Mīlēšanās bērniņa gaidīšanas laikā

Raksta saturs nav piemērots auditorijai, kas jaunāka par 18 gadu vecumu.

36 nedēļās māmiņa ir sasniegusi pietiekamu apjomu, lai ātrais seksiņš vairs nespētu sagādāt prieku. Taču tas nenozīmē, ka no mīlas lustēm pārim būtu jāatsakās pilnībā!

FOTO: Viktorija Kuprijanova, http://www.bernufoto.lv/

Tagad teju katrs, kam jautāsi, viszinoši atbildēs: protams, ja vien ārsts nav aizliedzis, grūtniecības laikā mīlēties drīkst! Taču, kad šis pats teicējs nokļūst topošās māmiņas vai tēta lomā, viņam rodas ne viens vien jautājums par šo tematu.

Anālais sekss + grūtniecība?
Piemēram, mammamuntetiem.lv foruma Slepenajās sarunās
manīju apspriežam tematu, vai grūtniecības laikā drīkst nodarboties ar anālo seksu. Kā arī — vai drīkst izmantot lubrikantus. Tāpēc sazinājos ar pārmaiņu treneri Arturu Šulcu. Atbildot uz pirmo jautājumu, viņš teic, ka šī nu būtu tā reize, kad no anālā seksa — drošs paliek nedrošs — vajadzētu atturēties, lai lieki nestimulētu dzemdes darbību. Manuprāt, kas tāds nebūtu vēlams arī tāpēc, ka grūtniecēm bieža parādība ir hemoroīdi un anālās atveres kairināšana varētu sagādāt vairāk neērtību nekā prieka. Ja nu abiem knakstīšanās ap dupsi patīk ļoti, ļoti, tad seksologs iesaka šo vietiņu apmīļot skūpstot, glāstot un papliķējot. Un varbūt šajā jomā izmēģināt ko jaunu, proti, lai sieviņa piedāvā anālo seksu ar pirkstiem veikt partnerim, jo šim nav jābūt vienpusējam pasākumam. Tas grūtniecību pilnīgi noteikti neietekmēs, smej Arturs Šulcs. Savukārt par lubrinaktiem speciālists atbild ar „jā” — tos parasti veido bez ķīmiskām vielām, tāpēc, ja topošajiem vecākiem kas tāds ir paticis un ir vajadzīgs, lai lieto pēc sirds patikas.

Reizēm es jutos briesmīgi, kā tāda nīlzirgu mātīte, kas uzraususies viņam virsū!

 

Neveikla kā nīlzirgu mātīte
Kāda mana paziņa par mīlēšanos grūtniecības pēdējā posmā izteicās: „Reizēm es jutos briesmīgi, kā tāda nīlzirgu mātīte, kas uzraususies viņam virsū!” No vienas puses — skumīgi, ka šādas sajūtas, jo tās spēj aizēnot baudu, bet no otras puses — lieliski, ka pāris arī grūtniecības pēdējā posmā vismaz mēģināja to gūt! Jo tepat mūsu foruma slepenajās sarunās ir diskusija Sekss un grūtniecība, kur izskanējis viedoklis, ka divus mēnešus pirms dzemdībām nedrīkst mīlēties, jo tas var izsaukt priekšlaicīgas dzemdības... Jāteic, ka tas tiešām ir mīts, izņemot gadījumus, ja ir kādi grūtniecības sarežģījumi, citādi sekss grūtniecībai nevar kaitēt nevienā no gaidību posmiem. Sekss tiešām var ierosināt dzemdības, bet tikai tad, kad tām pienācis laiks.

Mūsu ķermeņi ir veidoti pietiekami gudri, lai seksuālās aktivitātes varētu turpināties arī gaidībās. Piemēram, sekss var notikt starp sievietes krūtīm, padusē, starp kāju pēdām, pirkstiem...

 

