Karsta vanna – zāles pret saaukstēšanos vai slimības ārstēšanu

Apkārt tik dzirdu, ka daudzi ir saaukstējušies. Tas manī raisīja vēlmi atrast kādu labu un dabīgu veidu, kā uzfrišināt savu veselību, kā arī ieteikt citiem, ko darīt, raksta portāla Mammamuntetiem.lv lasītāja Kristīne. 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Viens no iedarbīgākajiem līdzekļiem, lai pasargātu sevi no saaukstēšnās vai jau slimam atgūt veselību, ir karsta zāļu vanna, krūze karstas tējas un īstas vilnas zeķes.

 

Lai sagādātu iespēju izkarsēties zāļu vannā, nepieciešami augi – kumelītes, lavanda, siena smalkumi, kalmes, kalmju saknes, egļu, priežu vai kadiķu zari u.c.

Kumelītes sasildīs un nomierinās. Kumelītes labi palīdz pret ādas iekaisumiem. Lavanda palīdz pret bezmiegu, siena smalkumi – pret dermatītu un ekzēmām. Patiesībā siena smalkumi ir universāli, jo tajos daudz dažādu zālīšu. Kalmes un kalmju saknes palīdz pie elpošanas ceļu problēmām un kaulu sāpēm.

Tagad ir vasara, līdz ar to variet ievākt zāļu tējas, rudenī un pat ziemā iespējams savākt kalmju saknes vai mežā salasīt egļu, priežu vai kadiķu zarus, kas labi noderēs sildošajām vannām.

 

Kā rīkoties?

Emaljētā katlā ielej pāris litru ūdens un uzvāra, pieliek divas trīs saujas drogu, vāra aptuveni 10 minūtes, tad atstāj traukā zem vāka ievilkties vismaz pusstundu. Šādu koncentrātu var uzvārīt no rīta, bet izmantot vakarā pirms gulētiešanas.

Reklāma
Reklāma

 

Vannu pielej ar siltu ūdeni un pielej sagatavoto koncentrātu.

Ja nav iespējams iepriekš uzvārīt zāļu koncentrātu, vannai paredzētos augus var ielikt audumu maisiņā un maisiņu uzkabināt uz ūdens krāna, ļaujot viskarstākajam ūdenim tecēt cauri zāļu maisiņam. Slapjo maiziņu iemet karstajā ūdenī un ļauj ūdenim atdzist līdz vēlamai temperatūrai.

 

Zāļu vannā jāiegremdējas līdz kaklam. Raugies, lai ūdens nav pārlieku karsts, ja jums ir augsts asisspiediens vai problēmas ar sirdi. Zāļu vannā uzturies, līdz ūdens ir atdzisis, bet ne ilgāk par 20 minūtēm. Enerģētiski un ēteriski spēcīgajās skuju vai kalmju vannās neiesaka gulēt par 10 minūtēm.