Brūkleņu ingvera morss. Izmēģini sildošo dzērienu!

No dotajiem apjomiem sanāk aptuveni 5 l morsa. Labs gan kā atsvaidzinošs, kad sildošs dzēriens; ja ir par stipru, droši var atšķaidīt ar ūdeni

Ingvers un brūklenes ir lieliska kombinācija siltam dzērienam!

FOTO: Shutterstock.com

Ingvers un brūklenes ir lieliska kombinācija siltam dzērienam!

Sastāvdaļas:

  • 2 kg brūkleņu
  • ½ kg baltā cukura
  • 1 kg brūnā cukura
  • 3 l ūdens
  • ½ l sausa sarkanvīna
  • 300 g svaiga ingvera

 

Gatavošana:

1. Brūklenes, ūdeni, cukuru un sarkanvīnu katlā uz nelielas uguns vāra vidēji 2 stundas. Tad sablenderē un izkāš caur sietu (ja nav blendera, vienkārši izrīvē caur sietu). Liek atpakaļ katlā.

Reklāma
Reklāma

2. Pievieno plānās šķēlēs sagrieztu ingveru un atkal vāra uz nelielas uguns aptuveni ½ stundu. Tad ļauj padzist līdz 90 grādiem, pilda sterilās burkās, sterilizē. Kad sterilizēšana beidzas, tūlīt aizvāko. Liek glabāties vēsumā. Morsam ir vismaz mēnesis burkās jānobriest, lai būtu garšīgs. 

 

 Avots: Žurnāls 100 labi padomi 

 

Sastāvdaļas