Krāsnī ceptas selerijas ar Parmas sieru

FOTO: Shutterstock.com

6 personām

Selerijām nogriež lapas, nomizo kātus un sagriež apmēram 6 cm garos gabalos, liek verdošā ūdenī un vāra 2 minūtes. Izvārītas selerijas nokāš un noliek malā.
Sakarsē cepeškrāsni.
Uz pannas sviestā apcep sīpolu caurspīdīgu, bet ne brūnu. Pievieno šķiņķi un sautē apmēram 1 minūti.
Pannas saturam pievieno apvārītās selerijas, nedaudz sāls, piparus un karsē 5 minūtes.
Visbeidzot pielej buljonu un vāra uz lēnas uguns, kamēr selerijas kļūst mīkstas. Ja pannā pārāk daudz šķidruma, liesmu palielina, lai ēdiens nebūtu šķidrs.
Selerijas no pannas liek cepamā veidnē, pārlej ar sīpolu un šķiņķa sautējumu, pārkaisa ar sieru un liek uz 6-8 minūtēm krāsnī. Pirms pasniegšanas sacepumam nedaudz ļauj ievilkties. Pasniedz karstu, tieši no pannas.
Ieteikumi: Selerijas vislabāk garšo kopā ar sautētiem vērša, teļa vai cāļa gaļas ēdieniem.

 

Reklāma
Reklāma

Recepte no grāmatas: Itāļu virtuve/Marčella Hazana.- Jumava,1995

 

Sastāvdaļas

  • Svaigi samalti pipari - 6.šķipsniņas
  • Sāls pēc garšas
  • Sasmalcināts nežāvēts šķiņķis - 1/4.glāzes
  • Sviests - 3.ēd. kar.
  • Divi lieli seleriju saišķi
  • Sasmalcināti sīpoli - 3.ēd. kar.
  • Mājās gatavots vērša gaļas buljons vai buljona koncentrāts - 2.glāzes