Latvijas princesei mājdzemdībās piedzimst otrā meitiņa

TV šova Latvijas princese uzvarētājas Katrīnas Puriņas gaidītais Ziemassvētku brīnumiņš — meitiņa Šarlote — pasaulē nākusi mājdzemdībās pāris dienu pirms svētkiem, tieši dienā, kad Katrīna gatavojās nokārtot beidzamo eksāmenu skolā, raksta žurnāls Kas Jauns.

Katrīna Puriņa un viņas pirmdzimtā meitiņa Beatrise. Foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Katrīna Puriņa un viņas pirmdzimtā meitiņa Beatrise. Foto: no izdevniecības "Rīgas Viļņi" arhīva

Šova uzvarētājas otrā atvasīte piedzimusi 22. decembrī. Katrīna Puriņa, kura pašlaik apgūst vecmātes profesiju un jau ir māmiņa divus gadus un trīs mēnešus vecajai Beatrisei, atklāja, ka otrais bērniņš piedzimis mājas dzemdībās ar vecmātes Dinas Ceples un dūlas atbalstu. Piedzimstot mazulīte svērusi 3260 gramu un bijusi 52 centimetrus gara. „Gribēju, lai arī otrai meitiņai ir stiprs vārds. Tieši Ziemassvētku vakarā izlēmu, ka viņas vārds būs Šarlote,” atklāj laimīgā māmiņa.

 

„Atšķirībā no pirmās grūtniecības šoreiz gaidīšanas laiks man bija ārkārtīgi aktīvs, dinamisks, interesants un piesātināts arī emocionāli. Tomēr, neraugoties uz to, meitiņa ir ļoti mierīga,” Šarloti raksturo Katrīna, kura vēl beidzamajās grūtniecības dienās sparīgi rosījās, kārtojot eksāmenus Rīgas 1. medicīnas koledžā, lasot lekcijas topošajām māmiņām un pildot vecmātes asistentes pienākumus Rīgas Dzemdību namā. „Mamma teica, ka uz dzemdību namu mani laiž ar mierīgu sirdi,” smaida Katrīna, kura pati gan sava otrā mazuļa laišanai pasaulē cītīgi gatavojās mājdzemdībās, nevis stacionārā. „Vēl piektdien biju darbā, bet otrdien dzemdēju pati,” viņa nosaka. Diemžēl beidzamā eksāmena kārtošanu, kas bijis paredzēts 22. decembrī, Katrīnai vajadzējis atlikt uz šā gada sākumu. „Neko darīt, acīmredzot Šarlote nevēlējās izjust to eksāmena stresu,” spriež Latvijas princese.

Reklāma
Reklāma


„Esmu ļoti laimīga,” mazliet pieklusinātā balsī atzīst Katrīna Puriņa. Viņa gan neslēpj, ka pašlaik daudz pūļu prasot arī vecākā meitiņa Beatrise, kura uz pašiem svētkiem apslimusi. „Beatrise ļoti gaidīja mazo māsu, taču tajā pašā laikā nevarēju arī nepamanīt, ka viņā uzvirmo greizsirdības dzirksts. Pirms kāda laiciņa izņēmu no skapja un skatījos Beatrises mazās drēbītes. Viņa bija sašutusi: „Bet tās taču ir manas drēbes!” Teicu — jā, tev tās vairs neder, paskatīsimies, kas varētu derēt māsiņai. „Nē, tās ir manas!” viņa palika pie sava un sāka tās stīvēt pati sev mugurā. Tajā brīdī sapratu, ka vajadzēs lielu pacietību, lai Beatrisei iemācītu būt labai māsai ne tikai tad, kad viņa ir labā omā. Tādos brīžos, protams, viņa ir pavisam jauka. Biju neizsakāmi aizkustināta, kad, vēl gaidot otro meitiņu, Beatrise pacēla man blūzīti un man pie nabas lika cukurgailīti un konfektes, sakot, ka grib pacienāt māsiņu,” pasmaida Katrīna.
Princese stāsta, ka ļoti lepojas ar savām atvasēm. „Man šķiet, ka Beatrise būs māksliniece! Viņa no manis ir mantojusi brīnišķīgu muzikālo dzirdi, skaisti dzied, grib spēlēt vijoli. Savukārt no tēva viņai nācis īsts mākslinieces otas tvēriens… Nesen savā istabā nokrāsoju sienas ar rozā tāfeles krāsu. Un Beatrise tagad ar krītiņiem tās apglezno. Kādas sejas viņa savos divos gados zīmē! Ar visiem matiem, vaibstiem!” priekā dalās Katrīna Puriņa, atzīstot, ka pie skaistām lietām jau gaidīšanas laikā radinājusi arī savu jaunāko meitiņu. „Gan muzicēju pati, gan visai bieži apmeklēju klasiskās mūzikas koncertus.”

 

Portāls mammam.lv/tetiem.lv sirsnīgi sveic bagātos vecākus!

Autore: Inta Mengiša, žurnāls Kas Jauns