Bazilika kokteilis

FOTO: Shutterstock.com

Sagriež gurķus gareniski četrās daļās. Sēklas izņemt nav nepieciešams. Liek sulu spiednē kopā ar baziliku, pēc tam pievieno tomātus.

Ielej tomātu, bazilika un gurķu sulu vienā lielā vai divās zemās glāzēs, kas piepildītas ar ledus kubiņiem, un akcentē pikanto garšu, dekorējot ar dažām bazilika lapiņām.

Svaigums un saldums - gurķus mizot nav obligāti, taču nomizotu gurķu sula ir atspirdzinošāka un gaišāka. Ja vēlaties sevi palutināt, lietojiet ķiršu tomātiņus, kuri ir saldāki.

 

 

Reklāma
Reklāma

Recepte no grāmatas: Veselības kokteiļi/Lolita Neimane.- Rīga: Jumava, 2004

 

Sastāvdaļas

  • Nomizots gurķis - 1/2.gab
  • Svaigs baziliks.saujiņa
  • Tomāti - 350.g
  • Ledus
  • Bazilika lapiņas dekorēšanai