Kādas filmas noskatīties vēl šajās brīvdienās? Mans TOP 5

Šogad Ziemassvētku un Jaunā gada brīvdienas ir ļoti garas. Tajās var paspēt apciemot visus radus un draugus, pamēģināt kādu jaunu recepti, slēpošanas vietā izbraukt kādu līkumu ar velosipēdu. Un, protams, garajos vakaros noskatīties arī kādu labu filmu. Varu padalīties ar savu šo brīvdienu TOP 5. Jāpiebilst, ka visas jau kādreiz redzētas. Dažas pat vairākkārt.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Tāda ir mīlestība. Love Actually (2003)

Valsts vadītājs iemīlas vienkāršā darbiniecē. Kāds puisis iemīlējies drauga līgavā. Uzņēmuma vadītāju kārdina seksīga jauna sieviete. Puisēns ieķēries skolasbiedrenē. Un tas vēl nav viss... Brīnišķīgs stāsts par mīlestību, mīlestību un...mīlestību. Turklāt - tik dažādu, mainīgu un netveramu. Šī ir filma, kuru noskatos katros Ziemassvētkos...

 

Sadursme. Crash (2004)

Skarba filma par vairakiem savstarpēji nesaistītiem cilvēkiem Losandžolesā: policijas detektīvu ar narkotikas pārdozējušu māti un jaunāko brāli zagli, diviem mašīnu zagļiem, balto rajona advokātu un viņa sapīkušo un izlutināto sievu, kādu baltas ādas krāsas veterānu policistu, veiksmīgu Holivudas direktoru ar sievu, kura nonāk saskarē ar rasistu policistu, persiešu imigrantu tēvu, kurš iegādājas ieroci, lai aizsargātu savu veikalu, kā arī krāsaino atslēdznieku un viņa mazo meitu, kura baidās no lodēm. Turpmāko divu dienu laikā viņu ceļi krustosies... Filma savulaik ieguvusi Oskaru par labāko montāžu. Un jāatzīst - ļoti pelnīti. 

 

Zvaigžņu putekļi. Stardust (2007)

Reklāma
Reklāma

"Zvaigžņu putekļi" ir fantāzijas, piedzīvojumu un mīlestības pilns stāsts. Kādā klusā Anglijas ciematā jauneklim vārdā Tristans viņa iecerētā Viktorija liek izturēt pārbaudījumu, lai iekarotu viņas sirdi. Viņam jāatrod un jāatnes viņai krītošā zvaigzne. Meklējot krītošo zvaigzni Īveinu viņš nokļūst burvju pasaulē un sastop raganu Lamiju un pirātu - Kapteini Šekspīru. Uz katra soļa, Tristanu gaida piedzīvojumi un pārbaudījumi, taču beigas, kā jau visās pasakās, būs laimīgas!

 

Harija Potera piedzīvojumi

Tā nav viena filma, bet gan vairākas. Lai tās visas noskatītos, būs nepieciešama visa diena. Tomēr - tas ir tā vērts. Fantastisks sižets, burvju pasaule, kas šķiet tik īsta, klasiskā cīņa starp labo un ļauno un apziņa, ka pastāv arī kaut kas pa vidu, ļauj atgriezties bērnībā. Bet šoreiz - jau kopā ar savu bērnu. 

 

Ķeriet Smārtu! (Get Smart)

Arī šī nav filma, bet vesels seriāls vairākās sezonās, kur notiek viss iespējamais un neiespējamais. Slepenās aģentūras "Kontrole" slepanais aģents Smārts glābj pasauli no "Haosa". Un par spīti ķibelēm, kas vajā pašpārliecināto vīrieti, misija izdodas. Vēl kāds burvīgs personāžs - "Haosa" aģents Zigfrīds, ar kuru seriālā sastopamies vairākkārt. Smiekli garantēti!

 

Autore: Audra Šauere, mammamuntetiem.lv redaktore

Foto: filmas "Stardust" publicitātes foto.