Sautēts kalmārs ar tomātiem un pupām

FOTO: Mammamuntetiem.lv

4 - 6 personām

Sīpolus olīveļļā apcep gaiši zeltainus. Pievieno ķiplokus un turpina karsēt, neļaujot tiem kļūt brūniem. Pievieno pētersīļus, tomātus ar to sulu un karsē vēl 10 minūtes.
Kalmāru sagriež strēmelēs, liek mērcē uz pannas, pieber sāli un piparus un lēni sautē 30 minūtes.
Ja tiek izmantotas svaigas pupiņas, ir tieši laiks tās pievienot pannas saturam. Ēdiens būs gatavs 20 minūtēs. Saldētas pupiņas pievieno ēdienam, kad kalmārs ir jau gandrīz gatavs, jo tām jākarsējas tikai pāris minūšu. Sāli un piparus pieber pēc garšas.
Piebilde:

Šo ēdienu var pagatavot jau iepriekš. Uzglabāt vēlams ledusskapi ne ilgāk kā 2 dienas.

Ieteikumi:
Pirms sautēta kalmāra pilnīgi pietiek, ja pasniedz tikai vieglas uzkodas, jo ar gardo kalmāra mērci tiks apēsts gluži neticami daudz maizes. Pie kalmāra nepasniedz nekādus dārzeņus.

Reklāma
Reklāma


Recepte no grāmatas: Itāļu virtuve/Marčella Hazana.- Jumava,1995

 

Sastāvdaļas

  • Sagriezti savā sulā konservēti tomāti - 3/4.glāzes
  • Sasmalcināti sīpoli - 1 1/2.ēd. kar.
  • Olīveļļa - 3.ēd.kar.
  • Sasmalcināti ķiploki - 1 1/2.ēd. kar.
  • Sasmalcināti pētersīļu zaļumu - 1.ēd. kar.
  • Svaigs kalmārs - 1.kg
  • 1 kg svaigu, izlobītu pupiņu vai 300g saldētu pupiņu