Piparkūkas, pudiņš, kekss... Ziemassvētku gardumi, kas jāgatavo jau tagad

Pērn kaut kas mani iedvesmoja būt čaklai un pagatavot vienu no tām neprātīgi gardajām Ziemassvētku kūkām, kas cepamas jau vairākas nedēļas pirms svētkiem.
Cik skaists ir šis process — izcep tādu kārumu, satin marlītē un ik pa laikam mēneša garumā čubinies tam klāt, lai atkal apslacītu ar labu konjaku. Sajūta, ka tu patiesi gatavojies svētkiem.

FOTO: Shutterstock.com

Cik skaists ir šis process — izcep tādu kārumu, satin marlītē un ik pa laikam mēneša garumā čubinies tam klāt, lai atkal apslacītu ar labu konjaku. Sajūta, ka tu patiesi gatavojies svētkiem.

Uh, cik tas bija gardi! Un cik skaists bija pats process — izcep tādu kārumu, satin marlītē un ik pa laikam mēneša garumā čubinies tam klāt, lai atkal apslacītu ar labu konjaku. Sajūta, ka tu patiesi gatavojies svētkiem. Reizē ar brīnumu ledusskapī.

Pirms pasniegšanas aplēju ar cukura glazūru un uztupināju virsū importa ķiršus. 

Interesanti — Kēkss kā Adventa vainags, kas garšo pēc piparkūkām! 


Ziemassvētku pudiņš. Tas ir jāvāra!

Šī gada izaicinājums ir Ziemassvētku pudiņš. Receptēs gan draudzīgi brīdina, ka nevajag izbīties no bezgalgarā sastāvdaļu saraksta, jo pagatavošana neesot tik grūta, kā izskatās.
Kas mani mulsina — pudiņš ir jāvāra! Portālā ievietotajās receptēs lasu, ka pēc angļu tradīcijām Ziemassvētku pudiņu gatavo visi ģimenes locekļi kopā un, gatavojot mīklu, katrs iedomājas kādu vēlēšanos. Pēc ticējuma mīklā mēdz ievietot arī dažas sešu pensu monētas — tam, kurš atradīs monētu savā porcijā, dota vēl viena iespēja kaut ko vēlēties!
 

Reklāma
Reklāma

Šo pudiņu var pagatavot pat trīs mēnešus iepriekš, taču gards būs arī iepriekšējā dienā gatavots.
Angļu pudiņu savukārt pasniedz aizdedzinātu! Receptē teikts: „Pirms Ziemassvētku maltītes karsējiet pudiņu ūdens peldē vēl divas stundas, uzlejiet tam siltu brendiju un pirms pasniegšanas aizdedziniet.”
 

 

Sākam cept arī piparkūkas!
 

Īsts piedzīvojums jaunām saimniecēm ir pašām sagatavot arī piparkūku mīklu! Ja ir  duka gatavot jau tagad, tad rekomendējam šīs divas receptes: Var gatavot pat 8 nedēļas iepriekš Marijas klostera piparkūkas Dažas dienas iepriekš gatavojamas Karaliskās piparkūkas


Lai jums kārdinošu aromātu pilns Ziemassvētku gaidīšanas laiks!

Saistītie raksti