Aerobikas vietā izvēlējos paukošanu

Tas, ka ikvienam ir nepieciešamas kādas fiziskās aktivitātes, es, protams, zinu. Bet tā kā es neesmu baigā čaklīte, kas katru vakaru spēj kam tādam saņemties mājas apstākļos (nu jūs jau zināt – kolīdz apgulies uz grīdas, lai taisītu presīti, virsū uzlec bērni. Vai vismaz suns), ilgi prātoju, kur un kā gribu izkustēties.

Paukošana. Foto no sporta kluba Sports Pluss mājas lapas.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Paukošana. Foto no sporta kluba "Sports Pluss" mājas lapas.

 

Skaidru zināju, ka motivāciju apmeklēt aerobiku, “bodībaikus”, trenažieru zāli vai ko tamlīdzīgu, es nespēšu sevī radīt. Gribēju iet dejot, bet līdz šim neesmu atradusi sev piemērotu dejas veidu – salsa un valsītis īsti nav man. Ja atrodu ko līdzīgu kārotajam, tas ir man neizdevīgā vietā. Un tā nu es pamazām sāku cierēt uz paukošanu. 

 

Pat nezinu, kāpēc manī radās šī doma – varbūt tāpēc, ka mans vīrs pusaudža gados ir trenējies pieccīņā, kur viens no cīņas veidiem ir tieši paukošana. Bet varbūt tāpēc, ka man sanāk iet garām klubam (“Sports Pluss”, www.sportspluss.lv), kurā notiek šīs nodarbības. Pirms pāris mēnešiem aizgāju uz pirmo nodarbību iesācējiem un... secināju, ka paukošana ar floreti ir man kā radīta!

Katra nodarbība sastāv no iesildīšanās, soļu un kombināciju apguves un paukošanās. Jau pirmajā treniņā tiku ieģērbta paukošanās tērpā, lai apgūto teoriju varētu pielietot praksē. 

Kustība, azarts, prāta spēles (ja to tā var saukt). Un kas sievietes ausīm vissvarīgākais - šis ir sports, kurā kājas kļūst slaidas un dupsis - tvirts.:).

Katra nodarbība sastāv no iesildīšanās, soļu un kombināciju apguves un paukošana. Jau pirmajā treniņā tiku ieģērbta paukotāju tērpā, lai apgūto teoriju varētu pielietot praksē – kāds par to bija prieks! Tiesa, pirmajās reizēs, nesaprotot, ka veikli vajag izvairīties, var gūt vienu otru zilumiņu. :) 

 

Par nepieciešamo tērpu – jāierodas ērtā sporta apģērbā, inventārs (aizsargmaska, florete u.c. piederumi) ir nodrošināts uz vietas. 

 

Reklāma
Reklāma

Stāstot par savu jauno aizraušanos, kāds klausītājs man jautāja – kāds tam visam mērķis? Mans galvenais izvirzītais mērķis, ejot uz paukošanu, bija izkustēšanās un fiziskās aktivitātes. Vienlaikus arī piemēra rādīšana saviem diviem bērniem, jo viens ir teikt, ka cilvēkam ir jāsporto, taču kas cits pašam to arī darīt. Taču šobrīd mana motivācija apgūt paukošanu ir arī prieks un jaunu zināšanu, prasmju iegūšana. Tā ir jauna pasaule, ko iepazīstu. Un neizmērojams gandarījums par katru veiksmīgi apgūtu kombināciju, uzdevumu.

 

Tiesa, lai izvēlētais hobijs būtu sirdij tuvs, arī atmosfērai norises vietā ir jābūt jaukai un mīlīgai. Tāpēc ļoti, ļoti priecājos, ka paukošanu vada ne tikai zinoši un profesionāli, bet arī komunikācijā patīkami. 

 

Es mācos studijā "Sports Pluss", Rīgā, Blaumaņa ielā 5a. Vairāk uzzini www.sportspluss.lv.

Paukošana. Foto no sporta kluba "Sports Pluss" mājas lapas. 

 

Autore: Inga Akmentiņa-Smildziņa, mammamuntetiem.lv vadītāja