Kāpēc manām meitām pludmalē jāskatās uz plikiem krāniņiem

Baudot maijam neraksturīgos laika apstākļus, svētdien ar meitām nolēmām doties uz pludmali. Bijām Vakarbuļļos. Tur tagad skaisti viss sakopts, izveidotas daudz pārģērbšanās kabīnes, dežūrē glābēji, bērniem pieejams rotaļlaukums un citas "ekstras".

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Cilvēku pludmalē bija daudz, tādēļ gājām meklēt klusāku vietu. O, pamanīju brīvu vietiņu netālu no ūdens, bet... Tūliņ pat apgriezos riņķī un saucu savas trīs meitas atpakaļ. Ko es ieraudzīju? Nu neko jau īpašu - ģimenīti ar trim bērniem - diviem puikām un meitiņu, kas vēl ratiņos sēdēja. Gluži parasta ģimenīte, ja vien lielie puikas - ap 10 un 7 gadus veci - neskraidītu apkārt, kā no mātes miesām nākuši. Turklāt lielākajam zēnam, visicamāk, ka neapzinātas erekcijas dēļ, krāniņš stāvēja gaisā.

 

Gluži parasta ģimenīte, ja vien lielie puikas - ap 10 un 7 gadus veci - neskraidītu apkārt, kā no mātes miesām nākuši. 

Vienmēr esmu brīnījusies par vecākiem, kuri bērnus pludmalē palaiž kailus. Labi, es pieņemu, ka bērniņš bez biksiņām varētu staigāt līdz 2-3 gadu vecumam, bet vēlāk? Es savas meitas nekad, nevienā vecumā, neesmu laidusi kailas publiskā vietā. Pirmkārt, higiēnisku apsvērumu dēļ, otrkārt, ir ļoti daudz slimu cilvēku un visbeidzot, mūsu ģimene nav nūdisti un uzskatu, ka sabiedriskā vietā nav jādemonstrē savs ķermenis.

 

Es nepretendēju noniecināt tos cilvēkus, kuri apmeklē nūdistu pludmales. Tā ir viņu izvēle un ir arī savi plusi šādai nodarbei - saules peldei bez liekiem apģērba gabaliem, taču publiskā pludmalē tomēr būtu jāievēro arī citu cilvēku tiesības, tostarp, neskatīties uz svešiem krāniņiem un otrādi. Un šādā vecumā bērniem jau veidojas (patiesībā pat daudz ātrāk) seksualitāte. Protams, ne tādā izpausmē, kā tā ir pieaugušajiem, tomēr...  Neizprotu, kādu apsvērumu dēļ vecāki 10 gadīgam zēnam ļauj skraidīt plikam... un neizprotu, kāpēc manām meitām būtu jāskatās uz tiem...

Reklāma
Reklāma

 

Par nūdistu pludmalēm varat palasīties šeit

 

 Autore: mammamuntetiem.lv redaktore Aija Rutka.