Iesaki ārstu:

  •   Vērtējums: 2.875/5
    Inta Linde

    Profesionāle. Ja no Jūsu zoba atlikusi desmitā daļa, viņa uzbūvēs jaunu un vēl- Viļķenes bērniem ir labākie zobi Latvijā. Neticiet? Atbrauciet un apskatiet!

Skatīt visus ārstus

Bērnu anekdotes. Labākajiem - balvas!

Bērna joks par vieglas uzvedības sievieti

Annija (8 gadi): Es: Vai Tu zini, ko nozīmē vārds "mauka"? Annija: - Jā, tas pats, kas padaudza. Es: Kā Tu zini šādus vārdus? Annija: - Es mācījos runāt... Kā tad es zinu, ka maize ir maize!

Skatīt visus jokus

            

» Māja un dārzs

Plastmasas iepakojums (1)

Raksts / Māja un dārzs  | Skatījumi 8631

Plastmasas konteineri parasti ir dzeltenā krāsā. Tajos drīkst mest saplacinātas plastmasas (PET) dzērienu pudeles, plastmasas maisiņus, plēves. Tajos nedrīkst mest rotaļlietas, eļļas pudeles,  ar pārtikas produktiem pildītus plastmasas iepakojumus u. c. mājsaimniecībā izmantojamus plastmasas priekšmetus.

 

Plastmasas iepakojums dabā nenoārdās pat 100 gadu laikā, tādējādi noslogo vidi. Izlietotais iepakojuma materiāls, PET, ko izmanto dzērienu pudeļu ražošanā, ir otrs vērtīgākais materiāls pēc alumīnija. No pārstrādātās plastmasas iegūst jaunus plastmasas izstrādājumus: atkritumu maisus, plēves, drenāžas caurules, logu rāmjus, kastes, sintētisko diegu, ko pievieno audumu ražošanā, smērvielas u. c.
 
Pārstrādājamais plastmasas iepakojums pirms izmešanas jāizskalo. Citādi pārtikas paliekas sāks bojāties un no konteineriem var izplatīties nepatīkama smaka. Pirms izmešanas plastmasas iepakojumu saplacina, lai tas aizņemtu mazāk vietas atkritumu tvertnē.
 
Plastmasas (polimēru) iepakojumu izmanto:
•    kā primāro iepakojumu — maisiņi, pudeles, trauciņi, paliktņi u.c.;
•    kā transportiepakojumu — mucas, kastes, konteineri, eiro paliktņi, plēve kravu stiprināšanai;
•    lai izgatavotu dažādus iepakojuma palīglīdzekļus: korķus, vākus, līmlentes, kravu nostiprinošas lentes;
•    produkcijas vienību kopīgai iepakošanai.


Polimērmateriāla iepakojums nodrošina:
•    gāzu, ūdens tvaiku, aromātvielu, tauku necaurlaidību;
•    termiskās aizkausēšanas iespējas;
•    aizkausētās šuves stiprību un ciešumu;
•    izturību pret caurduršanu;
•    cietību, termoizturību, stiepes stiprību;
•    aizsardzību pret gaismas iedarbību;
•    produktu aizsardzību pret mikroorganismu darbību un grauzējiem.

 

Materiāls tapis ar biedrības Latvijas zaļā josta atbalstu.
 


Raksts publicēts 4. nov 2008 11:00



 

LAPAS KARTE