turpmāk topošie un jaunie vecāki, uzrādot „Māmiņu karti”, ELKOR bērnu preču nodaļās varēs iepirkties ar 15% atlaidi. 

Atlaižu karti māmiņas var saņemt bez maksas, uzrādot „Mātes pasi”, – to var darīt vienu gadu kopš šīs pases saņemšanas brīža. 

 


Par „Māmiņu karti” un tās saņemšanu:

* lai pieteiktos „Māmiņu kartei”, jāaizpilda pieteikuma anketa veikalā;

* saņemot karti, jāuzrāda „Mātes pase”;

* „Māmiņu kartei” var pieteikties vienu gadu kopš „Mātes pases” saņemšanas brīža;

* „Māmiņu karti” iespējams saņemt veikalā ELKOR PLAZA (Brīvības gatve 201, Rīga) un t/c „Spice home”;

* „Māmiņu karti” izsniedz bez maksas;

* karti var izmantot 18 mēnešus no tās saņemšanas brīža;

 * lai iegūtu 15% atlaidi, karte jāuzrāda pirms norēķināšanās par preci;

* atlaides nesummējas un neattiecas uz precēm, kurām jau ir akcijas cena;

* karte ir personalizēta; 

* ja rodas jautājumi par „Māmiņu karti” vai tās lietošanas noteikumiem, sūtiet tos uz e-pastu: karte@elkor.lv vai zvaniet – tālr. 67070719.

Vairāk par „Māmiņu karti” un tās lietošanas noteikumiem var lasīt www.elkor.lv

Elkor Māmiņu karte

Ieskaties: www.elkor.lv