Vai topošā māmiņa drīkst masturbēt?
Par to, vai grūtniecība noris labi un vai mīlēties drīkst, jau sākumposmā jāizrunājas ar savu ārstu/vecmāti. Un ļoti vēlams, lai šādā sarunā piedalās arī topošais tētis — īpaši, ja tiek gaidīts pirmais mazulis, citādi var sanākt kā vienam citam man zināmam pārim — topošais tētis acīmredzot ļoti satraucās, vai mīlēšanās nekaitēs mazulim. Itin bieži grūtniecības laikā (pēdējos mēnešos pilnībā atturoties no seksa) uz sievas aicinājumu pamīlēties, viņš, saudzīgi atgrūžot mīļoto, atbildēja, kā mēdz rādīt komēdijseriālos par negribošām sievām: „Esmu ļoti noguris”, „Varbūt no rīta? Tagad man ļoti nāk miedziņš”... Ko darīja sieva? Citreiz klusītiņām raudāja spilvenā, jo nesaprata, kāpēc vīrs tā izturas, sak, varbūt kaitina viņas resnums, citreiz devās uz blakus istabu masturbēt, turklāt raizējoties, vai grūtniecības laikā to drīkst darīt. Jā, drīkst (un atkal — ar nosacījumu, ja ir veselīgi noritoša grūtniecība)! Un pat vajag, ja, piemēram, vīrietis ilgstoši nespēj tikt galā ar bailēm, piemēram, ka ar savu locekli varētu bērniņam nodarīt pāri. „Ja nu es viņam iebakstu galvā,” šī ir tradicionālā iebilde. Protams, to izdarīt nav iespējams, jo Dabas māte ir parūpējusies, lai nekas tāds nenotiktu. Tiem vīriem, kas baidās no seksa gaidību laikā, seksologs Arturs Šulcs iesaka pataustīt un pārliecināties ar pirkstiem — bērniņu viņš nesataustīs pilnīgi noteikti!

Jaunu pozu meklēšana
Iztikt bez mīlēšanās gaidību laikā ir grūti un pat nevēlami! Jo mazulis nebūt negrib, lai māmiņai būtu kādas raizes; no tā, ka vecāki mīlējas, viņš nejūt it nekādu satraukumu, drīzāk priecājas, jo tāda nu ir dabisko lietu kārtība. Starp citu, vai tu kādreiz esi jutusi, ka maziņais puncī kustas, kamēr jūs mīlējaties? Man ir aizdomas, ka visi bērniņi vēderā ir ļoti iecietīgi pret vecāku kaislībām:). Viņi jūtas mīlēti, ja vecāki samīļojas. Ja vecāki to nedarītu, arī šis mazulītis nebūtu pieteicies...

Reklāma
Reklāma

Mūsu ķermeņi ir veidoti pietiekami gudri, lai seksuālās aktivitātes varētu turpināties arī gaidībās. Piemēram, sekss var notikt starp sievietes krūtīm, padusē, starp kāju pēdām, pirkstiem...

 


Ja seksuālās tuvības gaidību laikā nebūs vai būs neierasti reti, tad abiem topošajiem vecākiem var būt sajūta, ka līdz ar bērna ierašanos beigsies visa dzīve, ka laimīgi trakulīgās jaunības dienas nu ir skaitītas. Bet tā taču nav! Dzimumdzīvei šajā dzīves posmā nevajadzētu apstāties arī tad, ja ārsts mīlēšanos grūtniecības laikā ir aizliedzies. Jāatceras, ka šis aizliegums attiecas uz vaginālo un anālo seksu, lai netiktu stimulēta dzemde, nevis uz citām seksuālajām aktivitātēm! Seksologs Arturs Šulcs atgādina, ka mūsu ķermeņi ir veidoti pietiekami gudri, lai seksuālās aktivitātes varētu turpināties arī gaidībās. Piemēram, sekss var notikt starp sievietes krūtīm, padusē, starp kāju pēdām, pirkstiem... Ļaujiet fantāzijai vaļu, un tā, iespējams, jūs atklāsit jaunas vietiņas un lietiņas, kas jūs uzbudina! Dažāda mīlināšanās, pēc kādas nebūtu vajadzības ikdienas situācijā, jūs tikai satuvinās.

Seksuālās apetītes pārmaiņas
Grūtniecības laikā tā dēvētā seksuālā apetīte sievietēm mēdz krasi mainīties — vienā mēnesī mīlēties gribas ļoti, ļoti, bet nākamajā — nu it nemaz. Piemēram, grūtniecības sākumposmā mīlēšanās var kļūt retāka, jo māmiņu mēdz mocīt slikta dūša, ir nogurums, tāpēc neremdināma vēlme mīlēties ne vienai vien parādās grūtniecības vidusposmā. Tomēr, kad un kurai grūtniecības laikā gribas vai negribas tuvību ar partneri, ir ļoti atšķirīgi. Katrā gadījumā grūtniecības laikā asinīs mainās hormonu līmenis un dzimumorgānos un iegurnī pastiprināti pieplūst asinis, kas var ne vien palielināt vēlmi mīlēties, bet arī darīt spēcīgāku orgasmu... Lai tā notiktu, vismaz grūtniecības otrajā pusē sekss + grūtniecība + steiga nekādu labo rezultātu neuzrādīs. Vīriņi, šoreiz esiet maigi un lēnīgi, nevis aši un knaši!:)

Lai jums gaidību laikā daudz skaistu kopīgo mirkļu!
 

Inga Akmentiņa-Smildziņa, māmiņa un mammamuntetiem.lv vadītāja