Burkānu plācenīši

 22. augusts 2009 9:35 Recepte


Notīrītus burkānus sarīvē skaidiņās, liek sautējamā katlā, sakarsētā sviestā apcep, pielej nedaudz verdoša ūdens un sautē. Kad burkāni mīksti un ūdens iztvaikojis, pieber mannu un uzbriedina. Pēc tam burkānus atdzesē (līdz 50 - 60 grādiem), pievieno olas, sāli, cukuru un samaisa, izveido plācenīšus, apviļā rīvmaizē, kas sajaukta ar miltiem, un sakarsētos taukos cep no abām pusēm brūnus.

Pasniedz ar skābu krējumu.

 

Recepte no grāmatas: 444 kartupeļu ēdieni/A. Kļaviņa. – Rīga: Avots, 1986

Sastāvdaļas

1. Rīvmaize
4 tējk.
2. Burkāni
800 g
3. Sviests
60 g
4. Manna
5 tējk.
5. Sāls, cukurs
6. Olas
2 gab
7. Kviešu milti
2 tējk.
8. Taukvielas