Esi slims? Lūdzu nevelcies uz darbu, bet ej pie ārsta!

Diez vai ir kāds, kurš nav pamanījis, ka šobrīd ar dažādām gripveidīgām vai saaustēšanās kaitēm sirgst daudzi. Viena daļa godīgi dzīvo mājās un dzer dziedinošas tējas, otra daļa burtiski velkas uz darbu un domā, ka veic lielu varoņdarbu. Vilcienā atskan šķavas un šņaukāšanās, autobusā – klepus un nemitīga krekšķināšana. 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Pirms pāris dienām māsas vīrs bija pavisam sašutis: "Kolēģe jau kuro dienu nāk uz darbu un regulāri sūdzas, ka laikam saķērusi gripu! Un tad brīnīsies, ka drīz vien slimos viss birojs. Un slimos ilgi, jo visi slimie varoņi nāk uz darbu! Es gan zinu, kāpēc viņi velkas, jo nemaksā par pirmo slimības dienu, sagrābušies hipotēkas un tāpēc arī nāk! Vismaz pie mums tā ir." 

 

Es nezinu, vai kredīti gluži tam ir par iemeslu, bet, mīļie, vienalga nedariet tā! Klausiet ārstus, palieciet mājās, izārstējieties un tad nāciet uz darbu! Diez vai ir vajadzīgs ar vīrusiem pacienāt visus. Un galu galā,  ārsti vienmēr ir uzsvēruši, ka nedaudz apārstēta slimība var beigties ar daudz nopietnāku slimošanu. Un tā ir dārga izklaide...

Diez vai ir vajadzīgs ar vīrusiem pacienāt visus. Un galu galā,  ārsti vienmēr ir uzsvēruši, ka nedaudz apārstēta slimība var beigties ar daudz nopietnāku slimošanu. 

 

Vai tāpēc jāiet pie ārsta?

Vārdi “jādodas uz konsultāciju pie ārsta” droši vien daudziem šķiet bezgala nodrillēti. Kā kaut kas tā – jāiet pie ārsta. Galu galā ir lietas, ar ko paši varam tikt galā, vai ne? Īpaši, ja pa ceļam ir aptieka. 

Reklāma
Reklāma

Tomēr mana pārliecība ir tāda, ka ar ārstu konsultēties vajag. Ja tas nav iespējams klātienē, vismaz sazvanieties un izrunājiet situāciju. Mans vīrs šobrīd arī slimo. Viņam ir pilns komplekts – temperatūra, klepus, iesnas, ausu sāpes. Viņš, bezgala apzinīgs būdams, pierakstījās ģimenes ārsta un LORa. Savukārt es, labu gribēdama, aizsteidzos uz aptieku, izrunāju problēmu ar aptiekāru un nopirku dažādus līdzekļus, tai skaitā deguna pilienus pret iesnām. Un kas izrādījās? LORs pēc pārbaudes secināja, ka konkrētais līdzeklis nebūs piemērots šajā gadījumā. Tas nozīmē, ja deguns ir ciet, tās ne vienmēr ir iesnas. Un tas savukārt nozīmē, ka mēs paši ne vienmēr esam labākie dakteri. 

 

Tad ko darīt? Konsultēties ar ārstu.

 

Autore: Audra Šauere, mammamuntetiem.lv redaktore